МАЙСКО бебче се кокори, усмихва ни се, сладко си бърбори!

• 13 682
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте мами и бебоци!
Ще се радвам ако скоро си направим срещичка .....
Липсват ми.....особено срещите със "съученичките" Simple Smile

Чао засега
На мен също ми липсвате. С Руми се виждаме в парка в квартала, но все за кратко, все тичаме да се храним и не можем да се наприказваме. А как добреси прекарвахме след училище ............  Joy

Naughty за снимката от протеста!
Ние вчера направихма 40 дена - черпим ви днес на патерица  Misc Baby Bottle newsm24 Popcorn - ходихме в църквата и след това в къщи гости. Никол след църквата и пред гостите беше много неспокойна, рев, не мога да я укротя, чак по памперс я събличах - пак не можа да се укроти. Не знам какво и стана, може би толкова много хора на куп, жегата и т.н., а бе видях се в чудо. На всички бях казвала, че е много спокойно дете, реве само като е гладна, но какво и стана не знам. След като си тръгнаха гостите и измихме очите със светена вода и излезнахме навън - заспа на минутата от 17 до 21 часа непробудно, даже пропусна храненето в 19 часа.
Ние също още сме само на кърма, но като гледам няма да е за дълго, защото почва да огладнява на 2-2,3 часа, а аз не мога през 2 часа да изтисвам по 110 мл кърма и явно ще минаваме на добавка. Няма да си държа детето гладно - това си е направо за  #2gunfire!
Скапано време, дано утре се оправи!
Много  Hug по пухкавите дупета!

# 136
 Здравейте и от нас с Йоанка. Иги взема да ми дотежава вече и не мога много да я нося на ръце, че кръст,гръб, нищо не ми остана ConfusedЗа кърменето не е проблем, винаги си подлагам възглавница , освен това вече не виси на цица, кърмим се за 10-15 мин. Като се нахрани и иска само да си поцоква , цицата не и харесва че пуска мляко и само врещи. Като я махна от гърдата се окротява и на мен ми става ясно, че не иска повече. За това и давам биберона и него с ухота си го смуче.
  Вчера бяхме в планината и тва дете толкова време спа, та чак взех да се притеснявам, проверявах я дали диша Blush Гърдите ми щяха да се пръснат, та се завирах в храстите да цедя, толкова мляко прахосах, чак ми досвидя Crazy Като се събуди сука от "лошата"цица, да не повярваш, толкова изгладняла на чист въздух Mr. Green И пак дряма, а ние успяхме да си се видим с приятелите и да похапнем пържолки cook

# 137
Благодаря ви за поздравите за Ивко! Да ви почерпя виртуално  Misc Baby Bottle  party023 beer eat

Честит втори месец на Марти на Салина!

Като стана въпрос за килограми, да се похваля. Днес установих че съм свалила един килограм. Бавно, но славно. Но в талията съм си същото прасе. Днес пак ходихме на фото да си правим семейна снимка по случай втория месец и този път ни предложиха да седнем, за да е по различно от миналия път и като се видях седнала ква свинка съм  Animal Pig и лошо ми стана.  Confounded

# 138
Ох, и аз в талията съм ужасна, иначе съм свалила 1 кг. за една седмица. Остават ми още 4 кг. Купих си  крем за стягане на кожата и вече има резултат - от талията няма 2см., но има още мнооого, докато стане както трябва.

# 139
Здравейте Майчета,
Ей само се караме с таткото кой да седне на компа, когато бебо заспи  Wink
Таня79 за кг не ми се говори  Crazy като се погледна и ми идва да крещя. Отгоре на всичко всеки ми обяснява как трябва да си хапвам без да се лишавам и като ми готвят и като ми прислугват. Само ми обясняват и разясняват, че ако не ям няма да имам кърма. Това разбира се не е съвсем вярно, но ми омръзна да споря. Така или иначе не помръдвам....А си имам запасче и отпреди раждането....
БгВики, видях Ви. За другия път ще гледам за Вас. Аз все надничах в количките да видя мънички бебчета, ама не успях да засеча нито едно.....нищо де, пак ни беше интересно.
Румя, това, което казваш за раната ти звучи потресаващо....
ТаняАрк, мен също много ме боляха гърдите и бях направила рагади. Единственото, което намаляше болката, беше да намокря зърното преди кърмене, по-точно го киснех в чашка с вода докато омекне. Определено само това ми помагаше. Мазах се с гермастан, дефламол - нищо. Все още ме боли, но вече болката е поносимо.
Май бая съм се смахнала от тази следродилна депресия, която ме тресе. Не мога да разбера как да си оправя снимката на подписа, така, че да е на цялото прозорче и да си поставя снимка вместо картинка  newsm78 Егати
Бебе Стела си живее екстра. Хапва си сладко, гуши се в мама, тати я разнася, коремчето рядко, ама много рядко я боли, изобщо кеф  Party . Само дето майка й не може да се наспи, за да е малко по-вчас, но и това ще се поправи.
Вече ме гонят от компютъра, но исках да Ви питам как сте с бабите? Хайде като се докопам другия път ще понапиша за нашите. То се чудя да им се радвам ли, че ми "помагат",  да им се карам ли. Всеки ден изненади.
Приятни сънища и утре малко по-наспали се мами да има.

# 140
Честит втори месец на Иван и Мартин! Да растат големи и здрави.
Аз от +30 съм свалила 10 и ми се плаче, че си бях натрупала килца от преди да забременея. Как ще ги свалям не знам.  newsm12По цял ден сме навън, почти не хапвам, мажа се с какви ли не мазила, но за сега ефект няма. А за стриите  да не ви разправям ... newsm45
Rumya, аз докато занесем ваксината до педито я съхранявам в чантата на Авент за пренасяне на топли и студени неща. После там докато чакаме да ни дойде реда и да ни я поставят я слагаме в техния хладилник.
Спокойна вечер на мъничетата и майките им  newsm46 smile3524

# 141
 Здравейте от нас с Ради!Днес след обед си поспах заедно с него 3 часа и сега съм все още бодра,че както на всичи не ми стига съня!Поне не плаче,хапва си нощем и заспива!Но като стане в 6,не му се спи,а на мен душичката ми спинка!Но не се оплаквам.Паузите от 4-5ч си ги правим денем Simple Smile
  Честито на всички,които празнуват месеци,питки и т.н!
  И на мен ми липсвате всички от училището!Те бебоците да поотраснат и ще си спретнем среща е,може и по-рано,то ние сме малките.
  За килограмине незнам колко съм,няма къде да се притегля.Всички ми казвам,че за родила преди 24 дена съм изглеждала добре,ама аз като не видя......Добре,че ми подариха една рокля,че само в нея се побирам и сега,като захладня няма какво да обличам,а не мога да си харесам дрехи по магазините.Добре поне ,че нямам стрии,но вече за втори път ме питат дали не съм бременна. Rolling Eyes
   Лека нощ на всички!Целувки по петичките на малчовците!  bouquet

# 142
Кате, сериозно ли от тези кремове има ефект!? Аз мислех да си купувам един за стягане на Мустела, но после се отказах и си викам  преси му е майката! Ако се мажа с тоя на Виши против стрии дали ще има ефект, или да купувам Мустелата? Че ако ви кажа колко сантиметра ми е талията ще паднете направо.  Close

# 143
Добро утро!

Ани, аз прочетох във форума "Красива мама" за  Abdochoc на Biotherm, че имал ефект и си го купих. Досега не съм си купувала стягащи лосиони и незнам какви са, но този за мен има ефект, но сланинки не маха, само спорт тях ще ги оправи.

# 144
Кате благодаря ти!

# 145
Добро утро,
Ани, аз също ползвах на Биодерм, крема за целулита и определено имаше резултат. Имам апарат за целулит и след него се намазвах с крема. Сега пак съм решила да си го купя. Козметиката им е доста добра, но си трябва постояннство.

Велизар да ви се похваля вече си отказа храненето в 01:00ч. Сега като заспи към 22:00 и се буди в 04-04:30ч. което ме устройва просто идеално. Пробвах да му дам вода, но детето си иска млякото и се отказах, нека сам да си откаже нощното хапване.

Хайде, нищо не казвате за срещата, къде и кога?

# 146
  • София

Здравейте,пуснах тема в кърмаческия, но да попитам и вас Simple SmileОт няколко дни имам следния проблем:

искам да потърся съвет от мамите с повече опит - как се справихте с препълнените гърди сутрин след като бебетата ви се отказаха от нощното кърмене? Моята беба снощи за последно яде в 20ч. В 21ч. заспа и се събуди чак в 5.30ч. Ние сме горе-долу на режим през 3 часа и първо започна да пропуска храненето в 12 вечерта, а от няколко дни и това в 3ч. Не знам какво да правя, да се изцездам ли вечер, когато тя не се буди, но пък ако се изцеждам се стимулира още повече производството Rolling Eyes Тази сутрин преди да я нахраня изцедих по 160мл от всяка гърда,(бяха направо камък) и  имаше и за нея отделно. Аз бях противник на цеденето след хранене, но започнах да го правя преди 2 седмици, когато май ми се запуши канал, намаше втвърдяване, но ме болеше и вдигнах температура. Докторът каза, че само изцеждане ще ме спаси, ако искам да продължа с кърменето newsm78. И то става омагьосан кръг така Mad

# 147
Сега се връщам от консултация. Наддали сме 1.400 кг и сме пораснали с 6.5 см. и вече сме 5100кг. Сега бяхме на частно на консултация и тя ми направи програма да захранвам. Някой започна ли да захранва? Направо се чудя какво да правя! Исках поне още 1 месец да изкараме без сокчета. Но тя така хубаво ми написа програмата по дати , часове и количества , да ти е драго да се занимаваш със сокчета  Grinning Според педката това не било захранване, а допълнителна доза витамини.
Давайте акъл, да чакам ли още някой и друг месец или да почвам!?  Thinking

# 148
Аз, като имаща опит с ранното захранване, те съветвам да отложиш максимално. Особено сокчетата. Синът ми имаше страхотни колики, а после направи алергия.
Ето ти линк за националния план за захранване 2005 - 2010г. http://www.evroportal.bg/article_view.php?id=727191. Най-отдолу на страницата е линка.
В кърмаческия има много теми за късното захранване.

# 149
Cat, според мен трябва да изцеждаш само тогава, когато гърдите все още са ти напрегнати след кърмене. А ако сутрин имаш много мляко и ти е дисконфортно, изцеждай докато се регулира млякото според нуждите на бебонка.

Общи условия

Активация на акаунт