МАЙСКО бебче се кокори, усмихва ни се, сладко си бърбори!

• 13 686
  • 290
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте май-ки!
Алексчето го гонят яки колики,та го гушкам повече,пък той не обича да седим на компютъра-щом седна с него става кисел.
На последния преглед педката му забели пишката без да ме пита и сега всяка вечер се занимавам,ама и мене ме е много страх от тая пишка.
Май ми спряха лохиите,стискайте палци да не текнат пак,че да се добера най-после до доктора на преглед.
Зелено ако се получава от захар-спрях я и вече не са му толкова зелени,пак си зеленеят,но не всички и по-малко.
До протеста днес не успях да се добера,дано да сте се събрали повече майчета!
От вчера вече не мажа Алекс с олио,а с мляко,че много жега,правим и масаж и вече не се дере толкова след баня.
В момента сме в процес на избиране на най-подходящ памперс-Хъджис хич не ги харесах,сега сме на Молфикс и съм доволна,но ще пробвам и други.
Докторката каза ако мога да спра нощното хранене,ама то детето само спря да се буди често сега през нощта яде на 4-5 часа!
Целувки от нас и лек ден!

# 106
Здравейте! Аз преди малко се прибрах от протеста в Пазарджик. Не, че са си наши, но страшно съм доволна от момичетата и се гордея, че ги познавам  Hug Всичко беше страхотно, имахме и музика (детски песнички), и плакат със снимки, и подписка и рисуваха децата ... Всички бяха невероятни, давахме интервюта, снимаха ни. А по-чевръстите майки тичаха и придърпваха по улицата майки и баби с колички. Всички се чудеха защо не сме го направили по-рано  Rolling Eyes Чувствам се супер, благодаря на всички! И за възможността да съм част от това   bouquet

# 107
И ние ходихме на протеста в Бургас. Майките не бяха особено много. Вярно, че и ние малко позакъсняхме, но отидохме. След това като се спуснахме по алеите в Морската да знаете колко много майки видяхме по кафетата, но явно не ги вълнува въпроса с майчинството. Много ме е яд  smile3515
Анна уж не се вдига температура от Пентаксима, но ние вчера цял ден поддържахме 37,5-37,6 и то като давах Панадол. В листовката пише, че до 48 часа са възможни такива странични реакции.
Хайде чао за сега, че ще ходим на бебешко парти. Малко сме малки но сме поканени на 1 годинка на едно бъдещо гадже  newsm53

# 108
ейй, сега гледах снимки от пловдивския протест и още на първата си познах наще мамета - Люба (Кабранска) и Духи  Flutter Кой още беше ,че само тях познах  Blush

Аз пък съм утре на пита, тъкмо да видя какво се прави, че и ние онзи ден направихме 40 дни  Hug Аз четох вашите пити как са минали и сигурно ще се върна назад из темите и ще си направя сценарии  Crazy Thinking

# 109
Аз за съжаление не успях да ида днес на протеста! Толкова се радвах на възможността да се видим там, но малкия въобще не ме остави на мира цяла нощ! Беше му много горещо, спеше неспокойно....абе с таткото се чудехме как да го приспим. Заспива единствено в количката като симулираш разходка Simple Smile  Та така и го приспахме. Поспа 20 мин. и реших, че вероятно вече спи дълбоко та да го преместя в креватчето. Щом го сложих и веднага ококори очи и ревна.... айде пак в количката да симулираме разходка....
Та цяла нощ си спа (силно казано спа...) в количката в неговата си странна поза - по диагонал с разперени крака!

Та днес съм малко неадекватна и ми е жега и ще лудна!
Иначе и аз се присъединих към протеста като се включих в он-лайн подписката. От цялата история най-много ме е яд за недостига на детски градини!!!!
Ние се въртим в един затворен кръг...запичаме се  се мъчим с акането, ако взмеме мерки за акането ни почват коликите ако взмеме мерки за коликите ни почва запекът #Cussing out направо вече ми писна...и милото бебче се мъчи....и мама само гушка ли гушка...мислих си че е от АМ-то, но сега сме с друго и пак така.....направо вече като го видя да се ъчи и ми идва да се метна от балкона...Дано да се оправим скоро...

Аз реших проблема с дуфалак в комбинация с разхлабващ чай. Друго нищо не помагаше, а детенце само скимти и се мъчи. Педито каза да давам всеки ден по 1 л. дуфалак с водичка, но аз давам през 2-3 дена....

Лек ден на всички  Hug

# 110
Здравейте и от мен-дано сте си починали малко от дългите ми постинги тия дни,но това ви беше почивката...Ние покрай всекидневните тропически бури бяхме три дни без интернет/че паднал гръм и нещо сървъра се бил прецакал/ а и си получих Сами с температурка и гнойна ангина,че май нещо е прекалил с кисненето в басейна..но нищо ,това му е първото разболяване и хич не си го слагам на сърце-сега го лекувам с хомеопатия,сладолед и кока кола....Лошото е,че тия дни съм лудата Калинка,щото сама воювам с тримата мъже вкъщи-мама си замина,да посреща на вилата чужбинските гости....но то и ние смятаме да и се натресем тия дни-че ако продължат и тропическите жеги...вече съвсем ще луднем...Тъкмо на Иво му позавехнаха пъпките,но вече се постилам с тензух като го кърмя,че ставаме и двамата вир вода и после...не пубертет ,ами и за шарка може някой да го помисли тоя обрив...
Крейзи,ама ти си също ЦРУ-преди малко се прибрах от протеста и дакото се похваля...ти вече си ни издала.За уточняване е обаче,че бяха и Змейковица и Пепита..и после спретнахме едно масово кърмене в Градската градина,докато татковците бичеха лаф мохабет,а болното ми детенце се опитваше да се самоубие бутайки детска количка....А за да ти върна жеста,ще ти кажа,че такъв каскет и ние си имаме,ама зелен/че то това ни е стара болест,много си го харесваме-особенно това жабешкото/,та ние си го закупихме срушу 2.40лв,от магазин Рошко в нашия квартал-ти само скокни до Пловдив,пък аз ще те упътя....
Stryper,аз обещавам да попитам за спрея,но ако го намеря,тоя път ще дойда лично да ти го донеса...вече никакви куриери...че още ме е яд!!!/мъжът ми има връзки в доста аптечни складове-ще му възложа задачата,само да го уцеля между мачовете и Формула1/
Иначе ние сме ок-Ивчо е все още най-кроткия член н лудото ни семейство...само като е гладен или ака му се чува гласа- а това си е почти пстоянно,но ние си го смятаме за послушен,щото знаем какво е дете дето до 1-вата си година спи най-много по 40минути/
За ваксините,аз съм против ваксинациите,но понеже закона не ми позволява да не си ваксинирам децата,ще правя само задължителните ваксини.
А ,за снимките-мисля,че все още можете да пращате-аз носих на протеста,но понеже не видях да ги събират и да правим плакат,си ги изпратих онлайн преди малко-Благодаря на БГ Вики от все сърце за инициативноста.
И последно-да не забравя-Честито на всички които са имали или имат повод за празник тия дни!

# 111
   Здравейте и от мен!И ние ходихме на протеста днес.Видях се само с Бг.Вики и Н.Михайлова,други от майските не видях!На мен малко ми се видяха мамите,но били повече от миналият път!И аз вече съм от престрашилите се да кърмя по градинки и кафета.На Ради му хареса голямата разходка днес,буди се само да хапне!
   Лека вечер на всички!

# 112
Здравейте, и ние не успяхме да отидем, че моя дядо е много зле и ходихме да го видим.

Аз искам да ви почерпа, моята щерка има имен ден днес.  beer3 newsm38 cook

# 113
Здравейте от мен.
И аз днес ходих на протеста, но с който и да говорих не беше от майските майчета.
Не бяха много майките, но пак се усещаше ангажираност. Все пак има градация, което значи, че следващия път ще са повече.
Пейзи и аз преди време се престраших и започнах да кърмя по градинките. Да не казвам и къде на други места съм го правила  Embarassed . Направо се родих, откакто се престраших. Шест часова разходка, та и по-дълга - кеф   Hands Clap . Голяма картинка сме със сестра ми, като извадим по цица и лаф, а децата си хапват сладко сладко  Party
Крейзи къде ги гледа тези снимки? Нещо не мога да се ориентирам newsm78
Таня, Стела също спи в странни пози. Общо взето е или като скоба или като ченгел. Ама какво да го правиш така му харесва на детето. Тя също в тези жеги хич не спи. Добре, че си поспива от 09.00 до 04.00 та и аз мога да се наспя. След 04.00, обаче, направо е олеле. Облещва едни ей такива smile3506 очудени очи и започва да открива нощния живот.
Чао от нас и усмивки на бебетата  Sunglasses

# 114
Здравейте момичета и от мен!
Най сетне да има на кой да оставя детето и бързам да ви изчета че имам мНОГО да наваксвам.
Благодаря на всички за подкрепата и после за хубавите пожелания.
На бързо да ви разкажа - аз също раждах без уговорка и поради наличието в картона ми на информация за моите пъпки раждах в изолатора. Излишно е да споменавам колко колоритно е там. Но съм доволна от екипа и отношението на всички. Раждането ми беше предизвикано и продължи 12 часа, но бебка беше се заклещила и така и не искаше да излиза дори и след цял час напъни тя не помръдваше и докато умолявах доктора да направи нещо и да я извади защото вече не издържах на болката и цялата суетня около мен са ме приспали и са я извадили с форцепс. Три часа по късно докато се мъчех да излизам от упойката и умирах от ужас какво ли е станало и защо съм сама гола и на магарето с нещо студено между краката - мога да кажа че това е най дългото време в моя живот защото не можех да говоря и да извикам някой да ми каже какво е станало и лежах там с мислите си и май това ще остане като най неприятния спомен от цялото ми раждане очакването и неизвестността. Но слава богу всичко е минало добре - роднините ми бяха обърнали болницата докато разберат нещо повече, защото телефона ми беше изключен а и аз с пълна упойка просто няма начин как да информирам. Мъничето имаше голям уток на лицето так където са го хванали но вече всичко му мина и се гушкаме вкъщи. И тя си поревава доста и единствената поза в която мълчи е като я сложа на рамо, но определено не издържам дълго така и ще мисля нещо друго. В понеделник сме на първи преглед и ваксина и като чета че се разболяват след това малко се притесних, но какво да се прави като трябва трябва. Мисля и сега на 9 юли да направиме и погачата че и това да мине.
Е момичета друго не се сещам ще ви оставям - много ми липсвате и ще ви навестявам всеки път щом мога пък дори и само да пиша. Търся си лаптоп втора употреба но за сега не изпада нищо сносно така че дано скоро да ме угрее и да ви досаждам често.
Чао целувки на всички бебоци.

# 115
   Качила съм 3 снимки в албумчето ни "Софийски срещи" от протеста днес!

# 116
  • София
Здравейте, майчета!
galiushana, много кофти, че се е наложило да изтърпиш това и да се измъчиш толкова, но важното е, че всичко е завършило добре и сте живи и здрави.
paizy, видях снимките в албумчето. Браво на теб, много добре изглеждаш, въпреки че си родила толкова скоро.
Браво на Иги за изпитите - отличничка. Обаче се чудех как изхранва Момчо, докато беше в Свищов, сигурно и той е бил с теб... newsm78
Браво на мамите, отишли на протеста!  Peace Hug
Аз изпратих снимка на Румчо в интернет, не можах да дойда, защото днес правихме нашата погача. Той навърши 40 дни миналата събота и аз много се чудех дали да правя такова нещо, ама все пак се реших, та дори и да се получи импровизирано. Важното беше приятелките да го видят и да се съберем... То обаче така се получи, че имаше много компетентни и си стана ритуал по всичките му правила. Готино беше, бях забравила какъв купон става в само женска компания. Нали се ядяли най-вече сладки работи и се пиел сладък алкохол. Бяхме купили бейлис, та девойките си се отпуснаха и стана лаф мохабет. Аз пийнах мъничко с надеждата че Румката ще спи повече, ама така като го гледам хич не го й хваща Wink
Обаче за снощи ми е отличник той - спа от 23.00 до 4.00 - не че е толкова много, обаче му се случва за първи път и му е рекорд, а дано да го прави по-често. Направо като чета някои бебчета по колко спинкат, ме обхваща една такава благородна завист... И дори им гледам лентичките и като виждам, че са по-големи от нас, си оставам с надежда, че ще дойде и този момент.
За памперсите - Памперс са ми пропускали, ама ако седи доста време или пък не съм го сложила като хората. Оня ден купих Либеро да ги пробвам - и първия ми пропусна, ама то сигурно защото доста през нощта много ми се спеше и ме домързя да го сменя та Румката доста си постоя с него. Обаче не ми харесва това, че са по-дебели памперсите, ама ще пробвам и други марки.
Ами това е засега. А да ви успокоя, че бебешкото акне колкото й да е неприятно и досадно, минава - при нас почти изцяло, само от време на време цъфва по някоя пъпка, ама вече бързо изчезва и сега бузките ни са бели и сладки Heart Eyes

# 117
  • Бургас
Аз не успях да отида на протеста Embarassed Жасмина яде в 6 сутринта и заспа, събуди се в 11 и докато се наяде и докато се наконтим излязохме в 11:30 - той протеста свършил. Иначе цял ден бяхме в Морската градина - без крака останах, но дребка слуша много, а и там беше по-прохладно. Абе от жегата ли от друго ли днес спи почти цял ден - да видим дали няма да се ококори посред нощ.
Да се оплачааааа. На мен тортата на Сладка Хапка ми хареса, само че нямаше тъй очаквания от мен ефект със слизането на кърмата.  bombsТо и от вълните в морето кърма трябвало да слезе ама нъцки. Абе като  няма няма и това е.
Пък вчера една лелка както си се разхождах почна да върви до мен, вървя вървя и ми вика: Ти това бебе много си го покрила / бях метнала пелената върху количката / .- Ми да, като пече много. - Ама то пече насреща, не е нужно толкова. - Е да ама тя количката завива, не върви само направо. - и тъй лелката не я огря да види бебето. "Ама аз един съвет да ти дам - продължава да нахалства тя - тия играчки дето са закачени на количката като спи да ги махаш, че те децата се стряскат насън и им се изкривява погледа. Ето аз колко години не мога да се оправя и се оказа, че било от играчките над кошарата ми, та ти казвам сваляй ги като спи не ги дръж там." Аз обаче нали съм катил продължавам без да обръщам внимание какви ги плещи. Вървя вървя тя до мен и като видя, че няма да последвам "съвета" и, въздъхна дълбоко и си отиде. Брей, мислех, че такова нещо няма да ми се случи. Само на мен ли ми се струва, че всички акъл дават. Да нямам на челото надпис "некадърна майка"?!

# 118
  • Бургас
Еееее най накрая заваля  newsm44 Май ще се разхладим и ние.

# 119
Стига бе Танче, това с играчките ме стресна. Ама то ако е така, то всички деца ще са кривогледи! Ужас! А при нас вали цял ден и се чудех как ли е протекъл протеста, но явно е нямало проблем. А и две приятелки заминаха на море , че се притеснявах за тях....

Илиана, ние проблема с коликите и акането го решихме така: не даваме вече капки, за да не му запечем дупето, а му правя копърена водичка. Мисля че му помага, защото спря да ми преревава насън.

Мими, честит имен ден на дъщеря ти! Какъв ден е днес че не се сещам  newsm78

Днес имахме гости и получихме страхотни подаръци. А дрехите нямам търпение да му ги облека.

Общи условия

Активация на акаунт