Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 12

• 58 629
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Според мен (почти) не.
Имаш леко завишение на гладно, но дори за месец- два изключване на някои храни, ще се подобриш значително. Самата регулация не е проблемна, доколкото виждам, а това е главното.
Изследванията се гледат в контекст и криви, все пак, не само цифром. Е, когато цифрите не са 200, разбира се. Тогава е ясно.

# 601
Скрит текст:
Фръц, 900 ккал ги смята моят калкулатор и то без меда. Малко са, но не са екстремно малко. Днес ми е трети ден и мисля да приключвам. Никак не се чувствам добре. Мозъчната боза се върна, прилошава ми чат-пат, не мога да се концентрирам. Така или иначе нямах намерение да го правя цялото, исках няколко дни за прочистване и малко почивка от животинските храни, че много ми омръзнаха. Сега ми се върна апетита за месо.  Mr. Green
Невенка, благодаря. И аз съм много доволна. Като съвсем друг човек се чувствам. Околните няма как да не забележат -33 кг.  Мъжът ми е той свали към 20 кг.
Странното е, че всички ахкат и охкат, но като чуят за каква диета става въпрос никой не ще да се присъедини. Много странно.
Всъщност, никак не е странно...хората са толкова облъчени, че месото е смърт, че мазното вдига холестерола и води до инфаркти и инсулти, че само като чуят "мазно месо" и изпадат в душевен гърч.  Smiley
Аз процедирам вече така:
ако питащия ми допада и се интересува, казвам, че не ям тесто, захар, пакетирани храни, а наблягам на зеленчуци, риба, месо, яйца....ако не ми допада, заявявам, че ям мазно месо и сланина и го оставям да се гърчи.
Гадно е, ама ми писнА да се обяснявам защо няма да се гътна от мазното месо.

# 602
  • Sofia
ако не ми допада, заявявам, че ям мазно месо и сланина и го оставям да се гърчи.
Гадно е, ама ми писнА да се обяснявам защо няма да се гътна от мазното месо.
Joy Joy Joy Така трябва.

# 603
  • София
Според мен (почти) не.
Имаш леко завишение на гладно, но дори за месец- два изключване на някои храни, ще се подобриш значително. Самата регулация не е проблемна, доколкото виждам, а това е главното.
Изследванията се гледат в контекст и криви, все пак, не само цифром. Е, когато цифрите не са 200, разбира се. Тогава е ясно.
Не знам дали има значение,но три дни преди това си позволих да ям черен хляб,шоколад,плодове-все неща които ограничавам.Искам да изключа въглехидратите,на своя глава съм си взела и сиофор,но ще видя ендото какво ще каже.Факт ,че трябва да отслабна.Просто все търся вълшебното хапче което да ми изкорени вълчият апетит Sweat Smile

# 604
  • тук и там
Аз не мога да разбера ,как при нормална кръвна захар и нормален инсулин на 120 минута ,сутрин инсулина  е даже по-висок от колкото след обременяване със глюкоза..И кръвната захар на 60-та минута е колкото кръвната захар преди обременяване..?(на danielad изследванията)

Моите пък са обратно. Виждали сте ги. На мен сутрин ми е добре инсулина, на 120 минута  много се качва,после бавно спада..Вие ми казахте че имам някаква степен на ИР, докторите-че нямам. Холестерола ми е висок , сега се чудя със ВМНВХ  дали няма още да се повиши..Rolling Eyes
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 15:38 от Kaisia

# 605
  • София
И аз мисля, че нямаш. Засега.

# 606
  • Варна

=========== Холестерола ми е висок , сега се чудя със ВМНВХ  дали няма още да се повиши..Rolling Eyes
Скрит текст:

Холестерол повишават транснаситените мазнини и въглехидратите. ВМ НВХ не препоръчва храненето и на двете.
Ако се придържаш към основните принципи на ВМ НВХ ще чистиш артериите от триглицериди, VLDL и LDL  Simple Smile

danielad, правилно че си хапнала по-въглехидратно преди ОГТТ, препоръчва се дори повечко , отколкото ти, точно за да се свери как реагира КЗ и Инсулина при такова хранене.

И според мен си ОК, щом имаш да сваляш килограми -действай, защото това ти състояние - на листчето от изследването, не е постоянно и може да тръгне в обратната посока, т.е. към по-лоши цифри  Simple Smile

# 607
Не знам дали е тук мястото, но понеже дискутирахме по-рано с Дорис за големите количества нисковъглехидратни зеленчуци, които трябва да се консумират, исках да споделя една интересна лекция по повод оксилатите, на която попаднах.
https://www.youtube.com/watch?v=ZOTMJYbDQok
Самата лекция започва в 10:15 минута, преди това е представянето на лектора, образование, от къде е информацията и т.н.
Надявам се да ви се стори информативна  bouquet

# 608
  • Paris, France
На месо само не, но само на животински продукти има, Масаите са в Африка  Simple Smile

Това за масаите е отчасти вярно, но има доста нюанси, които правят подобно хранене не особено здравословно за живеещите в обезпаразитения, чист север.

Масаите не ядят месо повече от 2 пъти седмично. Основните им яденето се състоят от мляко, прясно или пресечено и много, много корени и треви. Сещам се за корените на Acacia nilotica, които ядат, но има и много други. В зависимост от сезона ползуват над 1000 треви, листа и корени, всичките силно горчиви за европейския вкус. Жените и децата ядат много диви плодове когато намерят такива. Те просто не ядат богати на нишесте храни, но треви и друга растителност ядат и пият отвари. Ядат и кори от дървета, разни клони. Изминават средно по 20км на ден. Кравите им живеят на свобода, не са стресирани в клетки, пасат трева и се движат, така че месото им е жилаво, много богато на витамини и микроелементи метали и не е мазно. Самите масаи са пълни с паразоти, които ядат холестерола им и затова рядко имат висок холестерол като живеят традиционен живот. Имат доста мутации, които им позволяват да толерират мляко, доста повече от нас. Млякото е много като процент от храната, която ядат, но не е много като количество. Средностатистическият масай пие по-малко мляко отколкото средностатистическия европеец. Не яде калорични ядки, теста, зърнени. Заради честите суши и природни бедствия често не си дояждат и функционират на леко понижение метаболизъм. Те са на интермитънт фастинг всяка седмица, хаха. Колко от нас извървяват по 20 км на ден? Това също има значение. Топлият климат сваля КЗ естествено.

Техният холестерол едва ли е различен от този на заобикалящите ги племена, които обработват земя и ядат зърно. Негативен факт е, че тяхната продължителност на живота е по-ниска от тази на околните племена. Същото важи и за всички номадски племена около пустините. Масаите на са единствените пастири. Думата кафе идва от етиопската провинция Кафа, където пастири на кози ходели да ядат зърната на диворастящо кафе. Такива племена е имало и има в и около цяла Сахара - Тубу, Фула и Туареги, например, Намибийската пустиня - племената Сан, които ядат корени и уловено месо и даже не отглеждат животни, Арабската пустиня, където са яли и до днес ядат гущери, кози и камили, но основно камилско мляко, в Азия около монголската пустиня, където ядат месо от як и кисело мляко. За съжаление ние нямаме качественото месо и мляко, което имат те и не се движим колкото се движат те.

даниелад, на гладно има проблем с инсулина, но бързо ще го оправиш с малко диета и спорт.

# 609
Миоки, фитоестрогени има предвид Дорис, но е натиснала съседната буква. За фибрите не съм съгласна - има хиляди проучвания, доказващи връзката липса на фибри - диабет. Човекът е всеядно и някаква доза фибри са нужни. Ескимосите, които карат предимно на риба, ядат водорасли и някакви боровинки или треви когато ги има. Техните предци са еволюирали да живеят от глюконеогенеза. Имат много по-голям черен дроб и по-къси черва, май беше. И ядат предимно риба, не месо. Човешка група, съществуваща само на месо няма, особено на юг. Абее, щом се чувствуваш добре и показателите ти са хубави, няма проблем.

Дорис, в животинските вътрешности има много повече витамини отколкото в растителната храна. Адреналите на тревопасните са доста богати на витамин Ц. Някои хивотински храни, като шкембе, например, са доста богати на фибри. Бях попаднала на скрита група за суровоядци на месо в един форум. Витаминните им нива са доста по-добри от твоите и моите заедно. Сигурно е и въпрос на генетика. Аз се запичам ужасно без въглехидрати, дори като ям по цели легени, както някой писа в предишна тема, треви. Никакви фибри и галони вода не ми помагат.

За хистамин - в прясното месо такъв няма. Има хистидин. Най-полезното оре храни са колбаси и сирена, но Миоки такива не яде. Ще ти пусна едни линкове за инсулин и хистамин. Много е интересно. Само да ги намеря. А защо си решила, че имаш проблем с хистамин?

"ФОТОестрогените" са тия дето ни правят хубави на снимка хихихи фИтоестрогени имах предвид, но ръцете не следват ума ... а и не само те Simple Smile А задника и циците следват предимно гравитацията, но това не е за тази тема  Laughing Шът, да не съм ви чула - сигурно ще ме подпукате как с месо и мазничко и гравитацията ще спря.

Относно хистамина чета, че го има в свинското месо, дори и пясно. Вкл и в млечните продукти. Другите ако са пресни са пренебежими количества.

Ще съм благодарна за линковете.

Какво е "оре храни"?

Относно проблема с хистамина - не за мен, а за щерката чета. Повишеният хистамин /поради генетична предразположеност или липса на ензимите/ води до редица проблеми, като част от тях са хормонален дисбаланс, напълняване и СПКЯ. За това се замислям дали пък той не е свързан с проблемите с инсулина. Така да се каже да е в основата на проблема.  

Масаите пият и кръвта на животните. Прясната сурова кръв е богата на почти всички витамини, минерали и градивни елементи, вкл. имунни там работи.

# 610
  • Sofia
Холестерола ми е висок , сега се чудя със ВМНВХ  дали няма още да се повиши..Rolling Eyes
Моят пада. Даже лошият пада, а добрият малко се повиши (което вероятно е от движението). На НВВМХ. Има една доста революционна книга "Здравето на сърцето минава през устата", която много добре обяснява защо холестеролът се повишава от ВХ, а не от мазнини. Като става дума, разбира се, за читави, натурални и полезни мазнини, не за маргарин. Проверих го на практика, вярно е.

# 611
  • тук и там
Да,да..знам тази теория.Ще си направя изследвания след 6 месеца на режима(дано изкарам толкова, разбира се ) за да видя как и дали са се променили  стойностите.Имам и други притеснения заради честата консумация на месо и животински продукти-за пикочна киселина,жлъчка и т.н..-ще си пусна ПКК непременно.

# 612
От днес и аз във вашите редици-с ИР, коментирах резултатите с доктора и според него няма нужда да започвам хапчета, още повече че имам проблеми със стомаха...странното е че не препоръча режим на хранене, учудих се, мислех че ще ми каже да намаля поне въглехидратите, но нищо...моля кажете ми вашето мнение за резултатите...да търся ли друг специалист?

# 613
  • Paris, France
Кайсия, не е нужно да ядеш месо, от което блика сланина и мазно сирене всеки ден за да си на кето. Това с месото, рибата, сиренето и яйцата е само в началото, докато влезеш в кетоза. После даже може да продължиш без месо, дори без риба, макар че точно тя е много полезна. Животинските мазнини не ми се отразяват добре и спрях да ям масло. Мас, кой и подобни аз не ям. Просто слагах зехтин. Доста от нас намалиха драстично калориите, тоест месото и сиренето и пак отслабнахме и се излекувахме. Някои даже намалиха калориите драстично, но ядяха и въглехидрати и пак успяха. Ще си намериш твоя начин.

Дорис, при триене съм сгрешила и се е получила мацаница. Няма ора храна. Исках да пиша, че колбасите и сирената не са добри за хистамина.

Щом дъщерята има СПКЯ вече са я изследвали за ИР и явно няма. Не, хистамина няма пряка връзка със СПКЯ. Пиша ти го като човек с такава диагноза, който е изчел де що има по въпроса и се е излекувал основно с диета, но и магнезий, йод, витамини и други. Инозитол не съм пробвала. Има 2 вида СПКЯ с разни подвидове. Единият е с ИР и там помага диета. Другият е свързан с недостиг на йод. При липса на йод има и алергии. Аз явно имах, защото в дните, в които пия йод се чувствувам друга. Вече нямам  и алергии.

Ако дъщеря ти има хиперинсулинемия е по-логично да свали инсулина. В условия на липса на въглехидрати се променя имунния отговор.

Масаите не пият редовно кръв, само понякога, в периоди на суша.

Валери, при тебе почти няма проблем. Прочети за витамин К1 и първата фаза на инсулиновия отговор и почвай да нагъваш магданоз и каквото е богато на К1. Имаш късмет, че на гладно инсулинът ти е нисък. Не е зле положението и хич не си за хапове.

# 614
Може ли да попитам, как може да се определи дали човек има недостиг на йод. Има ли изследване и не е ли рисковано да се приема, ако не знаем дали имаме нужда или не?

Общи условия

Активация на акаунт