Професионални серии за коса - тема 123

• 65 320
  • 769
  •   1
Отговори
# 390
Аз нещо не останах впечатлена от гланца за коса... Едно, че не виждам кой знае какъв блясък ами ми изсветли и косата, та сега трябва и да се боядисвам защото в корените естественият ми цвят стана по-светъл...

# 391
  • Велико Търново
Това, с миенето на косата е много индивидуално, и както сме коментирали много пъти - няма "нормално" общоприето Simple Smile Мазна коса, според мен, е тази, която се омазнява още на същия ден след измиване и на следващия е видимо с мазни корени/при някои и краища/ - естествено, че тези жени ще мият ежедневно с подходящ шампоан косите си; нормална коса е тази, която се мие на 2-3 дни /и моята, включително, макар да е тънка и права, и замърсяването личи много бързо/, и суха - такава, която спокойно може да се мие на 5-6 дни - няма видимо омазняване. При дъщеря ми, която е с права, но много по-гъста от моята коса, омазняването се вижда още на втория ден след измиване, на третия ден я носи вързана на опашка /компромисно/и вечерта я мие - пробвах с шампоана за мазни корени и сухи краища, както и с шампоана за обем на Филип Кингсли - все същата работа, пак на втория ден мазнее...Вече не знам какво да й купувам...явно така ще е ...

# 392
Вероятно е от пубертета. Хормоните са много мощно нещо! Wink

# 393
  • Велико Търново
Мда...надяваме  се на нормализиране Wink А кожата й пък изобщо не е мазна или смесена, даже към суха отива, а скалпа....той е друга работа.
Напоследък ми се получава чудесна комбинацията между Биокленз на Медисютикълс и маската за възстановяване на кератина на Напура - препоръчвам! Косата стои жива, напоена, не е пресушена.

# 394
Може да пробвате с дхт блокъри в шампоана, от естествен произход не са опасни по никакъв начин. Има един шампоан GROW ME на Wateemann и е доста добър за растеж и против омазняване. Пълен е с екстракти, които блокират точно ДХТестостерона. Wink Взех го на мъжа ми и каза, че му се омазнява по-малко косата. А от Шеа Мойсчър шампоана с оцет беше най доволен и даже каза, че му се е сгъстила косата. Нооо от собствен опит не знам, не ползвам толкова био шампоани. Меди са супер. Wink

# 395
  • Варна
  VSD Медисютикълс Хидрокленс за тоя сух скалп, алое гел чист,масло от ему нанесено чисто с масаж....Това ми идва на прима виста. Мразя сух скалп и усещането за стягане  Twisted Evil. По-ужасно е от мазна коса-честно. Елатисайзера и ампулата на Лалга ги остави за момент,в който ще имаш време за терапия/истинска/. Поне два часа еластисайзър и после поне половин с ампулата със загряване.
 Алфапарф е тотален терминатор за скалпа...Минала съм на полудрогерийни бои и се боядисвам сама,за да си се омазвам с масла на воля преди боя  Laughing. Като си помисля,че съм попадала в салони където са ме мили преди боя...ми идва да се застрелям   #2gunfire.... И не говоря за някакви квартални лелки,а салони с име и клиентела. Сега ако ми се случи съм си тръгнала без да се замисля  Laughing.

Мия косата през ден два. Зависи най-вече от времето,с което разполагам тъй като грижите ми отнемат доста. Нужни са ми минимум 2ч.,за всички мазила. Може да изкара и 3 и 4 дни,но в планината. В града ми е безумие просто.

# 396
Аз нещо не останах впечатлена от гланца за коса... Едно, че не виждам кой знае какъв блясък ами ми изсветли и косата, та сега трябва и да се боядисвам защото в корените естественият ми цвят стана по-светъл...

Благодаря, че писа, mey_si! В неделя се бях засилила и аз с гланца, но понеже никой не писа, го оставих на страна и си пробвах новия еластисайзър. Реших да сменя със здравец по черния петък, но честно казано, макар че мирише на свежичко, не може да се сравнява с кокоса Simple Smile

# 397
  • Варна
Принцеса, отново благодаря. Имам чисто алое, но никога не ми е хрумвало да мажа с него скалпа.
От боите помня, че сте хвалили тази на Лакме, правилно ли помня? Цветовете отговарят ли на тези в каталога?

# 398
Аз изкарвам (ако успея) третия ден на опашка. Последните 3-4 години ходих почти постоянно усукана на кок и това накъса много дължината ми. Когато мия косата си през ден,стигам до момент,че ми се иска да го правя всеки ден,т.е. при мен по-честото миене води до по-засилено омазняване. Освен това косъмът ми изтънява още повече,стои изтощена и започва лек косопад. Приемам го за защитна реакция и затова се мъча да изкарам с 2 измивания седмично. При мен решаващ е шампоана,ако уцеля хубав се справям със задачата.

# 399
  • пловдив
Здравейте,да похваля оцветяващия  шампоан на Лакме за брюнетки. От доста време стои в шкафа и реших да го пробвам. Първите впечатления са мн.добри-косата ми е мека и блестяща,цвета е по-наситен.

# 400
  • Някъде там
От кои продукти на кюн сте доволни.В събота мисля да си взема от фризьорката техни неща ,но не знам кои серии са хубави.
В сайтовете загледах серията им тинта Колор за боядисана коса.

# 401
  • София
Харесвам Vital nutrition серията, шампоан, маска.

# 402
Здравейте.Имам запитване относно боите на Alfaparf ?Мнения и отзиви?Покриват ли бялата коса ?
И ако трябва да избирате между Selective и Alfaparf ?Коя от боите бихте избрали ?

Покриват. Страхотна,но много силна и агресивна към скалпа. Цветовете са наситени и са мнаго трайни, но на мен ми изгориха скалпа,така зверски ми щипеше в салона,че се стреснах.

# 403
  • София
Въпрос за боядисване и то по-точно за Wella Koleston: дали може да ми дадете насока за номерацията 77/0? Доколкото съм чела това е боя за бяла коса, която трудно се боядисва и не се комбинира с други цветове (освен с коректори).
Дали много гори косата? И дали наистина не мога да я облагородя с друг цвят?
7/ + 7/11 и 7/3 много ми харесва като цветова комбинация, но за съжаление има бели коси, които много бързо лъсват. Предполагам, че косата ми подивява като побелява.
Косата ми е фина и тънка и не знам дали 77/0 няма да й дойде в повече. Чета също така, че и цветовете са доста матови и това също малко ме притеснява.
Искам хем да не блесват бели косъмчета след 1-2 измивания, хем да се получи красив и не много изкуствен цвят.

# 404
  • Велико Търново
Вела Колестон е една от най-добрите бои, които съм ползвала - като цветове, наситеност и трайност. Аз също съм с тънка и фина коса, както и с над 50 % бели коси - покриват се идеално и не лъсват бързо Wink
Като номер ползвах 7.1, но съм комбинирала и с други цветове на марката, няма проблем със смесването им. Не съм забелязала и никакво изтощаване от боята.

Общи условия

Активация на акаунт