Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 12

• 58 629
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
Супер Миоки, поздравления и за двете ви ! Темата има нужда от такива резултати  Grinning

# 526
Хич не е досадно. Хубаво е да се споделят добри резултати.

# 527
  • Близко съм
Възможно ли е отзад тила и отстранш главата да ме болят от ИР?

# 528
  • София
Премери си кръвното

# 529
Благодаря  bouquet
Малко се е закучила с килограмите, но това не е най-важното в случая. Важното е, че здравето ѝ се подобрява с невероятна скорост. Опитвам се да я накарам да пости 1-2 пъти седмично по 24 часа като начало. До сега се опъваше, но вече не е толкова категорична. Явно се чувства способна да го направи.

aloevera_, мен ме боли главата така когато пулсът ми е ускорен, но не от повишена физическа активност.

# 530
Браво, Миоки, на майка ти, много се радвам на родители, доверили се на прочетеното от децата
Ела си ви във ВМ темата, няма смисъл от цупене, всеки опит и мнение има резонанс в различни хора

# 531
Благодаря ти, Herzen. Hug Може би ще се върна. Не се цупя, просто отношението на някои потребителки беше адски грубо в опита им да набиват канчета и да се изтъкнат.
Факт е, че се чувствам прекрасно и без редовните фибри, зеленчуци и пиенето на литри вода, а увелича ли малко въглехидратите болките в ставите започват да се усещат, обаче нали съм нова, нямам право да съм права за нищо.

# 532
... Спомням си един пост, в който Невена казва, че Инозитол + Фолат=Метформин, но без нежеланите му ефекти.
На мен самата ми е назначен инозитол от доктор, но успоредно с метфогамма общо 1000 на ден.
Инозитол (вит.В8 C6H12O6)+Фолат (вит.В9 C19H19N7O6) е нещо различно от Метформин (C4H12ClN5)

Инозола често/редовно го предписват при СПКЯ. А СПКЯ често върви с ИР...

О, напълно съм наясно, че като химичен състав са нещо съвсем различно. Просто мисля Невена има предвид, че атакуват едни и същи процеси и действат аналогично, повишавайки инсулинова чувствителност на клетките, и в допълнение, подпомагайки СПКЯ, което аз също имам. В съчетание с диета и спорт де, то е ясно.

Аз си взимам Инозитол с фолат, от верига магизини Зоя, в стъклен буркан, около 40 и няколко лева и стига за месец ако се взема пълната доза от 4 мг на ден. Денис беше казала, че е хубав, а ФК-органична. В ибей има инозитол на много по-достъпни цени, но не ми се занимава с поръчки.

# 533
  • София
... Спомням си един пост, в който Невена казва, че Инозитол + Фолат=Метформин, но без нежеланите му ефекти.
На мен самата ми е назначен инозитол от доктор, но успоредно с метфогамма общо 1000 на ден.
Инозитол (вит.В8 C6H12O6)+Фолат (вит.В9 C19H19N7O6) е нещо различно от Метформин (C4H12ClN5)

Инозола често/редовно го предписват при СПКЯ. А СПКЯ често върви с ИР...

О, напълно съм наясно, че като химичен състав са нещо съвсем различно. Просто мисля Невена има предвид, че атакуват едни и същи процеси и действат аналогично, повишавайки инсулинова чувствителност на клетките, и в допълнение, подпомагайки СПКЯ, което аз също имам. В съчетание с диета и спорт де, то е ясно.

Аз си взимам Инозитол с фолат, от верига магизини Зоя, в стъклен буркан, около 40 и няколко лева и стига за месец ако се взема пълната доза от 4 мг на ден. Денис беше казала, че е хубав, а ФК-органична. В ибей има инозитол на много по-достъпни цени, но не ми се занимава с поръчки.
Може ли линк към продукта  Praynig И как се пие - с храна, сутрин, вечер?  bouquet

# 534
The Baroness , това е продуктът:https://www.zoya.bg/Мио-инозитол-и-фолиева-киселина-на-прах-–-12 … _82_D0_BE_D0_BB-s
Пия два пъти по 2грама 1 час преди ядене.

Вече няколко опаковки съм изпила, много съм стрикна. А съм на Метфогамма вече от един месец, доц. Катя Тодорова ми го назначи, не виждам нито едно свалено кило, макар да съм в нормата за ръста си. Възможно ли е заради това кг да не мърдат, или ще видя ефект след време? Дано свали андрогените поне, и оттам и СПКЯ да остане в миналото Hands Facepunch

# 535
  • Paris, France
Миоки, браво. Честито и все така да вървят килата и кръвното надолу! Блазе ти. Моята майка има високо кръвно, но не иска да чуе за тази диета. Как ми се иска някой да я убеди!

памела, аз имах СПКЯ. Те са няколко вида. Моят беше с тежка ИР, но андрогени в норма. Има и без ИР. Изчезна още първия месец Метформин магнезий диета и повече никакъв симптом не се е появявал. Изписаха ми инозитол и фолат, но не ги пих. Приятни са на вкус, но ме бърка, че след това не може кафе. Пих 2-3 пъти и ги зарязах в мазето. В дните, в които ги пих бях като болна сутринта заради липсата на кафе. Обожавам вкуса. Опитах цикория, но не е същото. Не се отчайвай! При всеки е различно. След като нямаш наднормено тегло е нормално да не слабееш. Ако инсулинът ти е много висок на гладно не можеш да влезеш в кетоза бързо и да изхвърлиш 5-6 кила вода наведнъж. Не знаех, че инозитол + фолат сваля андрогени. Доста момичета пишат, че ако СПКЯ с кистички не се повлиява особено от инозитол се повлиява от йод. Ако са ти го изписали, пий си го и заедно с всичко останало! И аз не отслабвах преди да разкарам ВХ. Даже дебелеех. От инсулина е.

На мене ми казаха да не пия инофолик или фолиева и киселина докато не направя едни генетични тестове, ама нали ми мина, забравих.

Елора, пилингът със салицилова киселина чисти себума, мъртвата кожа, умрели и живи паразити, бактерии и гъби. Себумът по скалпа съдържа андрогени, които предизвикват оредяване на косата при някои хора. Препоръчва се при пърхот, себореен дерматит, псориазис, мазна коса на клечки, паразити в косата и фоликулите Итн. Миналата седмица си направих на скалпа и на стъпалата и в момента краката ми се белят все едно съм змия. Отдолу кожичката е розова и мекичка. Тази киселина успокоява възпалена кожа.

Рецептата, която аз си правя е простичка - 1:2 салицилова киселина на прах, от аптеката и спирт, пак от аптека. Слагам в чаша около чаена лъжичка салицилова киселина и 2 лъжички спирт. Слага се на писта, обезмаслена с ацетон и спирт кожа. Аз доливам 8% оцет вътре за да не се изпарява. С 10мл спринцовка внимателно слагам по скалпа и втривайки с пръсти гледам да отиде навсякъде. Поседявам така около час и отмиване с мек шампоан. След 4-5 дена местата, по които е имало крусти, пърхот, белене стават на сухи крусти и падат. При някои хора пада дебел слой кожа, но при мене не.

Класическата рецепта е супена лъжица с. киселина на супена лъжица етилов спирт 99%. Така я правя за крака. На главата ме е страх, защото ако вземе да се бели като краката ще трябва да слагам бурка или поне забрадка, като трактористите по филмите. Сега ще пробвам с добавка на лимонов сок.

В една от темите за гел-лакове съм писала подробно как се прави на крака. Там краката се киснат поне 30 Мин в гореща вода и преди мазане с четка се сипва спирта. увива се в найлоново фолио за храна, слагат се чорапи и се седи така известно време. Аз седя 24 часа. Казвам си, че така ще изтече повече гъби и бактерии. После се мие с вода и така. Шарки беше писала за този пилинг.

# 536
Благодаря ти, Herzen. Hug Може би ще се върна. Не се цупя, просто отношението на някои потребителки беше адски грубо в опита им да набиват канчета и да се изтъкнат.
Факт е, че се чувствам прекрасно и без редовните фибри, зеленчуци и пиенето на литри вода, а увелича ли малко въглехидратите болките в ставите започват да се усещат, обаче нали съм нова, нямам право да съм права за нищо.

Здравейте, какво имате предвид за болките в ставите и връзката им с въглехидратите? Аз имам ИР, преди да разбера за това бях забелязала,че след калорийна въглехидратна бомба почват болки в краката и по цяла нощ ме боляха . Търсих, но не намерих инфо по въпроса, но откакто намерих В, болките почти изчезнаха.

# 537

Здравейте, какво имате предвид за болките в ставите и връзката им с въглехидратите? Аз имам ИР, преди да разбера за това бях забелязала,че след калорийна въглехидратна бомба почват болки в краката и по цяла нощ ме боляха . Търсих, но не намерих инфо по въпроса, но откакто намерих В, болките почти изчезнаха.

От няколко години имам болки от дясно в горната част на тялото - раменна става, плешка и дясна ръка, а от около половин година се появиха болки и в тазобедрените стави.
Аз нямам диагностицирана ИР но заради тези болки рових и търсих информация и така попаднах на инфо за ниско въглехидратното хранене и започнах с него. За месец на НВ-ВХМ, болките се редуцираха, но не изчезнаха напълно. Продължих да се ровя и попаднах на инфо за режим само с животински продукти. Реших да пробвам, менюто е по моя вкус. Винаги съм предпочитала месо пред зеленчук.

От два месеца се храня само така. Консумирам растителни храни в много ограничени количества. Позволявам си от време на време само по около 30гр орехи или маслини, или боровинки, или ягоди. От време на време изяждам по някоя кисела краставичка от консерва.
Ако прекаля - примерно изям стотина гр., болките в ставите започват да се връщат.
Ако ям само животински продукти (яйца, месо, карантия, риба, шунки, сметана, масло или друга животинска мазнина) само за ден вече и болките изчезват. Хапна ли повечко от гореспоменатите, на другия ден усещам "присъствие".

В допълнение, откакто махнах растителните нямам и никакво подуване на корема, газове или други стомашни неразположения. Въобще само ползи виждам но най-голямата е липсата на болки, които в последно време бяха станали доста неприятни, меко казано.

Има теории, че растителната храна провокира възпалителни процеси в организма, а също и повечето растения съдържат оксилати, лектини и други анти хранителни вещества които се бъркат в процесите на абсорбция на микроелементи като калций, йод, желязо и т.н. а също са проблематични при автоимунни заболявания.

# 538
  • Sofia
Има ли някой от вас на житен режим да сподели как се чувства?  newsm78

# 539

Аз пия същия инозитол на зоя.бг, второ бурканче вече, но ми се искаше като хапче да го взимам, че е по-лесно.

Миоки, би ли споделила един примерен дневен твой режим на хранене?

Общи условия

Активация на акаунт