Пътувания на сами жени в далечни държави

• 23 731
  • 452
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Бианка, стана ми любопитно, а не намирам инфо - кой е журналистът, дай линк, плийс. Или говориш за Ото Уормбиър, който обаче не е журналист, а студент. Случаят е ужасен, да, но просто не можеш да отидеш точно в Северна Корея of all places, и да тръгнеш да сваляш плакат на онзи лумпен водача им. Не и ако имаш капка мозък, де.

Понеже някой по-назад цитираше МВнР, вижте какво са казали чичковците и леличките от министерството:

''За предпочитане е, както навсякъде по света, да не се осъществяват разходки нощем или денем в крайни или по-бедни квартали, или да се излиза в околностите на населените места „на природа” без придружители.''

Ето за това говоря и това смятам да набия в главата на дъщеря си. А не, че светът е голям и спасение не дебне от никъде.

# 61
Извод: Ако не искате за загинете преждевременно от насилствена смърт, стойте си у нас. По света е прекалено опасно.
Мхм...

# 62
Ами да, и той е израснал на място, където никой няма да те вкара в затвора за открадната плакат. Колко да е тъпак, все пак журналист е бил...

Аз не изпитвам никакъв интерес към Далечния Изток и Африка. Не ми се ходи там.
И аз така. Като са хукнали всички към Индия, Камбоджа, къде ли не...Аз и в Дубай не бих отишла, какво да му гледам.
Сийке, изводът е да пътуват умно, а не да стоят вкъщи. Проблемът е, че тръгват абсолютно неподготвени и незапознати какво да очакват в една страна, наивни до безкрайност и с пълна увереност, как всички са бели и добри.  Ако си в организирана група с екскурзовод - добре, ама сама жена из пущинаците, си е направо освободена от разум.

# 63
Да, съжалявам, може студент да е бил, но някак съм останала с впечатление, че е журналист, не знам защо.

И да, никой от нас няма да си виси у дома! Аз обичам много да пътувам. Ама мен и в Истанбул ме е страх сама да минавам по сокаците от елементарна предпазливост, пък какво остава за "по-екзотични" държави.

# 64
Сийке, изводът е да пътуват умно, а не да стоят вкъщи.

Кои?
Нашите деца явно не са, защото майките им са прекалено умни, за да им дадат пари и да ги пуснат.
То и за българчета не видях да става дума изобщо. Но и да има такива – може ли една статистика по въпроса? Колко български младежи са загинали, защото не са преценили риска в чуждата страна, и колко са станали жертва на всевъзможни престъпления у нас?
Да не стане така, че да ги заключим масово вкъщи без джобни и без право да си подават носа навън...
Достатъчно проблеми с безопасността на обикновените хора, в това число деца и младежи, имаме у нас, за да се тръшкаме за чужденците. Те си имат родители да ги мислят.
Ние с нашите докъде я докарахме?

# 65
Те като пораснат, какво ще ги спре да си пътуват? Но ще са една идея с повече знания за живота. И преди това не седят в клетка, пътуват с родители и роднини, нали?

# 66
Те като пораснат, какво ще ги спре да си пътуват?

То и аз това попитах, ама никой не ме отрази. Иначе имаше учудени родителите как са ги пуснали.  Simple Smile

# 67
Темата така е поставена - пътуващи сами по екзотични дестинации и обсъждаме тях.  Съвсем друга тема е престъпността в България и пострадали младежи. Например в България ще е екзотично да отиде сама жена на разходка в циганската махала нощно време. Аз и денем не бих отишла, де, но не се съмнявам, че тук има правещи го.

# 68
Специално Грейс е пътувала със сигурност с пари от родители, а е от супер заможно семейство. Как са я пуснали сама в Перу, Чили и къде ли не? Ей това ме тръшва, не трябва да се угажда винаги на децата.

# 69
То всички родители си мислят, че техните деца са най-разумните на света и никога не биха правили тъпотии. Все едно са забравили какви тъпотии са правили самите те на тази възраст. За съжаление някои тъпотии остават последни.

# 70
Темата така е поставена - пътуващи сами по екзотични дестинации и обсъждаме тях.

Е, ако темата е пусната просто с клюкарска цел, дайте по-добре да обсъждаме номинациите за Дарвиновите награди, че там има повече основания за потрес и заклеймяване. Пък и естественият подбор е в пълната си мощ.

Ще ме прощавате, но подобни кахъри са ми, меко казано, смешни, при положение че в момента хиляди български родители тръпнат дали детето им ще се прибере живо и здраво след училище, след дискотека или след разходка с кола с приятели.

# 71
Съвсем различна беше темата наистина. Да, всички тръпнем за децата си. Няма спор. Но не ги пращаме всеки ден в чужбина сами да обикалят скали, забележителности и да не се знае с когото общуват там, нали?

# 72
Кой ги праща? Поименно, моля.

# 73
Темата е за драми, които е можело да бъдат избегнати - предизвикани от  явно популярното на Запад пътуване соло на младежи в далечни страни. Съвсем различно е да имаш разумно поведение, но да се случи трагедия, която не си можел да предвидиш и предотвратиш. Така че автомобилните катастрофи нямат общо тук.

# 74
  • тук-там
Съвсем различна беше темата наистина. Да, всички тръпнем за децата си. Няма спор. Но не ги пращаме всеки ден в чужбина сами да обикалят скали, забележителности и да не се знае с когото общуват там, нали?

И докога така....Докато станат на 40?  Peace А в БГ знаеш ли с кого общуват? То, когато акъла не стига е все тая къде си. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт