Неустоим портокалов кейк със зехтин

• 36 345
  • 273
  •   1
Отговори
# 60
А има ли портокалови?

Има, имам у дома няколко пакетчета. Но по принцип винаги си ползвам корите на портокалите. А кекса утре пак ще го пека... 😍

# 61
  • София
Само така те искам, Mam4e Bandit! Hug

# 62
Аааа, Vanja77, и мен да мЪ пофалиш искам! Joy Пече се кексата в моментата с малки промени, като стане готов, ще докладвам. Намалих захарта на 250 за проба и, понеже зехтинчето ми намаляло, пък не съм видяла заради тъмната бутилка, го спретнах с олио.Та, ако има фрапантни промени, ще ги изпиша. Ама, като гледам как хубаво се е наВдигнал във фурната, надали! Simple Smile Peace
За доказателство: Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 фев 2019, 18:14 от labrex

# 63
  • София
БРАВО, labrex! Blush Тъкмо ще кажеш каква е разликата като го опиташ.

А пък аз съм много нещастна, защото от известно време у нас се ограничават сладките неща и не мога да направя кейка! Cry

# 64
И аз очаквам да прочета каква е разликата между този със зехтин и този с олио. Като вкус и като вид.

# 65
Докладвам: никакви разлики не намирам, ни във вкус, ни в текстура, ни в нищо. Единствено ми се струва, че ще си слагам цялото количество захар по-нататък, и с 250гр. е добре, в никакъв случай не му е малко, но понеже си обичам по-сладичко, с 300 гр. ми се струва по-добре за моя вкус. Simple Smile Иначе и аз казах, че сладко след месец, те моите хора, като харесат нещо, обикновено се прави до втръсване. Ама, нимой, за два дена два кекса, множко е! Mr. Green Цяла фотосесия му спретнах, ами красавец е, пък и вкусен, няма как! Топло разрязан, че търпение нямам. Heart Eyes

# 66
  • Калифорния, САЩ
     Имам питане - не ползвам бяло брашно, имам пълнозърнесто. Дали ще стане, Ваня?

# 67
  • ту тук, ту там
Направих кекса и аз. Понеже го разрязах още топъл, леко се усещаше мирис на зехтин, на вкус обаче не мисля, че се усеща. Макар че хапнах съвсем малка трошичка само. 😊
Обаче, честно казано, очаквах влажен кейк (за мен кейк е това - влажен, тежък), а то си е дунапренен кекс. Не че е лош, в никакъв случай, просто се размина с очакванията ми. 😊

# 68
  • София
labrex, направо си се захласнала с тия снимки! До утре дали ще го опазиш кейка? Wink

ir74, защо да не стане? Просто кейкът няма да е същия. Ще трябва малко да намалиш брашното (с 30-40г).

elleni, съжалявам, че не се е получило това, което си очаквала!

# 69
  • Калифорния, САЩ
labrex, направо си се захласнала с тия снимки! До утре дали ще го опазиш кейка? Wink

ir74, защо да не стане? Просто кейкът няма да е същия. Ще трябва малко да намалиш брашното (с 30-40г).

Мерси. Туй чаках да кажеш.  Hug Hug Hug

# 70

Скрит текст:

А, хич няма да го пазя, ако искат, още сега да го приключват, ако искат - да си оставят за утре. Щото третият кекс ще се появи след месец! Simple Smile Хареса ми и на мен кексчето, че и бързо се прави, втория път не разбрах кога го забърках.  bouquet за рецептата!

# 71
Супер стана. Ако се спазят точно грамажите става разкошен! Не всеки път кекс ми се изпича, но този път стана! Благодаря за рецептата

# 72
  • София
mim4eto_84, радвам се, че ти се е получил кексът и че си доволна от рецептата!

# 73
  • София
Захарта е доста. Аз го правя с по- малко. По моите правила брашното винаги трябва да е повече от захарта. Ама вкусове различни.

Интересно какво ще кажеш за този:
Кекс "Шоколадово кадифе"

Ето го онагледен:

Скрит текст:

Сега освен да пробвам този?! Wink

# 74
  • София
О, този просто е божествен! Който обича какаови сладкиши да не го заобикаля! Топи се в устата!

Общи условия

Активация на акаунт