Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK - втора тема

  • 107 459
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
  • Мнения: 2 134
Прицеса с кайма и кашкавал си е за мен .
Не съм връщала много назад , домашни пилешки хапки правили ли сте ( не от тези купените с панировка ) ?
Птитеснява ме да не станат много сухи.

# 451
  • Мнения: X
Стават супер, дори с корнфлейкс. Пилешкото го овалваш в яйце и после в корнфлейкс и печеш Simple Smile

# 452
  • Мнения: 178
Прицеса с кайма и кашкавал си е за мен .
Не съм връщала много назад , домашни пилешки хапки правили ли сте ( не от тези купените с панировка ) ?
Птитеснява ме да не станат много сухи.

Правила съм аз  с корнфлейкс не ми станаха много сухи.Правила съм и с пармезан те много ми харесаха.Бяха много сочни

# 453
  • София
  • Мнения: 2 298
Хапките с корнфлейкс ми стават по-сочни като ги мариновам с кисело мляко със сол. После в яйце и корнфлейкс. Понеже сме им фенове, а вечер не ми се занимава и пазаруваме пилешко в по-големи количества, замразявам количества - първо в тавата на фризера, за да се замрази отделно всяко парче и после или в кутии, или в пликчета с джоб. После вадим и директо в еърфрайъра.

# 454
  • Мнения: 449
Аз искам да ви питам , щом правите панирани хапки дали ще станат и панирани сиренца и калкавали ? На колко време и на какви градуси ги пържите ? С мазнина овалвате ли ги ?
А замразени хапки стават ли , или се размразяват първо ?

# 455
  • Мнения: 178
Аз искам да ви питам , щом правите панирани хапки дали ще станат и панирани сиренца и калкавали ? На колко време и на какви градуси ги пържите ? С мазнина овалвате ли ги ?
А замразени хапки стават ли , или се размразяват първо ?
Топени сиренца съм правила ,много ми харесаха. С мазнина не съм ги оваляла ,защото те са си мазнички . 180° около 8след това ги поглеждам и преценям колко още им трябва
Замразени мисля, че също стават.

# 456
  • Мнения: 1 809
Аз ще се запиша при вас, като споделя една сглобена рецепта за топчета с карфиол и извара. Съжалявам, но не ги снимах. Основната рецепта видях някъде в нета, но беше с бяло брашно, а аз го избягвам и си я модифицирах:
Скрит текст:
Розичките суров карфиол минах през блендер/чопър - с 2-3 завъртания става по-ситен от ориз;
Около 300 г кашкавалена извара, сол и подправки на вкус;
Кашкавал - 150 г настърган (може и пармезан или друго);
яйце за спойка;
половин кофичка кисело мляко с кафена лъжичка сода;
Всичко това разбърках до гъста смес (карфиола беше последен, количество - може би 2 чаени чаши от големите) и направих около 15 топчета с диаметър ~ 3 см, които овалях в царевично брашно и замразих.
Във фрайъра ги сложих няколко дни по-късно - дълбоко замразени, готвих 30 мин. на 180 градуса. Моя е 1200W, така че при по-мощните ще е различно. Стояха пухкави, меки, станаха златисти и приличаха на топчета панирани сиренца. Не успях всичките да извадя в съвсем търговски вид, защото нямат фабричната дебела панировка на полуфабрикатите, но и разпукани се изядоха. Вероятно както са замразени биха могли допълнително да се панират преди готвенето, ако някой е майстор в това Simple Smile

# 457
  • София
  • Мнения: 2 298
Правила съм и топени сиренца и кашкавалчета, замразени. Не слагам допълнително мазнина. Извадени от фризера веднага в еърфрайъра. За около 9 минути. Много са вкусни.
Топените сиренца от тези като в черво, не от тези в кутийките с триъгълничета, но и от тях ще станат. Триъгълничетата трябва малко да се замразят преди паниране за да не са толкова меки.

# 458
  • Мнения: 1 809
Намерих едно топче, изостанало за снимка

# 459
  • Карлово
  • Мнения: 119
Здравейте на всички Simple Smile От скоро и аз съм горд собственик на фурна с горещ въздух Royal Swiss. Избрах този модел, защото е с капацитет 12л., а също така имам кошница като стандартен фрайър. Питането ми е, ако искам да сготвя нещо, което го няма като зададена програма какво правя и къде търся инфо?
-

До сега съм правила пържени картофки, тиквички, бекон/осмянка, топени сиренца, пилешки долни бутчета с корнфлейкс, пълнени гъби, може би нещо изпускам. Г/д се получават нещата, но си личи, че още не съм му свикнала 😂😂😂 ааа правих и панирани пилешки пържолки, те на-добре се получиха 🙂 малко ми е трудно почистването след корнфлейкса, но това е друга тема 🙂 хубавото на уреда е, че пържолките, както бяха повече ги изпекох на веднъж на 2-та реда скари

# 460
  • София
  • Мнения: 2 104
PinkYS, кажи за пържените картофки. Има ли специална кошница? За колко време стават?

# 461
  • Мнения: 3 672
Руло Стефани под формата на топчета. По 1/2 варено яйце, кисела краставички и морков нарязани на кубчета. 10мин.на 180° след това кубче кашкавал и още 6-7 мин печене. Каймата е омесена с хляб/меля го на трохи на  чопъра/, сол, подправки, кисело мляко +щипка сода, яйце.
Каймата беше около 0.500кг, излязоха 8 топчета с големина на юмрук и реших да ги пусна на два пъти. Ако беше 1кг пак щях да ги пусна на два пъти -място има Grinning Поднесени с картофена салата, но не успях да снимам.
Скрит текст:





# 462
  • Карлово
  • Мнения: 119
PinkYS, кажи за пържените картофки. Има ли специална кошница? За колко време стават?

Има 2 кошници за катофи-една въртяща се и другата си е стандартна. Стават за около 20-25 мин. Според мен се получиха мн добре. Подправих ги със сол и олио преди пърженето

# 463
  • Мнения: 214
Бихте ли споделили как приготвяте
 цяло пиле?
Колко минути го печете и дали го обръщате?

# 464
  • София
  • Мнения: 2 104
PinkYS, кажи за пържените картофки. Има ли специална кошница? За колко време стават?

Има 2 кошници за катофи-една въртяща се и другата си е стандартна. Стават за около 20-25 мин. Според мен се получиха мн добре. Подправих ги със сол и олио преди пърженето
Страхотно! Определено ще се насоча към такъв уред след като сегашният се спомине.

Общи условия

Активация на акаунт