Екстрасистоли?

• 54 003
  • 551
  •   1
Отговори
# 540
Здравей те нов съм в групата
Аз също се боря с екстрасистоли предимно камерни преди 2г направих така наречената Аблация и имам леко подобрение но не това което очаквах

Здравейте,
Мога ли да попитам колко екстрасистоли имахте, за които се съгласиха да Ви направят аблация?
    на един холтер имах отчетени около 20 000 или нещо такова

# 541
Здравей те нов съм в групата
Аз също се боря с екстрасистоли предимно камерни преди 2г направих така наречената Аблация и имам леко подобрение но не това което очаквах

Здравейте,
Мога ли да попитам колко екстрасистоли имахте, за които се съгласиха да Ви направят аблация?
    на един холтер имах отчетени около 20 000 или нещо такова

Благодаря Ви за отговора! А след аблацията колко са?

# 542
  • Пловдив
Бях при кардиолог, но все още нямам достатъчно яснота, просто това състояние - Mitral Annular Disjunction (MAD) - отскоро се изучава и няма категорично отговори за много неща. Не се знае дали е вродено или придобито, не се знае и как се развива. Но едно е сигурно, че има връзка с увеличаване на екстрасистолите. Понеже Ритмонорм не ми действаше изобщо, сега ми изписаха Ранекса, което по прицип не е за екстрасистоли, но имало данни че ги повлиява. Не е сигурно дали аблация ще помогне, спомена че като краен вариант се имплантира дефибрилатор или се прави операция. Гледам да не мисля негативно, ще следим екстрасистолите, а аз проучвам добавки за сърцето (имах кученце, което беше със сърдечна недостатъчност и благодарение на добавки успях да задържа две години).
След време ще потърся и второ мнение, все още не знам и кой лекар да потърся за него (сега съм при д-р Симитчиева в Пълмед).

# 543
По принцип в интернет пише, че това се открива и при обикновена ехокардиография. На вас кардиолог не ви го откри на ехокардиография, ами едва на ЯМР?

# 544
  • Пловдив
По принцип в интернет пише, че това се открива и при обикновена ехокардиография. На вас кардиолог не ви го откри на ехокардиография, ами едва на ЯМР?
Да, точно така. Правили са ми ехокардиография три пъти при двама различни лекари и това не се видя. Доколкото разбирам, тази аномалия се вижда при Трансезофагеална ехокардиография и ЯМР. Идната седмица съм на контролен преглед да проследим дали са намалели екстрасистолите.
Планувам да отида за второ мнение при доц. Васил Трайков, но още не съм звъняла за час.

# 545
*Дорис*, Трайков претупва нещата, бързо подава ръка за довиждане и готово. Да не останеш разочарована. Шалганов много повече се заглежда в документи и отделил ни повече от половин час време.

# 546
  • Пловдив
*Дорис*, Трайков претупва нещата, бързо подава ръка за довиждане и готово. Да не останеш разочарована. Шалганов много повече се заглежда в документи и отделил ни повече от половин час време.
Благодаря! Аз не съм проучвала мнения, но видях, че Трайков се занимава точно с тези проблеми.
Засега съм се доверила на д-р Симитчиева, ще изчакам месец да видя какъв ще е ефекта от лечението.

# 547
Искам да споделя, че се боря с екстрасистолите от 30 години и повече, сега съм на 53. Последната криза продължи 3 години, нито антиаритмици, бетаблокери и прочие не ми действат. От 1 месец приемам магнезиев цитрат  на Солгар и имам невероятен ефект, досега бях пробвала всички възможни типове магнезий и марки, включително и гръцкия течен, ефект нулев от тях. Освен това пия и чай от плод глог и шипка, около 1 литър на ден. Желая здраве на всички и не се отчайвайте, изход има!

# 548
Здравейте, идвам и аз да се оплача от моите екстрасистоли. Появиха се внезапно и най-интересното е, че ги усещам най- много, когато съм изправена и върша нормално дейности от ежедневието. Ходих при личната, направи ми кардиограма и нищо. Настоях за направление за кардиолог и посетих и него и той на прегледа не установи нищо. Вече започнаха всички покрай мен да ме мислят за луда и, че си въобразявам а аз не можех повече да ги търпя. Една неделя бяха толкова силни, че се озовах в спешното. Там на кардиограма  пак нищо( поради факта, че като си легна те спират) Накарах доктора да ме преслуша със слушалка изправена и разгеле най-накрая и някой друг да ги чуе и да ми каже, че не полудявам. Той ми изписа Небилет от 5мг по 1 на ден. Аз започнах с половинка и те наистина спряха, след това последва преглед при друг кардиолог и каза, че и тя започва с това лечение и ми предложи да ми закачи холтер за да видим колко на брой са. Но интересното е, че иска да види по-време на лечението с 1/4 небилет. Ще сложим и холтер към края на месеца. Междувременно доктора от спешното поиска да ме види след три дни за да види как се чувствам от небилета. Казах му, че на своя глава пия 1/4 и съм добре, нищо не усещам. Той ми написа схема за спиране на небилета, след като го приключа ако до 7-8 дена не се появят-добре, но ако св появят пак започвам да го пия ииии до кога го попитах, до живот ли?!? Той отговори не до живот но за по-дълъг период от време и после пак ще пробваме да го спрем.
Някой има ли който е преминал през подобен казус. Какво мислите вие, аз никога не съм пила такива хапчета и много се притеснявам защото съм на 35г к ми се струва страшно ако от сега до живот се наложи са пия. Но да си призная не иска това усещане да се връща повече

# 549
Здравейте, идвам и аз да се оплача от моите екстрасистоли. Появиха се внезапно и най-интересното е, че ги усещам най- много, когато съм изправена и върша нормално дейности от ежедневието. Ходих при личната, направи ми кардиограма и нищо. Настоях за направление за кардиолог и посетих и него и той на прегледа не установи нищо. Вече започнаха всички покрай мен да ме мислят за луда и, че си въобразявам а аз не можех повече да ги търпя. Една неделя бяха толкова силни, че се озовах в спешното. Там на кардиограма  пак нищо( поради факта, че като си легна те спират) Накарах доктора да ме преслуша със слушалка изправена и разгеле най-накрая и някой друг да ги чуе и да ми каже, че не полудявам. Той ми изписа Небилет от 5мг по 1 на ден. Аз започнах с половинка и те наистина спряха, след това последва преглед при друг кардиолог и каза, че и тя започва с това лечение и ми предложи да ми закачи холтер за да видим колко на брой са. Но интересното е, че иска да види по-време на лечението с 1/4 небилет. Ще сложим и холтер към края на месеца. Междувременно доктора от спешното поиска да ме види след три дни за да види как се чувствам от небилета. Казах му, че на своя глава пия 1/4 и съм добре, нищо не усещам. Той ми написа схема за спиране на небилета, след като го приключа ако до 7-8 дена не се появят-добре, но ако св появят пак започвам да го пия ииии до кога го попитах, до живот ли?!? Той отговори не до живот но за по-дълъг период от време и после пак ще пробваме да го спрем.
Някой има ли който е преминал през подобен казус. Какво мислите вие, аз никога не съм пила такива хапчета и много се притеснявам защото съм на 35г к ми се струва страшно ако от сега до живот се наложи са пия. Но да си призная не иска това усещане да се връща повече

Здравей,
Няма нищо страшно в пиенето му, аз го пия от 36 годишна вече 3 години, но пък и не са ми стряли ЕС от него. П-скоро го пия за мое успокоение. По-добре сложи холтер и виж какви ще излезне и доктора да ти каже какво да пиеш. Пробвай с магнерот. Моят съвет е да не ги мислиш много и намали стреса от него също много се получават.

# 550
Здравейте
Имам резултат от холтер.Знаете ли какво би могло да означава!Имам тежест  и стягане в гърдите от около месец.Щитовидни хормони в норма,ПКК в норма всички показатели .Благодаря!

# 551
Здравейте
Имам резултат от холтер.Знаете ли какво би могло да означава!Имам тежест  и стягане в гърдите от около месец.Щитовидни хормони в норма,ПКК в норма всички показатели .Благодаря!
Всичко е казано в последното изречение. Питайте си лекаря все пак,ама така го разбирам-увреждане няма, на нервната почва.

Общи условия

Активация на акаунт