Как да го накарам да направи спермограма?

• 12 977
  • 176
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Аз това казах по-напред - колко жени забременяват след като са осиновили дете и са се отпуснали Simple Smile Включително и аз така се бях спекла след спонтанен аборт във 2-ри месец, че едва изчаках да минат 6-те месеца и 2 пъти почти го изнасилих БНД. Като се има предвид, че овулацията ми е като по часовник, усещах я и всичко точно. След като ми дойде и 2-рия път се ядосах и казах "М...а му!", правихме нещо за пръв път просто за кеф, без да мисля и то взе, че стана. Как и защо е имало яйцеклетка по това време там не мога да обясня, защото хич не беше времето, но както и да е Simple Smile
Та... първо реши дали "не можеш да го понасяш" този мъж и тогава реши дали ще градиш дом и семейство с него

# 136
Емоционалният климат в една връзка е от първостепенна важност преди създаване на дете, но за съжаление, като се появи съмнение за медицински проблем, това измества всичко останало.
Basila, ако има репродуктивен проблем, може нещата бързо да бъдат намерени и подпомогнати, може изобщо да не се налага ин-витро или дори инсеминация. Но и е възможно нещата да се проточат с години. Затова наистина не е лошо да се ориентират и започнат изследвания. Няма нищо радикално в  спермограмата или хормоналните, но трябва да са при подходящи специалисти. За съжаление, имам много лош, фатален опит с лекари с голям авторитет в България. На детето ми са причинени сериозни вреди доживот и го лекувам в чужбина. Едната голяма "издънка" е точно от такъв в Надежда. Резервите на много хора наистина не са безпочвени,  но трябва да се почне отнякъде. Специално за репродуктивни проблеми в БГ могат да се справят. 

# 137
Не съм чела всички отговори, но аз да си кажа. Не всеки се чувства добре с идеята на 34г. тепърва да търси нови партньори, нови връзки, общо взето да започва от 0. Ако искаш да имаш дете, ако на 34г. не започнеш да изпадаш в лека паника, то не знам кога точно ще му дойде времето? На 40? На 45? Когато вече е още по-трудно + поемаш доста по-голям риск и за себе си и за бебето.

Близка моя роднина беше в подобна ситуация. Години наред имаха проблеми, беше доказано, не е в нея причината, а той хем искаше да е с нея, хем пък тя не можеше да го накара да отиде на лекар, дори не се знаеше какъв точно е неговият проблем.

В крайна сметка вече си има дете от друг мъж, но след доста нерви и разочарования.

Та моят съвет е - говори с него, ако не смяташ, че ще излезеш на глава с него, взимай решение за себе си по-бързо. Няма смисъл да стоиш с него още 5 години, в които да го молиш да посети лекар.

Що се отнася до иззетите функции на мъж... Ами нещата трябва да се случват по някакъв начин. Заспали хора и аз не мога да понасям. Така че, или да движат и те връзката, или да не се оплакват после.

А може може. Защо да не се теши с мисълта, че други хора са щастливи - едни без деца, други с осиновени. Да си тече времето, само и само да не притесни нежната душа.

# 138
  • София
Сега срещнах авторката в друга тема. Тоя е от ония, дето бившата им го наранила и трябва жената да му се доказва, да го печели, да извоюва доверие с всички сили.
Затова се е свила и не смее да го барне да си употреби оная работа по предназначение. Типичен енергиен вампир, който чака да му се молят и да го убеждават, а той да се дърпа от всяка стъпка.

# 139
Само после да не се окаже, че си знае че има проблем, но да се прави на перде, защото е добре обгрижван.

# 140
  • София
Надали, просто егоцентриците полудяват от мисълта да им има нещо или да им търсят проблем.
Ей, много хлебарки се навъдиха бе. Бившата му го тормозила, той чака жените да му се постилат, че да го спечелят. Неособено успешен, скръндзав, избухлив при опит за разгоцор с цел да не го занимават, мързелив и манипулативен, че да му пишат домашните и дипломните, неблагодарен и кисел. Като по калъп са. Жалко, че все още има жени, които държат да си дават матката на такива, които да се размножат и да тормозят и децата си.

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 02:10 от The Catcher in the Rye

# 141
Ей, много хлебарки се навъдиха бе.
Доста грозно изказване. И то заради прегрешението, че е отказал спермограма, която дори не му е поискана Simple Smile

А може пък да се окаже, че и той да не иска злите доктори и лаборатории да имат достъп до генетичния му материал. Как може да им се вярва? Всичко могат да направят.

Но всъщност е може би полезно изказването. Като тест - ако нищо у авторката не трепне, когато наричат потенциалния баща на децата ѝ "хлебарка", мисля, че е редно да му съобщи как се чувства спрямо него преди разговора за спермограмата.

# 142
  • София
Хлебарка е заради образа му, който чертае авторката. Отказът за спермограмата е само част от картинката. Очевидно.

Не по- грозно от заклеймяването на жени, отказащи инвазивни процедури, като лигли, докато се обясняваш, че си по- важен от детето си за майка му Laughing

# 143
Хлебарка е заради образа му, който чертае авторката. Отказът за спермограмата е само част от картинката. Очевидно.

Не по- грозно от заклеймяването на жени, отказащи инвазивни процедури, като лигли, докато се обясняваш, че си по- важен от детето си за майка му Laughing
Извинявай, къде пише че е отказал. Не се заяждам,само питам ако съм изпуснала

# 144
Той не е отказал, защото авторката все още не го е питала!
Тя се чуди как да го накара да си направи спермограма.

# 145
явно подозира, че ще откаже и въпроса ще прерасне в поредния скандал.

# 146
Заедно от 5 години, а клетият още с травми от някаква бивша.
Къде ги намират такива муньовци...

Ако е на 37 години и още не е разбрал, че скоро ще му се наложи спермограма, сигурно живее в някакъв розово-златен балон извън реалността.

# 147
Има един по-общ проблем при мъжете - те не знаят и/или не осъзнават, че фертилният прозорец при жените е много по-кратък, т.е. ако един мъж и на 45 години може да стане баща без проблеми, то една жена на тази възраст вече е в предменопауза.

И от тук идва генералното разминаване - мъжете не бързат за никъде - изчакват, живеят заедно без брак и 'опипват' почвата.

Жените от друга страна знаят, че при тях времето тече по-бързо и настояват за брак, сериозно обвързване и деца. Така че при жените това не е лигавщина. 5 години съвместен живот не са малко.

В конкретния случай бих препоръчала следното:
- обиколете и двамата няколко специализирани клиники. Отидете на първичен преглед. Нека лекар да му назначи спермограма. Изяснете репродуктивния си статус и двамата.
- при първичният преглед не започвай от вратата 'аз не искам инвитро', защото лекарят няма да ти обърне никакво внимание. Ако лекарят те подпива за инвитро, т.е. дали си склонна на този вариант - не отклонявай директно въпроса. Опитайте се да изясните причината, ако изобщо има такава.
- вече от там насетне ще си покаже - има ли проблем, няма ли, при кого е. Ако е при мъжа - склонна ли си да го зарежеш заради това? Ако е при теб - той би ли те заразял заради това? Това е едно изпитание за вашата връзка и нещата ще се развият по естествен път.
- Друго: ако сега те дразнят много неща при него - тези същите неща ще те дразнят и след години. Реши за себе си - можеш ли да живееш с това, можеш ли да го преглътнеш или не.

Относно лекарите и репродуктивните клиники това, което мен винаги ме е дразнило е, че не се опитват да разровят и установят точната причина/и, а по-скоро гледат да 'тикат' към инвитро. В този смисъл разбирам недоверието на жената. Не е задължително да се стига до инвитро, може да има дребни неща при жената, които да се излекуват лесно, може и при мъжа да има неща, които с лечение да се оправят.

# 148
Не разбирам защо авторката се пъне да ражда деца от мъж, когото очевидно не понася?! Поредната качена на клона готова да износи и роди дете от мъж, който не може да диша стига само и само да й дари сперма. После пак ще четем теми от сорта на: "Мъжа ми не ме понася след раждането" и т.н. Закривай!

# 149
Магдалена, малко ти е тъпо предложението. За какво да си губи времето човека с първични прегледи, като директно може да отиде на спермограма??? Ако вече спермограмата е лоша, тогава тръгваш по лекари.

Общи условия

Активация на акаунт