В момента чета... 60

• 77 808
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
  • Mediterraneo
Аз след Уве друга на Бакман не искам да видя.

Аз след Бабата. Не е моето четене това.

Все още жив на Питър Джеймс чета.

# 481
Колко различно виждаме нещата Simple Smile

На Бакман харесах Уве, но така и нямах желание да чета и другите му. Стопанката дали докарах двайсетина страници преди да я захвърля, изобщо не помня. Намисли си число също ми се видя доста слаба за жанра. Може и скандинавците да са ме повредили Grinning

Сега чета трилър на една исландка - Yrsa Sigurðardóttir DNA или The Legacy, има я и с двете заглавия, първа част от поредицата Children's House, от която до момента има издадени 5 части. На средата съм и е повече от чудесна. Да не повярва човек, че детективът няма проблем с наркотици, алкохол, хазарт, а само със страх от обвързване. Дано някое нашенско издателство ѝ хвърли един поглед!

# 482
  • Пловдив
На мен Бакман ми е един от любимите съвременни автори, всичко негово ми харесва, само "Ние срещу всички" не съм прочела още.
В момента чета "Пролетен сняг" на Сара Джио, но съм съвсем в началото, все още не ме е грабнала.

# 483
"Моето бебе - от 1 ден до 3 годинки" на Ан Бакюс 😊🤗🙄

# 484
  • Ямбол
И как е? Интересна ли е?

# 485
И как е? Интересна ли е?

Интересна и според мен полезна.

# 486
Оставих Бьорнстад настрана. До 25% ми издържаха нервите. Не обичам да чета за спортове, каквото и завоалирано да стои зад/под тях. Навремето така зарязах и Гришамовата пица.
Стилът на Бакман - аз разхвърлям, подреди си го сам .. също не ми допада особено. На моменти ми идваха и в повече вулгарностите.
Започнах Нещо във водата.

# 487
  • Ямбол
Аз смених рязко жанра, че след силна книга подозирам, че нищо няма да ми върви. Започнах "Нашественици във времето" - Стивън Бакстър. Все още не мога да я усетя.

# 488
“Жената на посланика” от Дженифър Стайл-увлекателна до самия край,преди доста време я качих на киндъла и най-накрая дойде и нейния ред,поради изчерпан избор на книги по време на почивка:))
Сега започнах “Черните лилии”-много увлекателно френско крими с детайлни факти от живота на Клод Моне.Със сигурност ще изчета всички издадени от Мишел Бюси книги,леко хумористичният и фриволен френски маниер на писане ме разтоварва,а обвързането с фр.култура е един плюс на творбата,поне мен лично ме накара да се ровя с нета за факти от живота на Моне,може би затова ми харесва и допълнително.

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 08:34 от Calabria

# 489
  • София
Прочетох "Другият" (Стивън Кинг) - оценка 4*/5*
Хареса ми. Това , което не ми достигна за 5* е ...

Скрит текст:
малко наивната развръзка в пещерата. Дори не ми се вярваше докрая, че това е наистина Краят. Очаквах повече.

Иначе удоволствието от четенето на книгата беше наистина на ниво Simple Smile

Сега сменям жанра с "Непрекъснатата линия" на Улицка Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 10:24 от Happy Mijjj ツ

# 490
Миж, и аз си помислих същото. Прекалено лесно се решиха нещата в пещерата.

Аз стигнах малко след средата на "Пръстът, който те сочи", т.е. точно приключих втората история. Идеше ми да го удуша тоя Джак Престкот... Вярно е, че е много обстоятелствена, макар че пък се научават любопитни неща за Англия по онова време, а това е наистина интересен период. И подходът е интересен - да се разкаже за едно убийство през погледа на четирима малко или много свързани със събитията герои, всеки със своята собствена история, интереси и приоритети.

Последна редакция: сб, 06 апр 2019, 10:30 от Cioccolata

# 491
  • Belgium
Миж, и на мен това ми беше едно от нещата, които не ми достигнаха за 5 звезди на The Outsider. Кинг често не се справя с финалите, та съм свикнала Simple Smile

Бакман ми е ултра досаден автор, с елементарен стил на писане. Само Уве издържах и няма да си го причиня повече по никакъв повод.

Нези, много се радвам, че "Единствената история" на Барнс ти е харесала толкова Simple Smile И аз ѝ дадох 5 звезди, чудесна книга е Heart

Прочетох сборника с есета на Франзен How To Be Alone и въпреки, че той ми е един от любимите автори, тази книга спокойно може да бъде пропусната. Точно две есета от нея са интересни и си заслужават четенето.

После ударих втора греда с поредния ми опит да налучкам читав дамски роман. ""Жените, които купуват цветя" е изграден по добре познатата формула 4 (или 5, или добавете колкото ви се пише броя) жени, всяка с проблеми с мъжете се събират около по-възрастна от тях ексцентрична менторка (в случая собственичка на магазинче за цветя), която им налива директно в главите философията си за живота (поискай и ще стане (пфу!) и накрая всичко е цветя и рози (буквално). Скука.

Реших да се завърна към сигурното и започнах The Plot Against America на любимия Филип Рот и "Йомсвикинг" - имам я от половин година сигурно и само я отбутвам. Реших, че е време да се потопя в кървавото ежедневие на викингите.

# 492
Ох, аз имам още две книги на Бакман вкъщи ("Бабата" и "Брит-Мари"), ама така и не мога да се наканя да ги прочета, макар че пък на мен Уве ми хареса.

# 493
  • Пловдив
Аз Уве я зарязах на половина. Бьорнстад също не можах да я издържа. Мъжът ми упорито ми набутва Баба праща поздрави,но аз не искам и да чуя. Скучни са ми неговите книги,няма динамика,едни такива мудни.

# 494
И аз чета "Другият". Около 200 страници съм минала. Дотук си е добрият стар Кинг, в цялата си прелест.
За финала по принцип нямам големи очаквания. Малко са книгите на Кинг в които краяр да е на ниво,  поне за моя вкус. В повечето все нещо не ми достига и сякаш съм свикнала.

Общи условия

Активация на акаунт