Как да го накарам да направи спермограма?

• 12 973
  • 176
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Спермограма, направена извън специализирана клиника за АРТ е безсмислена, защото не се изследват най-важните неща, отделно вероятно ще е с грешни референтни стойности. И после ще трябва да я повтаря в АРТ клиниката.

...
До авторката, ако изобщо ме прочете: не трябва да го "караш" да направи спермограма, а да му предложиш да отидете ДВАМАТА заедно да се изследвате. ЗАЕДНО сте решили да имате бебе, ЗАЕДНО ще го правите и част от това ЗАЕДНО са изследванията и на двамата.

# 151
Магдалена, малко ти е тъпо предложението. За какво да си губи времето човека с първични прегледи, като директно може да отиде на спермограма??? Ако вече спермограмата е лоша, тогава тръгваш по лекари.
Не си разбрал - под 'първичен преглед' - говоря за нея - на ехограф да я види лекар от такава специализирана клиника, да разгледа изследванията с хормони и т.н. А 'първичния преглед' при него е точно спермограмата в специализирана клиника. На самата спермограма в дъното пише: нормална оплодителна способност или намалена оплодителна способност, ниска виталност и т.н. - кое не е наред.

Явно не си стъпвал в такава клиника, но раздаваш квалификации на ляво и на дясно - кой тъп и кой умен Simple Smile

Последна редакция: пн, 21 яну 2019, 12:46 от Magdalena1978

# 152
Много от списващите в темата, особено мъжете хал хабер си нямат от АРТ.

# 153
Събрали се 3 звезди една до друга:
1. Спермограма в момента в София може да се направи само и единствено в клиника по репродуктивни проблеми! В лаборатория вече не може, както е можело преди години!
2. В спермограмата резултатите никога не са предоставени като "оплодителна способност", а като ***зооспермия. Ако си "оплодително способен" си нормозооспермия.
3. Спермограма никога не е първичен преглед, тя винаги е вторичен и ти я назначава лекар, за да провери дали проблем, който имаш ти е повлиял на спермограмата.
Във въпросният случай пича да си направи спермограма, без да ходи преди това да го гледа доктор, дали са му изсъхнали орехите или не... че да мирне госпожицата Simple Smile
4. Не е като да не съм стъпвал, та не говорете тъпизми.

# 154
Събрали се 3 звезди една до друга:
1. Спермограма в момента в София може да се направи само и единствено в клиника по репродуктивни проблеми! В лаборатория вече не може, както е можело преди години!
2. В спермограмата резултатите никога не са предоставени като "оплодителна способност", а като ***зооспермия. Ако си "оплодително способен" си нормозооспермия.
3. Спермограма никога не е първичен преглед, тя винаги е вторичен и ти я назначава лекар, за да провери дали проблем, който имаш ти е повлиял на спермограмата.
Във въпросният случай пича да си направи спермограма, без да ходи преди това да го гледа доктор, дали са му изсъхнали орехите или не... че да мирне госпожицата Simple Smile
4. Не е като да не съм стъпвал, та не говорете тъпизми.
Хайде пак с обидите....
относно т.2 - не исках да използвам медицинска терминология - това е. Иначе и аз прекрасно зная видовете зооспермия, но това не е фокуса на настоящата тема.
Нарочно писах първичен преглед в кавички, т.е. 'първичен преглед', разбирай 'първа стъпка'.
Ами успех ти пожелавам с АРТ процедурите. Не е лесно, но при силна двойка развръзката е благоприятна.

# 155
Благодаря, аз съм здрав, профилактично се прегледах Simple Smile

# 156
Благодаря, аз съм здрав, профилактично се прегледах Simple Smile
Браво. Похвално е това. Наистина. Дано повече мъже го правят.

# 157

[/quote]
С кое точно го тормозя? Тормозя свбе си,защото се чудя как най-деликатно да го помоля да направи спермограма. Тормоз ли е че го издържах 1година докато си намери работа,или че осигурих къде да живеем,или че готвя,пера чистя и пазарувам?кое точно е тормоза в случая?
[/quote]
Това с издръжката следва да навява асоциации,че с всичко можете да се справите като двойка.Защото когато сте екип се подкрепяте. Утре ще си в майчинство,и той ще те подкрепи. Така работи семейството. Но да се биеш в гърдите,че си го издържала... Не е готино,не носи интимност и сплотеност. Явно си по-оправна ,активна и борбена. Намери силен човек,който ще уважаваш.
Или се примиряваш,че често жената дърпа каруцата,ръчка,напомня,действа,или търсиш по-инициативен от теб мъж.

# 158
  • София
Не разбирам защо авторката се пъне да ражда деца от мъж, когото очевидно не понася?! Поредната качена на клона готова да износи и роди дете от мъж, който не може да диша стига само и само да й дари сперма. После пак ще четем теми от сорта на: "Мъжа ми не ме понася след раждането" и т.н. Закривай!
+100
Надали на нея ще й е кеф, ако утре като излезе по майчинство и той я издържа, да чуе как той разправя на приятелите си, че видиш ли той я издържал, както тя натяква, макар и не пред него.  Като гледам обаче не му е зор за дете. За толкова време неуспешни опити би следвало сам да се поразрови и да попрочете какво, що и да се сети, че е по-добре първо спермограма, отколкото да "ръчкат" жена му.

ПП Какво стана - авторката пита ли вече тоз крехък мъж дали ще направи спермограма или не?

# 159
Това жените сме страшни гадове. Сори.... Като четох мнението на авторката за мъжа си ме побиха, не тръпки, ами не знам какво.... А вие останалите, които обиждате този човек, наричайки го мухльо или там какви бяха другите епитети.... Леле мале... Тази жена пише за спермограма и изкарва мъжа си, че не иска да си прави, ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ДОРИ НЕ Е ПОПИТАЛА???? WTF??!!! Пожелавам на мъжа й да се спасява от това женище! Тая еманципация взима връх.... Как така не говориш с мъжа си, обаче го плюеш толкова злобно по фурми....Този мъж медиум ли е??? Искаш да ти чете мислите ли???? Аз съм потресена, да си с даден човек и да го обиждаш толкова грубо и да го унижаваш.... Не го обиждала него, била го пазела много.... не знам си кво.... пълни глупости! Това е показателно колко грозна оценка имаш и към самата себе си... обиждайки човека, от който искаш деца!
А Вие насърчаващите... толерирате човек, който разказва своята ГРОЗНА гледна точна.... и наричате мухльо горкият мъж....

# 160
Това жените сме страшни гадове. Сори.... Като четох мнението на авторката за мъжа си ме побиха, не тръпки, ами не знам какво.... А вие останалите, които обиждате този човек, наричайки го мухльо или там какви бяха другите епитети.... Леле мале... Тази жена пише за спермограма и изкарва мъжа си, че не иска да си прави, ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ДОРИ НЕ Е ПОПИТАЛА???? WTF??!!! Пожелавам на мъжа й да се спасява от това женище! Тая еманципация взима връх.... Как така не говориш с мъжа си, обаче го плюеш толкова злобно по фурми....Този мъж медиум ли е??? Искаш да ти чете мислите ли???? Аз съм потресена, да си с даден човек и да го обиждаш толкова грубо и да го унижаваш.... Не го обиждала него, била го пазела много.... не знам си кво.... пълни глупости! Това е показателно колко грозна оценка имаш и към самата себе си... обиждайки човека, от който искаш деца!
А Вие насърчаващите... толерирате човек, който разказва своята ГРОЗНА гледна точна.... и наричате мухльо горкият мъж....
Hands ClapHands Ok Hand

# 161
А ще се сетиш, че таз не е стока Simple Smile

# 162
Много крайни са горните мнения. Издразних се за квалификациите, които раздавате с лека ръка. За да пита тук и за да се притеснява, значи има някакво основание за това. Явно е, че първият пост е писан под афект.

Имам достатъчно други примери: живеене на семейни начала години и години наред. И в един момент жената е вече на 40 и какво правим? Мъжът винаги може да си намери по-млада жена, но за жената това е безвъзвратно загубено време. И да обиждате и да не обиждате при жената фертилният прозорец е много по-малък.

# 163
Магдалена, разбирам, че много жени си “губят” времето с връзки, в които не са щастливи. Тази дама, авторката, буквално изкара приятелят си пълен льохман... и накрая спомена как никога не е говорила за нещата, които я притесняват. Е, извинете, но за мен това е абсолютно нейна вина.... Грешката на много жени е, че седят, мълчат и после “ама защо прави така този глупак, ще го изхвърля” и на човека му идва като гръм от ясно небе! Говороте бе хора, една връзка се гради на комуникация!! Никой, както казах, не е медиум и не може да гадае емоцийте и притесненията на някой друг! Колко грозно е да гледаш жена/ мъж да обижда половинката си толкова много! А пред него с крива усмивка. Щом нещата не вървят - прав ви път и не губете нито вашето, нито чуждото време. Тук буквално звучеше като връзка с донор, не с обичан човек както авторката твърди! Афект или не, това мнение е повече от притеснително... Как ще искаш дете от човек, към който нямаш УВАЖЕНИЕ, проблемите ще се задълбочат грандиозно...Моля ви... зрели хора сте!
Била съм в подобна ситуация- първо споделих с него, след видима липса на промяна в действията вече дойде моментът на раздяла Simple Smile Проблемът на хората е стремежът да си го направим по-сложно от колкото е! Животът е скапан достатъчно, не е нужно сами да правим мелодрами и накрая да се окаже, че сме на 40 с мъж, който мразим (без той да има никаква представа) и без деца! Е спирам с квалификацийте до тук! Успех на всички и повече усмивки в живота 🤗🤗

# 164
Много крайни са горните мнения. Издразних се за квалификациите, които раздавате с лека ръка. За да пита тук и за да се притеснява, значи има някакво основание за това. Явно е, че първият пост е писан под афект.

Имам достатъчно други примери: живеене на семейни начала години и години наред. И в един момент жената е вече на 40 и какво правим? Мъжът винаги може да си намери по-млада жена, но за жената това е безвъзвратно загубено време. И да обиждате и да не обиждате при жената фертилният прозорец е много по-малък.

И какво като стане на 40 бе?! Живота да не свършва на 40?! Айде моля ти се! Ако мъжа иска по-млада жена, значи не е правилният. На 40 също се раждат здрави деца. Спрете да живеете в облаците.
Ако авторката се е вкопчила във възрастта си като единствена опция, за да има дете от мъж, когото не уважава и смята за мухлю то е по-добре ама изобщо да не ражда от него. Замисляла ли се, че после ще съсипе живота и  на мъжа си и на детето си?

П.С. На скоро един рок музикант обяви, че ще става баща за четвърти път (на 60 години е), а булката му на 35.
И него го направиха на две стотинки, че нямал да види детето си абитуриент защото вероятно ще е пукнал. Ама нали хората трябва да си говорят. Все пак той ще се грижи за децата си. Как и по какъв начин никой не го интересува.
Също така смятам за грозно жени да раждат от първият срещнат заради "фертилният прозорец". Само пълни откачалки го правят. Лошото е, че познавам такива.

Общи условия

Активация на акаунт