Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 14

• 43 324
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Елора, и аз съм с Хашимото и хипофункция и все съм по лекари. Може и нещо от хормоните да е. Другото, което си мисля, че тялото се чисти от токсините /кашлянето, храчки, кожа и т.н./ и за това сега да имаш повече пъпки. Но есента, така или иначе, се правят хормони за щитовидната, така че като ги направиш - ще имаш насока

# 436
Така е. Чистя се. Не кашлям, но имам секрети и храчки. И все още сополки. Е, не като предишните.

# 437
Май само аз не съм усетила разлика при спирането им.   

# 438
Ако не си пушила дълго и много, сигурно.

# 439
Елора, даже си мислех, че е напълно изключено аз да ги спра. Сега вече съм на мнение, че спирането не е никакво геройство - не пушиш и толкова, много важно, че ти се искало да си запалиш 5 цигари едновременно.
Имала съм много по-тежки раздели от тази с цигарите.   

# 440
Ако си пушила като мен - 23 години, средно по 1 кутия, че и повече се чудя как може да не с имала оплаквания.
Но и аз бях като теб и мислех, че е изключено да ги спра. Все си виках, че нищо ми няма. Но не отчитах вечната хрема, кашлица, хрипове, храчки, проблемна кожа, моменти когато ме стягаше сърцето, трудно дишах на моменти, липса на енергия, главоболие, обложен език, сутришна смърдяща уста.
Сериозно ли не си имала такива симптоми?
Може и за още да се сетя, ама стига толкоз.

# 441
Половин година не пуша. Очаквах някаква по-драстична промяна, да кашлям,  освежаване някакво ....Чувствам се както и когато пушех.
Веднъж ми беше станало зле, тогава реших, че може да е от цигарите и ги смених от 0.3 на 0.1. Това бяха всички мерки, които предприех /и излизат скъпо, защото увеличаваш още повече броя/. Ама не ги спрях тогава. 
И сега нещо за мотивация - една позната похвали мъжа си, който спрял да пуши, изчезнал му сивкавия цвят на лицето и вече изглеждал приятно. 

# 442
  • София
За храчките.. Предварително се извинявам за гнусната темичка..
Случвало ли се е на някой, докато сте пушили, да вижда в чисто бяла храчка черно? Ама черно, катран направо. Няма как да се сбърка, като мокра пепел от цигари е, отвратително. Най-често ми се е случвало след препушване някоя вечер, когато съм излизала. Като изчистване на следващият ден от цигарите с храчки.
Странното е, че до ден днешен ми се случва, след половин година вече непушене, явно още се пречиствам и то доста активно. Това с храчките (черното е по-рядко) си се случва все още постоянно, чак вече се притеснявам защо няма никакво подобрение.. това със сополите същата работа - още си го има..
При вас след колко време изчезна? И това с храчките имало ли го е изобщо?

# 443
За храчките не знам. Аз не съм имала такива черни.
Още имам, но намаляха.
Хремата седи, но е доста по-лека форма.
Мисля, че е нещо хронично при мен.
Със синузит от дете съм и имах проблеми и преди да пропуша.

# 444
00404 аз не съм кашляла до сега, след спиране. Но съм ви споделяла, че съм кихала по често и в секрета, който се отделя съм виждала, по скоро кафеникави нишки. Аз мислех, че синусите ми се чистят. Изчезна това след време.
Момичета аз държа фронта за сега, ще почвам днес 5-ти ден Yum

# 445
Бебка, чудесна си. 👍🌷 И всички, които държат фронта.
Докато пушех имах ужасен секрет, който се отделяше от гърлото ми при кашляне. Черно-кафеникави...точици, парцали, нишки...не знам точно как да ги опиша, но бяха малки частици с много тъмен цвят - в слуз. След отделянето им чувствах гърлото си страшно зле - раздразнено, сухо и сякаш много наранено.
Пушех от около 30 години. Това с черните храчки започна през 2012г. Хващаше ме страх като ги погледнех и заради начина, по който усещах гърлото си след това.
Спрях да пуша преди година и половина. Оттогава това се е случвало само един единствен път.
И аз очаквах да кашлям повече за известен период от време като процес на очистване, но не кашлям въобще.

# 446
Добро утро момичета. Аз държа фронта, днес съм и на работа Hands V
Относно хремата, аз от година, освен когато съм на море примерно имам бистър секрет от носа. Личната ми изписа алергодил, ако не пръскам се появява този секрет, той е главно сутрин. Посъветвайте ме с какво мога да пробвам.
  Бебка, много е трудно да се бориш с домашните алергии. Най малкото че е почти невъзможно да се установи към какво точно си алергична. Може да е от домашен любимец, от акари, ако има стари дървени мебели в тях може да се въдят лишеи или разни гадинки. Щом алергията се обостря предимно сутрин, или през нощта, търси причината в спалнята. Махни килими и мокети или пускай прахосмукачка с НЕРА филтър всеки ден. Бърши праха също всеки ден. За завивки, възглавници, дюшеци има специални калъфи, които не позволяват на акарите да проникват вътре, или извън тях. Може да ги обработиш първо с препарат за акари /има такива специално за завивки и дюшеци. После слагаш калъфите и отгоре вече чаршафи, пликове и т.н. Завивки/одяла също да са чаршафосани задължителни и спалното бельо да се пере поне веднъж седмично. Както и пердетата. Ако има повече влага във спалнята, трябва и за нея да вземеш мерки. При мен лично килима във спалнята изигра ключова роля. С такъв кеф го засилих... Mr. Green

# 447
Не съм се заглеждала по секретите.
Веднъж го направих и ми стана страшно  Laughing
Кашлях първите две седмици. Сега почти не кашлям.
Интересно ми е да проследя настинките как ще ми се отразят. Не че бързам да се разболявам.  Laughing
Впрочем езика ми вече не е така страшно обложен. И гърлото навътре не ми е в странни цветове.

# 448
Не съм се заглеждала по секретите.
Веднъж го направих и ми стана страшно  Laughing
Кашлях първите две седмици. Сега почти не кашлям.
Интересно ми е да проследя настинките как ще ми се отразят. Не че бързам да се разболявам.  Laughing
Впрочем езика ми вече не е така страшно обложен. И гърлото навътре не ми е в странни цветове.

Мен ме е боляло гърло и хрема, но кашлица съм нямала, може би по леко минават. Първите два пъти една от причините да спра цигарите бяха едни хрипове и хъркане при дишане. Тези неща ми изчезваха след 10 дни не пушене, кашлица рядко имам по принцип.

# 449
Какво да ти кажа. Организмите са ни различни. А и е важно колко и какви цигари сме пушили.

Общи условия

Активация на акаунт