Юлски мами 2019г. 2. Юлските мами подарък имат вече, в нас живее мъничко човече!

• 43 595
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте, момичета! Това ми е първият пост и искам да ви се представя Simple Smile
Хабиш 30 г.
Първо раждане
Термин 14.07.2019
Пол не се знае още
София

# 556
Момичета,
понеже не съм от София, бихте ли ми препоръчали клиника и доктор при когото да си запиша час за фетална морфология?
Благодаря

Здравей 😊
Аз също не съм от София, но миналата седмица си записах час в МЦ "Марковс" при проф. Марков. Насочих се към него след като няколко човека ми го препоръчаха.

# 557
за фетална и БХС ти препоръчвам фемина моя го правих там и останах доволна

# 558
А лекар от Фемина бихте ли ми препоръчали или не се предлага опция за избор,а при когото ти запишат час.
Благодаря за инфото.

# 559
А лекар от Фемина бихте ли ми препоръчали или не се предлага опция за избор,а при когото ти запишат час.
Благодаря за инфото.

Във Фемина аз съм ходила при Димитров, той работи също и в Майчин дом. Много добър специалист е, по принцип не е много сговорчив, но за БСХ и ФМ обяснява всичко.

# 560
Благодаря за инфото.
Аз препоръчван доцент Димитрова има опция да избереш при коий да се запишеш. И двамата са много добри специалисти, но Димитрова е по приятна и мила.

# 561
  • Пловдив/София
За ФМ специалист: Аз съм влюбена в Михова от "Надежда". Много позитивна, усмихната, зададе ми много въпроси, мери ме, все едно съм на ЖК. После прегледът беше уникален- над 40минути, много подробно обясняваше какво вижда и ни помагаше и ние да го видим.
Обясни подробно за генетичните тестове, които си заслужават и кои не (Даун и другите 2 хромозоми да, разширените пакети не). Успокои страховете ми по деликатен начин.
Миналия път позна пола в 12 г.с., сега не знам още- каза какво предполага, но няма как да знам дали е права.
Чакам следващия преглед при нея с огромно нетърпение и препоръчвам с две ръце.
Но там взимат и 40 лв за БХС, което ианче е безплатно, да се има предвид.

# 562
Мамчета, има ли някоя от вас и нисък хемоглобин и хематокрит? Не са ми критично ниски, но се притесних.
Скоро съм на преглед и ще коментираме , но искам да знам какво сте предприели ако имате ниски стойности.

# 563
И аз живея на морето, но честно казано, сигурно няма да ходя толкова активно, колкото преди Simple Smile предполагам ще се насочим към вилата ни повече, за да избегна мръсните градски плажове.

# 564
Мамчета, има ли някоя от вас и нисък хемоглобин и хематокрит? Не са ми критично ниски, но се притесних.
Скоро съм на преглед и ще коментираме , но искам да знам какво сте предприели ако имате ниски стойности.

ROSSE, аз съм с ниски стойности, хемоглобина ми е 118, а хематокрита 0,37. Моят доктор каза, че желязо се приема под 110 g/L и  да почвам витамини.
Моите кръвни и др.показатели цял живот са били на долната граница или под нея.

# 565
stelaviПод 110 казваш 🤔 а дали има значение броя на бебетата :1 или 2 (аз съм с 2 ) и си мисля , че трябва да са ми двойни дозите  (поне за вит знам от Сигридов, че трябва да са ми все към горните граници) 116 ми е .
Чувствам някакво напрежение в областта на сърцето , но едвали е от това
Добре хемоглобина ще  го нагласим с повече супа от коприва и спанак Simple Smile
А този хематокрит?

Ти какви витамини приемаш?

# 566
  • София
Във Фемина на ФМ бях при Димитрова, а на ФЕ при Спасов. Доволна съм и от двамата.

# 567
За хемоглобина знам, че е нормално да е малко под нормата за бременни. Тя нали беше 120? На мен не ми се струва притеснително, но нека и лекар да каже. Аз предния път бях малко под нормата,  нещо между 110 и 115 ми се върти и нищо не ми изписаха.

# 568
Аз съм с желязо-дефицитна анемия. Обикновенно хемоглобина ми се движеше около 105. Затова от началото на бременността приемам желязо всеки ден, това ми препоръча АГ. В момента съм със 140 (не мисля, че някога е бил толкова висок).

# 569
Ама, мами, моля ви без думата море Joy Това е толкова забранено, колкото и определени храни, а ни се е дояло, а... Joy
Аз също много бих искала, не знам колко би ми стискало да напусна София. Не че там няма лекари, но ще съм в небрано лозе, ако нещо. Някой с друга бременност правил ли го е? И всъщност морската вода забранена ли е като СПАто?
Аз мисля да проуча добре болниците в Бургас за всеки случай. С предишната бременност ходих на море в Гърция в шести месец и на нашето в седми месец, дори за малко се топнах във водата. Сега мисля, че няма да се къпя, защото морето още ще е студено и може да причини контракции, а и ММ е голяма паника и ще ми мрънка, ако си помисля да се потопя. Но самото чувство да съм там и да си гледам безкрайното синьо море е незаменимо. Надявам се каката да се забавлява, тя тъкмо се научи да плува. Simple Smile

Ако нещо ти се наложи за Бургас, препоръчвам ти Дева Мария ,най-доброто отношение и професионалисти

Общи условия

Активация на акаунт