Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 48

• 46 429
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета.
Да цопна и аз в тази темичка😞
Притеснена и уплашена,но сама съм си виновна.Малко пред история-2006 г.родих голямата си дъщеря, нормално без усложнения.4 месеца след това при преглед ми откриха уж раничка, която обгориха,2 месеца след това започнаха силни болки в корема,свързани със цикъла,а ми е дошло,а са ми почнали болките,кървене при полов контакт,при цитонамазка.Ходих на преглед,нищо ми нямало.Няколко години ходене по мъките.Накрая взех,че отидох при онкогинеколог.При преглед с колпоскоп и тест с оцетна киселина,дано не бъркам,откри дисплазия на шийката на матката.Правихме и биопсия която показа CIN1.Трябваше да направя и тест за HPV,но тогава точно нямах възможност (разбирайте парична),и не направих теста.ПАП2.Нещата останаха така.По онова време бях с болки и кръвоизливи,а сега с болки и липса на цикъл, последният беше на 2 февруари.В петък ще си взема направление и следващата седмица направо на лекар.Много ме е страх,че нещата може би са се развили по някакъв начин,но както казах,аз съм си виновна.
Сега ще си търпя последствията 😒

# 571
И аз съм с болки, несвързани с цикъла, но вече 10 години...5 различни лекари, цито 1-2 група, нищо ми нямало гинекологично....А точно яйчниците смятам ме болят. Цитото ми още го няма...13дни

# 572
Да,при мен смятаха,че не е гинекологично,но Януари минах всички изследвания що се отнасят до вътрешни органи и лекарите бяха единодушни-гинеколог.

# 573
Майка ми си взе цитонамазката и на нея й излезе пап 3д! Тази Коева цитолог само това пише на всички! Аман значи!

# 574
Мили момичета, благодаря ви за загрижеността! Вкъщи съм си, понеделник ме изписаха. Не знам дали съм добре. Постоянно мисля, че нещо може да стане, а тук не искам и да стъпя до лекар или спешно. Имам една болка и чувствам топлина  от ляво на шева, не знам дали е нормално, но все за гадости мисля. Хистологията най-вероятно е излезнала, но няма да бързам да я взимам, тъй като на 19-ти ще е готово и решението на онкокомитета, та наведнъж. След всички гадости след ооерацията- проблеми с дренажите, проблеми с пропишкването след сваляне на катетъра, още не мога да се успокоя, че всичко е минало и все очаквам нещо лошо да се случи. Позитивното ми мислене  направо се изчерпа... Прегръщам ви!
Ако имаш някакви неразположения е добре да говориш с някой в болницата, за всеки случай и да си спокойна, че всичко се възстановява както трябва. Не знам как успяваш да стискаш и да не си взимаш хистологията, направо шапка ти свалям, аз не бих могла. Стискам ти всичките си палци да е възможно най-добрата и буквално друго да не се налага! Да си здрава! И, когато си добре и физически и психически, да се върнеш към мисли за бебе Simple Smile Дръж ни в течение, и кураж!

# 575
Майка ми си взе цитонамазката и на нея й излезе пап 3д! Тази Коева цитолог само това пише на всички! Аман значи!
Ааааа не е само тя и Ганчев в онкологията също.. Що го правят незнам!??

# 576
Как август беше 1 група и перфектен колпоскоп, няма ранички, няма нищо и сега бааам пап 3д , как се вика от нищото. Аз повече няма да се доверявам на тази простотия. Убеждавам се, че цитонамазката не е никакъв скрининг срещу РМШ, изобщо не е! Най-достоверно е да се прави колпоскопия и да се ходи при читав АГ, то от цитонамазката от една тъпа бактериална вагиноза пишат 3д.  Казали са й,че нищо й няма и че са бактерии и са изписали Макимор. На самата цитонамазма си пише “бактериална вагиноза”, това е няква странна комбинация от микробиология и цитонамазма. Егати

Ааааа не е само тя и Ганчев в онкологията също.. Що го правят незнам!??

Последна редакция: ср, 10 апр 2019, 21:56 от dolca.callejo

# 577
Flushed
Къде се случват тези цитонамазки и къде е този патолог? Това онзи от Онкото ли е, дето коментирахме преди време?

# 578
Flushed
Къде се случват тези цитонамазки и къде е този патолог? Това онзи от Онкото ли е, дето коментирахме преди време?
Аз визирам Ганчев от онкологията в Дървеница, но има явно и друга такава като него, която завишава групите ,Коева чета, че се казва и мисля, че е патолог към онкологията в Младост...
Аз не разбирам защо го правят това... Вариантите са два или за пари или са некадърни... От такива като тях за жалост много жени са оперирани ненужно... Темата е много деликатна наистина и човек ако се разрови косите ще му настръхнат!

# 579
Iskrenna84 , къде усещаш болките? Иначе болки и липса на цикъл може да се окаже киста на яйчника.

За теста за HPV , не го мисли, че не си го направила тогава, но си обърни внимание. Преглед, цитонамазка и т.н. Успех!

Цитат
 На самата цитонамазма си пише “бактериална вагиноза”, това е няква странна комбинация от микробиология и цитонамазма. Егати
Не е комбинация, а нещо напълно нормално. Даже и в първият пост на темата е обяснено. Rolling Eyes Когато има инфекция и се вземе цитонамазка, то заедно с клетките от шийката попадат и бактерии, гъбички и т.н. При гледането на цитонамазката се виждат и въпросните бактерии. Един нормален патолог няма как да не ги разпознае и отбележи, като по този начин подпомага работата на лекаря.
 Бактериалната вагиноза е състояние , на което трябва да се обърне внимание и да се лекува.

Ето и визуално, дано да стане по-ясно:
Микрография на бактериална вагиноза – клетки от шийката на матката, покрити с пръчковидни бактерии „Gardnerella vaginalis“ (стрелки).

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 09:13 от Marsia_K

# 580
А този патолог не може да види клетките като нормални, защото са замаскирани от вагинозата и праска 3д

# 581
Няма как да се виждат нормални клетките, когато има вагиноза или друга инфекция. Именно с клетките шийката отговаря на инфекцията като се възпаляват.
 Примири се, че патолога по-ги разбира тия работи. Или почети още и още, и още. Макар че само с четене рядко става ясна тази материя...

# 582
Група 3д нали е по-добра от 3а?
Защо мислите, че е завишена?

# 583
Защото при наличие на гъбички или бактерии я слагат нея и пишат като папагали ЧПВ, а това е пълна глупост. И като е питала дали могат да й пуснат микробиология и цитонамазка и АГ-то е казала, че ако има нещо ще излезне в цитото. За мен едното е с посявка, а другото се гледа под микроскоп и не знам как така върви комбинирано изследването в стъкалцето.

# 584
Именно. Пише се д, когато са налични д-искератоцити, които са променени в следствие на вируса.

dolca, нали ти го обясних. Бактериите също са клетки, които се виждат и диференцират върху стъкло чрез микроскоп. Затова и при микробиологично изследване се прави и препарат върху предметно стъкло. Посявката се прави с различна цел.

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 11:48 от Marsia_K

Общи условия

Активация на акаунт