МАЙСКО бебче се кокори, усмихва ни се, сладко си бърбори!

• 13 689
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
Честит имен ден на Дамяна на мими. Иги - честито за изпитите. Цяло геройство е, че си успяла да вземеш 4 изпита с новородено бебенце.
Добре дошла, galiushana.
Люба, благодаря много за предложението Simple Smile Ще се радвам някой ден да се видим. Една мама от Козлодуй купи спрея и даже вече са го занесли на Еконт. Мъжът й имал познат във фирмата и смятам, че този път няма да има издънки. Във вторник сутринта ще е тук Simple Smile Не се ядосвай. Аз започнах да давам от инфакола, който ти прати на Криси. Всичко е ок.
Шашнах баща ми с това, че са намерили спрея в такъв отдалечен град Simple Smile Смятам, че форума може да е достоен конкурент на италианската мафия Simple Smile Благодаря за загрижеността и подкрепата на всички вас   bouquet

При нас вчера беше като филм на ужасите. Заради бурята мъжът ми не успя да се прибере в къщи. И към полунощ тока изведнъж намаля ужасно много. Само 2 крушки светеха и то - все едно са малки свещички. Сигурно е имало 40-50 вата, а не стандартните 220. Макси сложи някъде фенера преди няколко дена и не можахме да го намерим. Моят GSM не беше зареден, телефона не работеше. А Криси рева 2 часа без да разбера какво му е. И непрекъснато пресвятваше от светкавиците. На всичко отгоре явно се е наводнил тавана и започна да капе по крушката в стаята.  Веселба. Взех лаптопа в стаята и гледахме телевизия. След това заспахме. Сутринта се обадих на нашите и след като Макси се събуди отидохме там.
Добре, че през деня са оправили тока.

Лека и спокойна нощ на всички

# 121
Ихиии,Страипер,то вярно е било страшно!Аз каквато съм смела...Мими78 и Имар,не сте само вие-и аз дохранвам от време на време.Повечето време кърмя,но и да не кърмех,важното е детенцето да е сито и да расте.Хубаво е да се кърми,знам,но чак пък маниачки да ставаме..каквото стане,стане.Мими,да ти е жива и здрава именичката!Да е много послушна и много весела! Tada Галюшана,наи-накрая!Много се радвам,че писа.Съжалявам,че ти е било такова гадно раждането.Може ли да са такива изроди да те оставят сама!Иги,то маи само аз не съм те поздравила-ама докато загрея...Нямаш си идея колко ти се възхищавам  newsm20 Вашите бебенца как се държат след гости?Елла става много изнервена и плаче доста.Много трудно я успокояваме и приспиваме.Колкото и да ми се смеите,аз съм и сложила червен конец на ръката.Но има и да се хваля де.Спи си само в леглото и вече ни се хили.Яде през нощта на 3-4 часа.Събота и неделя Петър ходи на кафе сутринта и я взема с него,та отспивам.Аидеее ревнахме до утре

# 122
  • София
здр. и от нас!

да ви се похваля от снощи и ние се усмихваме съвсем съзнателно  Wink

и още нещо, много добре са направени памперсите Молфикс, 3-6, супер мекички и не ми пропуснаха на мокро, ще продължим с тях, но и добре стягаме, че Миа така се върти и рита и се набира като катерач, искаше да избяга от прегледа при док.Simple Smile)

за ортопед имаме направление и ние, моля препоръчайте някого Praynig.

целувки въздушни оъ нас  Hug

# 123
Майчета ,днес Марти става на 2 месеца и ви черпя виртуално newsm38  beer3  cook

Честити 2 месеца и на Ивко на мама Ани и на другите които днес ги навършват baloni

Крейзи , едва сега ти видях постинга че се интересуваш за шапката  Embarassed аз съвсем случайно я намерих в един бебешки магазин тук във Варна .Питах дали имат шапки с козерки и те ми я показаха имаше различни цветове. Ти няма ли да идваш към морето Grinning
За памперсите ние сега пробваме тези на Теско и сме доволни.Някои друг ползва ли ги?

# 124
Здравейте!

Честит имен ден на Дамяна на мими!

На мен ми се отпуши каналчето с топло преди кърмене и масажи и студено след кърмене. Мимозке, благодаря ти    bouquet за инфото за лецитина, вчера си го купих и сега всеки ден ще взимам от него и без това е полезен за много други неща.
Килиан започна доста рано да се усмихва съзнателно и сега усмивките започнаха да стават все повече и повече, особено сутрин.

Стрипър, бая страшничко си е било при вас.

# 125
Страйпър тоя спрей само за пъпки ли е ??В какви случаи се използва?Форума наистина сме страшни  Laughing аз завързах доста приятелства много услуги сме си правили с мами от форума..Страхотно е че го  има Hug
Кате- радвам се че си добре.
Салина  честит 2 м.  bouquet кажи откъде точно я взе шапката, а памперсите??

# 126
Днес на вън времето е просто страхотно. Така мога да живея. Grinning

Как сте с килограмите? Аз от 30 свалих 10, как да ги махна тези 20. Като ви гледам по снимките колко добре изглеждате направо ви завиждам. Как да си върна предишната фигура, даже ме е срам от мъжа ми. Два дена гладувам, а резултата е нулев. Нито дрехите ми стават, нито имам желание да изляза просто е ужас. Cry

# 127
  • В сърцето на любимите мъже!
Здравейте и от мен! Абе аз един ден да нямам и-нет и вие сте стигнали до 7 стр.

да почвам подред:

Smily, сега като сте с тези кг как се кърмите, тежи ли ти... на мен Момчил страшно ми тежи, ако не си подпра я възглавница, я нещо друго. Е, той вече отдавна не е 4800, но все пак... въх и ще става все по-зле. с нетърпение очаквам момента, когато ще започне добре да се държи изправен (той глават си я държи отдавна), за да ми облекчи малко кърменето откъм пози.

Bubble79, естествено, че Момчо беше с мен, отидохме тройка с таткото - аз го кърмя и влизам на изпит, а те ме чакат на пейките отпред, аз бързам да изляза първа и пак кърмя отпред пред залата и така... абе готино си беше, като изключим адските жеги. Гледахме все да сме на климатик и сега малко се притеснявам да не сме го простудили.

Илиана2, понеже гледам, че все пишеш за запека - бебчо твърди изпражнения ли има? Защото много бебета се напъват яко преди да се изакат (и Момчо е така), но това не е защото имат запек, а е от лоша координация - напъват с една група мускули, а задържат друга, та затова се получава този ефект на твърде голямо усилие. Момчо пуфти и се напъва поне 30 мин преди да напълни памперса, но аз си го оставям, нали не плачка, значи не му е чак толкоз зле. Напоследък установих, че докато се напъва, ако му дам да сукне малко от гърдата, много бързо се изаква заради рефлексът - "Пълно-празно"  Grinning

Stryper, направо все едно ми разказваш филм на ужасите. При нас в Кривина също често гасне токът, та сме тренирани, но не гасне за повече от 15 мин.
Да ти кажа за Инфакола - хм, ами след като ми го донесоха, аз не бях сигурна, дали бебчо има колики, но започнах да му давам профилактично, и започна всеки ден около 18 часа неутешимо да плачка... даже и цица не помагаше. Сега от 2 дни съм го спряла и ... ами вече 2 дни не реве. Не знам съвпадение ли е, или....??? newsm78

Аз на протеста не можах да отида, но пратих снимка; ние вчера правихме погача - много яко стана. Момчил беше като ангелче. Аз хич не обичам да ми го пипат, но се бях настроила, че този път ще позволя на всеки да го гушне и да се снима и да се накефят веднъж завинаги и повече да не ни закачат и 15 човека си го прехвърляха и му се дзвериха, а той само си се хилеше и не му се чу гласа... После като резултат спа чак до 7 сутринта (с паузите за ядене, разбира се).

Като казах за спането - ние нощем сме като часовник - ядем в 21, в 24, в 4 часа и после от 5:30 се будим и си ядем през час, затова го прехвърлям при мен на "самообслужване", както казва Крейзи. Та аз се радвам, че яде нощем, защото нали това е основна предпоставка за образуването на кърма, защото нивото на пролактина между 3 и 8 сутрин е най-високо. Та се чудя, ако спре да се буди нощем, това дали няма да ми намали кърмата, която с толкоз усилия увеличих.

Тортата на Сладка хапка
и аз си я правих, но понеже и без туй ям овесени ядки всеки ден, не открих някаква разлика, но определено смятам, че овесените ядки помагат за количеството кърма.

Как сте с килограмите? Аз от 30 свалих 10, как да ги махна тези 20. Като ви гледам по снимките колко добре изглеждате направо ви завиждам. Как да си върна предишната фигура, даже ме е срам от мъжа ми. Два дена гладувам, а резултата е нулев. Нито дрехите ми стават, нито имам желание да изляза просто е ужас. Cry

Мими, какво да ти кажа, аз също бях качила 30, и още в началото свалих 23, (13 от раждането, 7 от отоците и още три след туй от притеснения покрай кърменето). Та сега ми остават 7-8, НО това е смо количественото изражение - в качествено отношение положението е за рев. Коремът ми си е все още като в 5 месец, кожата е адски отпусната и имам най-ужасните стрии, които някога съм виждала. И мен ме е срам от мъжа ми, а да не говорим, че в тоя жеги се разхождам гола и съм му все в очите. Не знам какво да правя...

Момичета да ви питам, случвало ли се е бебчовците да кашлят. Момчо от около 4 дни честичко кашля. Няма температура, яде и акак добре, но все пак малко ме притеснява туй пък чудо какво е!

Айде стига за сега, че с тая дължина на постинга си, рискувам никой да не го прочете. Целувки на всички от нас с Момчо!

# 128
Ето ги престрашилите се Simple Smile
http://snimka.bg/album.php?album_id=33274&photo=25

nadiaD - ако се решиш да дойдеш и на следващия протест....
              да можеш да ни познаеш

Прекарахме си чудесно.....после поседнахме на въздух в градинката на университета и с нМихайлова си наваксахме в приказки Simple Smile
Ще се радвам ако скоро си направим срещичка .....
Липсват ми.....особено срещите със "съученичките" Simple Smile

Чао засега

# 129

Ще се радвам ако скоро си направим срещичка .....
Липсват ми.....особено срещите със "съученичките" Simple Smile

Чао засега

Аз също ще се радвам да организираме една среща. Веднага ще се присъединя, стига да не е почивен ден, че с двете ще ми е малко трудно.

# 130
  • Бургас
Честит втори месец на Иван и Мартин! Да са живи, здрави и много послушни!Ей, Мими, честита ти именичка на патерици - снощи забравих да ти честитя, за което си посипвам главата с пепел.
Иги, ти си майка героиня, как успяваш да запомниш нещо не знам! Жасмина беше 5 кг преди 3 седмици, наистина натежава, но аз кърмя легнала заради жегите.
Моите килограми от +19, сега са +8, ноооо изглеждам като баба меца. Правя упражнения всеки ден, разхождам се много, ограничих яденето, мажа се с крем за стягане на кожата - еми нищо не помага  newsm45
Stryper ми то наистина като страшен филм! То и тук днес цял ден вали, тока спря по едно време но бързо дойде. Дано совечера да не спира, че нашия татко е нощна, пък аз каквато съм бъзлива ...
Жасмина днес си игра доста време в активната гимнастика. Пя, приказва, смя се - много е забавна вече. А как се радва като види мен или баща си  - направо ми се разтапя сърцето.
Иги и Жасмина по едно време кашляше по няколко пъти на ден. Беше  някъде малко след като и биха ДТК -то, че се бях ошашкала дали не е прихванала нещо от гадната ваксина. Но си мина за няколко дни без да правя нищо. Ако обаче те притеснява, питай педито.

# 131
  • София
Здравейте,
ние пак сме в отлив на кърма - от вчера реве, нерви се и от двете гърди го храня и пак се цупи  Rolling Eyes а, за сметка на това пълни памперсите един след друг... и аз не знам вече... за капак и свеки цъфна - колкото да ме психира още повече...

Да ви кажа за килограмите - вие поне сваляте, аз от изписването съм качила 4   newsm45 и вече не се качвам на кантара... не че от ядене много повече кърма става, но аз нали  и захарни неща вече мога да ям - наваксвам си за последните 9 месеца, абе  newsm50
ще ме е срам да дойда на срещата...ама ще дойда, де! Само да е преди 13-ти, че мислим да забегнем малко да ни поглезят на село след втората ваксина.

Въпросче за петкратната - как я съхранявахте, докато я поставят? Някъде четох, че трябвало 30 мин. преди поставяне да се извади от хладилника, но при нашата педиатърка може и 2 часа да си чакаме, та... newsm78

# 132
Rumya, да те питам.... наранени ли са ти все още зърната, болят ли те?
Ние все още сме в положение дохранване, но вече яде много по-малко АМ и сега съм в луд размисъл дали имам повече кърма или той не си дояжда?!?! Иначе зърната си ме болят зверски.... зъби не ми останаха от стискане докато суче!
Но пък от друга страна ако не си дояжда ще реве, че не се е нахранил - знам ли и аз вече на кой свят съм  newsm78

За килограмите: Аз след като се прибрах от "Шейново" и се качих на кантара и останах безмълвна - бях точно толкова килограма, колкото когато забременях. НООООО сега не смея да се кача на кантара, че постоянно се тъпча за да има кърма..... колко има ефект, е... ще си замълча!

А! Аз все забравям да честитя на празнуващите по различни поводи  ooooh!
Да са честити месечниците на малчовците и на патерица честито на всички именници!

Ние утре сме на ортопед при д-р Драганов. Надявам се всичко да е наред!

Hug

# 133
  • София
Rumya, да те питам.... наранени ли са ти все още зърната, болят ли те?
Ние все още сме в положение дохранване, но вече яде много по-малко АМ и сега съм в луд размисъл дали имам повече кърма или той не си дояжда?!?! Иначе зърната си ме болят зверски.... зъби не ми останаха от стискане докато суче!

Hug

Таня, раната си е в някакъв процес на зарастване, вече не кърви, но си я има. Поне не ме боли вече. За сметка на това имаме млечица - особено зле е положенеието именно където беше раната, та не минава безболезнено и при нас. От млечицата пари и се усещат стрелкащи болчици, както и все едно с ренде те стърже при сукане /мога добре да направя разликата с другата гърда, където да чукам на дърво, нещата си вървят гладко/. Та да не би и при вас да има нещо такова, дано не!

# 134
Здравейте от дъждовния Пловдив  Wink
Като заваля, та цяла неделя.. И като гледам скоро няма изгледи за спиране  Confused Поне се разхлади, ама така една разходка не можем да си направим  Sad То угодия няма ей  Crazy
Ние утре сме на консултация, да видим туй мойто слонче колко е станало.. Преди седмица го мерих последно на домашния кантар (имам една приспособена кухненска везна до 5кг  Joy) и не го побра, не знам до колко ще сме откарали .. Макар че в последно време малко бяхме скарани с яденето и мама се изпошашка  ooooh! Дано всичко е наред  Praynig
За кг-те - от +20 съм +10.. И така съм откак ни изписаха от болницата - не съм мръднала  Embarassed Ама и гледам да не се ограничавам много яденето, че се кърмим и много ме е шубе да не ми намалее кърмата  Rolling Eyes По-нататък шъ съ опрайм, няма начин  Peace
Ама вие с това дохранване ме убивате  newsm78 Как решавате кога да дохранвате и че не ви стига кърмата и т.н.  #Crazy И на мен ми намалява понякога.. понякога е много.. Ама колкото има - толкова цока.. Като иска повече - се смучем час по час и така.. А и пробвах 2-3 пъти да му давам с шише, с лъжичка.. резултат нулев.. АМ даже не съм купила. Та го караме първобитната - на цица и толкоз.. Дано нямаме проблеми  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт