Любители на кучета - 87

• 39 694
  • 785
  •   1
Отговори
# 705
Много е сладък Бари. При вас кога сеслага първа ваксина, че при нас е на 56 ден? За втора и трета нищо не ни споменават, но ще питам на първата. Също някой може ли да пусне снимка на паспорт с който може да пътува? И За него питах, струва 20 лв., син и се дава само ако е с чип, който е в тази паспортна цена.

# 706
  • София
От 6 месеца нататък всеки момент може да се разгони кучинка.

Добре дошли с Бари! Заведете го на лекар, щом се притеснявате, няма да навреди. Но нали знаете - на ръце и никакво пускане в кабинета, чак на масата за прегледи.

Схемата на ваксините е 45 дни, 60 дни и 90 дни, ако кученцето е здраво и няма глисти/тении.

# 707
  • при най-добрият мъж...
Да,да.Наясно съм-имала съм пинчер,дакел и немска овчарка.Ще минем през ветеринаря утре за всеки случай.
 Човека,от който го взех ми каза, че има първа ваксина бита на 04.01,а кученцето е родено на 20.11. Обаче след като го взех минахме през вет-а и той много се усъмни,че въобще има ваксина.В паспорта не е залепено крайчето на етикета от шишенцето,ами целия етикет с тиксо.Иначе следя акото и няма паразити.Хубаво се храни,весел е.Може би аз съм се филмирала повече.

# 708
  • София
Няма проблем да му се сложат и само втора и трета ваксина, но направете все пак после тест изградил ли е имунитет.

# 709
Също някой може ли да пусне снимка на паспорт с който може да пътува? И За него питах, струва 20 лв., син и се дава само ако е с чип, който е в тази паспортна цена.
Паспорта е син на цвят и на него си пише, че е международен. Чипа е задължителен за всяко куче, така че разбираемо е част от задължителните изисквания при пътуване извън страната. По принцип няма практика чипа и паспорта да са заедно. Аз платих 15 лв паспорт, а самия чип го сложих доста преди паспорта, за което заплатих отделно 30 лв. Та при пътуване е задължително да имате:
- син паспорт
- чип
- ваксина за бяс
- заверка от ветеринар до пет дни преди самото пътуване
- заверка от БАБХ, че данните от паспорта и чипа са въведени в тяхната система
Ако се пътува извън ЕС, трябва да се провери конкретните изисквания на държавата, като информация може да се получи от съответното посолство.

Аз Макс не съм го забравяла пред вратата, но ако по някакъв повод го затворя сам в стая започва да плаче, та дори и по невнимание да го затворя той веднага ше се обади 😁
А пък днес легнах да поспя на обяд и онова чудо Виви си е направило банкет. Незнайно как докопала два банана, легнала на леглото ми и обелила част от единия. Та обелки има навсякъде. После се сетила, че някъде е надушила питка и нея докопала. Ставам аз и гледам някакъв хартиен плик и найлонова торбичка. Чудя се какво е яла, ама не мога да се сетя. Чак като видях чубрицата по чаршафа ми светна, че е намерила питката.. ама хич не знам колко е била, всичко беше омела с изключение на чубрицата 😂😂 Макс месо да оставя на земята няма да го вземе, ама тая малка хала ще ми разкаже играта. Пълна противоположност са. Макс и като бебе беше спокоен и кротък, а сега и мързелив.
И не на последно място добре дошли на новите попълнения и страхотни снимки на кучовците видях 😍

# 710
Живея в Сърбия, дадоха ми сироп за глисти един-два грама, които да му дам на 50 ден и на 56 да го водя на първа ваксина и чип ако искам. Тази ваксина е за "щенечак" което не знам как точно да се преведе буквално, но "щене" е малко куче. Отделно всеки февруари-март минават по домовете ветеринари и ваксинират вслчки домашни кучета за бяс...но ще питам дали дават и други ваксини, но май е само тази на 56 ден

# 711
В Сърбия не знам как е по отношение на ваксините на малките кучета, но все трябва да се водят от европейските стандарти. Първата ваксина у нас е за парвовироза. Ваксините се поставят с 14 дни разлика, ако няма непредвидени здравословни проблеми. За Сърбия бях чула, че ваксината за бяс я слагат късно, като порасне и се развие кучето, но не знам дали е вярно.

# 712
  • В светлината на слънцето
Понеже заговорихте за пътуване, има ли кучовци, пътували с ферибот? Как го понасят и давате ли им нещо срещу морска болест? Говоря за дълго пътуване, не кратко - 4 часа и отгоре.

# 713
  • под тепетата
Не съм качвала на ферибот, защото не знаех дали е разрешено. Разгледай Релакс на Санал дали ще ти свърши работа.
 Оправихме преригистрацията на Ози за тази година в общината. Сега трябва да минимизирам, преснимам и ламинирам листа.

# 714
  • при най-добрият мъж...
Днеска вече няма  помен от сополите,които ме пртесниха вчера.Явно нещо му е раздразнило нослето на младежа.Беше докопал да дъвче картона за яйца,върху който си държа лаптопа да не прегрява и най-вероятно заради това се е разкихал и разсополивил.Вилнее из стаята, обаче го е страх още да излезе извън нея.Като се усети сам така сърцераздирателно плаче чак се чудя как ще ходя на работа.

# 715
Оправихме преригистрацията на Ози за тази година в общината. Сега трябва да минимизирам, преснимам и ламинирам листа.

Всяка година ли трябва да се пререгистрира? Ние като го осиновихме нашия и го регистрирахме, не ми е минавало и през ум, че трябва пак да се прави?

# 716
  • о`майна лунна нощ е
Биляна, на нас ни казаха, че е достатъчно да си го снимам на телефона. Можело и така да се покаже при проверка. Но паспорта си  остава задължително да се носи. Аман от бумащина.

# 717
  • под тепетата
Епона, всяка година се прави до края на март, дори и да не дължиш такса.
 ТуиГ, знам за телефона. Но точно в отдел Екология на нашето кметство (район централен) ми показаха (висеше на стената), че може да се намали, преснима, ламинира  става с големина 1/4 от лист А4.Както и страниците от паспорта с данните за кучето, собственика, имунизацията за бяс и чипа . Намалят се, като всяка страница от паспорта става 1/8 от лист А4 .От едната страна две страници една до друга, от другата пак така и се ламинират. Идеални са ми за кучешката чанта. По същия начин съм си направила и личната карта, че ако няма друго , за това се хващат  Mr. Green Иначе паспортът сме го мокрили, мачкали и т.н. все в тоя дух...

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 18:22 от bilqna_69

# 718
bilqna_69, ужас, ние го регистрирахме 2017 веднага след като го осиновихме. И реално 2018 нищо не сме правили. Той е кастриран, така че такса няма, но ще имаме ли глоба? И всъщност къде точно пише за тази пререгистрация всяка година, аз само за първоначална регистация чета в закона.

# 719
  • София
Според мен е различно за различните общини. Трябва да се провери. Аз не съм регистрирала нищо никъде, в клиниката твърдят, че цялата информация се подава от тях директно. И понеже все не ми стига времето, не съм се занимавала. Проверявали са ни и са искали само паспорт.

Общи условия

Активация на акаунт