На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 23

• 122 664
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
Интересно ми е може ли без рецепта да се пазарува в аптеките ? Примерно искам да си вземем аналгин, аспирин, други лекарства, които да се заредим вкъщи?
Може. Дори и по-специфични лекарства са ни давали без рецепта, носим българските опаковки и ги показваме. Антибиотици не сме купували обаче.

# 421
  • до най-прекрасния мъж
Интересно ми е може ли без рецепта да се пазарува в аптеките ? Примерно искам да си вземем аналгин, аспирин, други лекарства, които да се заредим вкъщи?
Може, дават всякакви лекарства, без тези, които са много специфични. Купували сме Детралекс, Глюкофаж, Тайлол хот. Там да с други имена, аз си ги извадих по активна съставка с техните имена. Дадох им ги на едно листче, написани с бройки и цени. Ако нямат същото, заменят с еквивалент.

# 422
  • до едно тепе
Аспирин, нурофен си купувам всеки път. На детето сингулар- лекарство за астма купувах 2 пъти по 2 кутии. На свеки купувахме някакво за намаляване на пикочната киселина, но не помня как се казваше. Ама за тамифлу са се сетих да погледна. По точно като се хванах за главата колко струва тук и надникнах да сравня.

# 423
  • Пловдив
Рецепта ми искат единствено за Грипорт. Не знам защо, мислех, че е нещо от рода на парацетамолите, всички са много доволни от него, много бързо прекъсва разболяването. Но от няколко месеца отказват да го дават без рецепта. Миналата неделя ми го взеха от щанда, при маркирането казаха "рецепта" и не ми го дадоха.

# 424
Sinara: не виждам facebook mesenger, пиши ми от viber/whatsapp +905555587775

или довечера Simple Smile

# 425
Здравейте,предстои ми ходене в Чорлу с нощувка,моля за препоръки на заведения за хапване,сладкарници и места  които  си заслужават посещението.Благодаря !

# 426
  • Пловдив
Рецепта ми искат единствено за Грипорт. Не знам защо, мислех, че е нещо от рода на парацетамолите, всички са много доволни от него, много бързо прекъсва разболяването. Но от няколко месеца отказват да го дават без рецепта. Миналата неделя ми го взеха от щанда, при маркирането казаха "рецепта" и не ми го дадоха.

Зла вещица предполагам,че заради активната съставка " псевдоефердрин" искат рецептата. Някъде четох,че от тази съставка се правели амфетамини и може и затова да е така строго... Аз издирам вече няколко пъти "Парасинус",което е със същата съставка и в нито една аптека няма. Само като го чуят и викат - няма...
Аз заради тъпия грип така и не можах да отида... Надявам се другата седмица да съм на крак. То само от " Тамифлуто" щях да съм избила всичко...

# 427
  • до едно тепе
Възможно е и да е заради него, но пък на мен ми дадоха преди 2 месеца сироп за деца, съдържащ ибупрофен и псевдоефедрин. Питах за нурофен на сироп и това ми дадоха. Не посмях да го дам на децата,пишеше над 6 г възраст, а малката ми е на 3. Не посмях и на големия да дам.
Интересно, че нямат Тамифлу на сироп. За 2 дена дадох 60 лв за сироп и хапчета. И това при положение, че само синковеца е болен. Ама живи и здрави за догодина ще си го включа в списъка.

# 428
  • на морето
Тамифлуто със същото наименование ли е в Тр?

# 429
  • до едно тепе
Да. Даже има още 2 препарата със същото в- во. На еднаква цена са.

# 430
  • Пловдив
Поспаланчо, в Нурофен стопколда също има псевдоефедрин,но явно в тези препарати той основната съставка...и е в по-големи дози...нямам идея. И аз забелязах, че суспензия Тамифлу няма... Аз съм назад 2 за възрастни и 1 сироп - 100лв. без малко. Не ги е срам как ни дерат кожите тук...И аз ще взема да имам. Аптекарката казала на ММ, че го пие превантивно поне по месец и не се разболявала...

# 431
  • до едно тепе
Е то за работещ в аптека е оправдано. ЛЛ го изписа за нас превантивно. Каза само при наличие на болен в семейството. Тримата( аз,мъжо и дъщеря ни) го карахме в началото на месеца и сега като и синковеца се втаса докторката каза да го пием, че като нищо пак ще се изредим. Интересно ми е дали авирон или нещо подобно имат.
Приготвям си аз списъка. Силно се надявам да стигнем до седмица- две до Одрин.
Децата успяха да изхарчат 2 туби Vione за половин година. Ще рече човек, че пием течен сапун вкъщи. Хах.

# 432
  • Димитровград
Това са дежурните аптеки за месец февруари: Simple Smile
Скрит текст:

# 433
Като сме на тема лекарства, вчера купих от Лозенград Нурофен 24 бр в кутия 4,30 т.л., Нурофен стоп Колд 24 бр. 13 т.л., кутия Олендро хол 12 броя 15 лири, Камфолин 9,50 лири.

# 434
Днес в три аптеки в Одрин търсих Тамифлу, никъде нямаше.
Някой питаше за цени на плодове: портокали 2 лири, мандарини 3 лири, лимони от 4-5-6 лири, грозде /много сладко/ 5 лири, домати 6-7 лири, краставици 6-7 лири. Цените са от синия пазар днес.
Има намаления на зимни дрехи и боти навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт