Професионални серии за коса - тема 123

• 65 322
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
Аз я къносвам. Дано да се напротеинчи.

# 376
😂😂😂😂😂😂😂 Умирам!!! Хахахаха "напротеинчи" !!!! 😂😂😂😂😂 Супер за къната и аз много я подкрепям, когато няма константно желание за смяна на цвета... Ако се набавя и истинска индийска такава, без допълнителни добавки е още по-супер 👍👍👍

# 377
Аз също мия два пъти седмично. Мога да изкарам и цяла седмица с едно миене. На мен ми става още по суха косата, заплита се. За това предпочитам през два дни вече да я мия. След година и половина хидратиращи продукти и никакво понасяне на протеинови такива, тай- накрая тази коса поиска протеин. Докато разбера мислех да отказвам профи продуктите. Изкарах запасите от протеини и сега се радвам на мека коса. В този ред на мисли, каква протеинова маска да взема?

# 378
Разбирам, мацки. Heart Добре, може би се изказах прекалено общо. Но за да минеш на2 от 3 миенета, трябва да минеш мазен оериод, в който всеки 3ти ден ще трябва да изтърпиш косата. Да не говорим да минеш на 1 път седмично. Това истински изисква да изтърпиш период на свикване, ОСВЕН ако хормоналният ти профил винаги си е бил така, че да си на 2 или 1 път седмично. Но това (според наблюденията ми) е по-скоро изключението. Между 2 и 1 път седмично има огромна разлика!

Не мога да си представя, че жена, която си мие косата 1 път седмично, не си я връзва поне 1 или 2 пъти. Познавам едни дългокоси красавици, които са от натуралната гтупировка за коса. Страхотни коси имат и ползват само био продукти, никакви сулфати. За да мкнат на 1 път седмично миене, едната даже кара почти половин година на измиване със сода и оцет :Д След това на безсулфатен шампоан без никакви вредни неща. Не ползва сешоар. Косата й е като кадифе. В периода на свикване беше само с вързана коса, супер мазна й беше косата.

Не казвам, че всеки трябва да е на хапчета, дадох само един пример. Но хормоните са много важни. Мазнотата на косата се влияе много от дхт тестостерон и всяка жена има различно количество и чувствителност към него.

# 379
  • Някъде там
Аз също мия 2 два пъти седмично и в различни периоди мога и 1 път да измия.Косата не се омазнява,понякога се случва и 3 пъти да мия.
Аз също го свързам с хормоналните промени,със спорт и и т.н  .
Най накрая свърши шампоана на малката ми дъщеря.
Изкарах близо две години с него.
Орайт за деца.
Сега и взех
Fifi&Friends Gentle Taming и спрей за лесно разресване.Дано са хубави.
Използволи ли сте ги за децата ?

# 380
Еми явно има повече жени на х2 миене отколкото очаквах. :Д В моя приятелски кръг сме повечето на през ден. На мен ми се омазнява косата като за 2 пъти миене, но това е смао сега. Ползвам противозачатъчни и даже мога да изтърпя и 4ти ден с вързана коса, но ще ми личи, че съм направила компромис :Д. Когато бях без хапчета на 3тия ден и с вързана коса даже си личеше мазното и не можех да излезна от вкъщи при никакви положения. Мия я въпреки ъова 3 пъти, за да е максимално пухкава и да я стилизирам добре. Simple Smile

Както и да е, 2 пъти е наистина добро число и ви поздравявам за гените/навиците или начина, по който сте го постигнали. Но и 3 е добре за момичето по-горе да не се притеснява, че е с мазна коса.

Пожелавам ви a great hair day, момичета! Simple Smile

# 381
Два-три пъти си мия косата, абсурд през ден. Сега зимата се омазнява доста по-често от постоянното носене на шапки и редуването на температури вътре и вън.

# 382
Хмм, аз явно съм единствената, която мие косата си всеки ден... И то не толкова заради омазняването (даже през зимата на мен по-бавно ми се омазнява, аз пък си го обяснявам с това, че през жегите и скалпът малко или много се поти), а заради заплитането. Явно от въртенето през нощта и спането със завита глава много ми се оплита косата, а е чуплива и не мога да я реша на сухо - хем бухва и става като кошница, хем се проскубвам, защото е заплетена. И в този ред на мисли се чудех дали някоя от вас също се е сблъсквала с този проблем и как го е разрешила? Единствено съм пробвала да я връзвам на плитка през нощта, но пък сутрин като я разплета пак е доста бухнала, което преживявам принципно някак си (особено като я загладя малко с някое серумче), но пък се притеснявам, че връзването на косата и сплитането на плитка биха накъсали косата (все пак си е натиск върху нея, особено когато е тънка и по-суха)? Rolling Eyes

И да похваля балсама на Ланза за обем - единственият балсам за обем, който съм ползвала и не заплита косата! След него се разресва направо като по масло. Откъм обем не бих казала, че има някакъв кой знае какъв ефект, но пък стои доста стегнато и гладко, харесва ми. Термозащиятния спрей на мен ми позаплита косата, отново не виждам ефект по отношение на обема, но пък блясъка - уау! Не съм виждала подобен блясък с друг продукт... направо златна ми изглежда косата. Simple Smile

# 383
Успешна седмица, момичета! За миенето - косата ми е супер суха и мога май и цяла седмица да не я мия без да се отрази на прическата, но не мога да издържа това, разбира се. Първо защото започва да пада много от 3-тия ден нататък, та след като години наред миех 2 пъти седмично т.е. през 2 дни, от лятото реших да мия през ден. Защото пък и сухотата на дължините изисква много продукти без измиване, които на третия ден вече осезателно са утежнили. Имам усещането, че поне при моята суха слама, миенето през ден помага за овлажняване на дължините, тъй като ползвам мнооого продукти.
Заплита се освен това доволно много - къдрава е и бих казала на Butterfly90, че се справям с това като спя на висок кок, но преди това пръскам дължините с някаква моя си смес от хидратиращи продукти, разредени с вода. От повече от две години правя това и за мен действа доста добре. И сатенена калъфка, разбира се Smile

А бих искала да питам момичетата, които се старят да мият по-рядко - не ви ли се засилва косопада в  последния ден преди да измиете отново?

Последна редакция: пн, 14 яну 2019, 14:49 от Си*

# 384
  • Бургас
Не си единствената,аз моята я мия всеки ден,през ден.Просто така съм свикнала и това никой не може да го промени освен ако не ми спрат водата,което между другото в някакъв период се случваше доста често и направо издивявах.

# 385
😂😂😂😂😂😂😂 Умирам!!! Хахахаха "напротеинчи" !!!! 😂😂😂😂😂 Супер за къната и аз много я подкрепям, когато няма константно желание за смяна на цвета... Ако се набавя и истинска индийска такава, без допълнителни добавки е още по-супер 👍👍👍
Е аз не съм я измислила тая дума, от тази тема я знам. Simple Smile Simple Smile
И да се поФаля: Толкоз ми е хубава косицата от профи продуктите /които ползвам по съветите ви от темата/, че дори от къната не стана суха, а си изглежда здрава и лъскава. И от преса няма нужда вече повече от година, седи си изпъната и без нея.
Откакто прочетох коментара на принцесата, че Ланза олиото мирише на белтъци със захар, вече само на това ми мирише и на мен като го ползвам. Simple Smile

# 386
  • София
Моята я мия на всеки 3-ти ден, т.е. през 2 дни, 2 и половина пъти седмично Simple Smile . Нормална ми е косата.

# 387
  • * Under the stars *
Здравейте , момичета ! Може ли да ми препоръчате шампоан , който да става за по-честа употреба ? Да не е агресивен към скалпа , понеже ми е доста сух и в момента даже ми се лющи . Загледах ето този на Lakme - https://www.zlatnaribka.com/shampoani/shampoani-za-chuvstvitelen … -sensitive-300-ml   Някой ползвал ли го е ?
Отделно искам да си взема и някакъв друг , че съм на нулата откъм шампоани , балсами и маски . Косата ми хареса серията Original на Marrakesh ( бях си взела травъл сета ) , но вече свърши , а въпросната серия е изчерпана и не са я зареждали вече близо 2 месеца . Уж се очакваше този месец да е налична отново , та поизчаквах с поръчките , но няма накъде повече Simple Smile Косата ми е прясно подстригана т.е. не е изтощена , мия я 2 пъти ( рядко 3 ) в седмицата , боядисвам я чат-пат , използвам сешоар на всяко миене , преса по-рядко . Сега през зимата забелязах , че започна по-често да се омазнява , мислех , че косата ми се е "бъгнала" нещо Grin  , но явно е от сезона . Ефекта , който търся е на гладка и подредена коса , да не хвърчи , да е мека и лъскава . Може ли да ми препоръчате шампоан , балсам и маска ? Към коя марка да се насоча ? Simple Smile Макадамия как са ?
Отделно ми трябва и термозащита . Използвах на CHI Total Protect , много я харесвах , но и тя не е налична от доста време вече в Златна рибка , а в Арлен я няма . Ще се радвам , ако може да препоръчате и нещо за предпазване от пресата и сешоара . Hug

# 388
  • Варна
Принцеса, много благодаря за съветите. Взех си маската на Епруваж (нямаше на Керастаз) и същата вечер я пробвах. Косата ми видимо стана по-лъскава и мека. Ампулата на Лалга и Еластисайзърът ще ги пробвам при следващо миене.
Май само аз нямам нужда от често миене Sad Мия си веднъж на седмицата косата с шампоан, а вторият път за седмицата я мия само с балсам, и то не всяка седмица. Корените ми са толкова сухи, че даже и до седмица не се омазняват много... Тежи ми това, никога преди не съм била с толкова суха коса. И сега, като чета мненията ви за боята на Алфапарф, ми става ясно, че и нея ще трябва са сменя. Фризьорката ми има само тази, и още една, някаква от семейството на Алфапарф, с кратко име беше, не го помня. От нея обаче скалпът ми се лющеше. Беше ми ясно, че нещо не е ок с боята, защото още на първото измиване ми падаше по слепоочията. Каква боя ще ми препоръчате? Имам много бели коси.

# 389
Аз се правя последните години с Oway.Води се зелена боя и се предлага само в зелените салони в Бг.

Общи условия

Активация на акаунт