Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 14

• 43 323
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте!
Grin направо се уморих докато намеря последната тема Simple Smile
Търся, чета, самонавивам се. Пуша от (и сега като трябваше да се върна на зад да пресметна, лошо ми стана) - 18 години - УЖАС. На 33 ще стана съвсем скоро. Семейна съм, имам 2 момченца - на 7 и на 4(почти). Съпругът ми не пуши, но не го дразни, че аз пуша. Спирала съм ги около бременностите. Пуша 1 кутия 2-3 дни. Много искам да ги спра и мисля това да стане от утре. И аз както друг беше споделил - ужасно - децата те викат да играете, а аз - само да си изпуша цигарата и идвам. Обвинявам се, че цигарите ми отнемат от ценното време с децата. Та, от утре ще съм на линия и аз Blush

# 451
  • София
10107 - Мотивацията ти е супер! Ако включим и примера към децата си струва още повече!

# 452
Ехо Simple Smile ден 1!
Всичко е наред, само дето ми се вие свят, нормално ли е? Тези от вас които са отказали цигарите биха ли споделили имали ли са световъртеж, кашлица, проблем със съня, подът корем или някакви такива симптоми и колко време продължават?

# 453
Ехо Simple Smile ден 1!
Всичко е наред, само дето ми се вие свят, нормално ли е? Тези от вас които са отказали цигарите биха ли споделили имали ли са световъртеж, кашлица, проблем със съня, подът корем или някакви такива симптоми и колко време продължават?

Различно е при всеки.
Аз имах леко виене. Абе не точно виене, а някаква замаянност.
Имах и леко гадене и позиви за повръщане. Това заради липсващите вещества от цигарите и стомаха си ги иска и се бунтува  Joy
Кашлицата е нормално и даже няма какво да питаш.
Някои симтпоми са ми продължавали 3-4 дни, други 15.

# 454
10107 успех!
Аз също в началото се чувствам по замаяна, и да по трудно ходя до тоалетната,  регулират се нещата. Аз сега както и предните пъти не мога да заспивам, пръскам си отново едно спрейче сомни екс, наспивам се бързо, но това също се регулира. След време спя отново като пънче Blush

# 455
Благодаря за информацията Simple Smile Ясно е, че не може ей така от сега за след малко да се случат нещата. Питах, защото от предишни опити имам някакви спомени, но не знаех колко траят тези бошувания на организма.

# 456
Абе след три дни отминават повечето симптоми.
Аз като страстен пушач си влачех най-дълго сополи, храчки и кашлица.

# 457
Чак проблем със съня - не, но в началото се събуждах много по-рано от обикновено.

# 458
Оф, аз пък спя повече сега. Ама защото мога.
И ако трябва да ставам по-рано, ставам лесно, много по-лесно отпреди.

# 459
10107, на мен лекар ми каза, че започнал да получава световъртежи като спрял да пуши, според него е заради по-доброто усвояване на кислорода, отминава.

# 460
Кръвта се насища с кислород и отделно се изчиства от вредните вещества, така че е нормално да има такива реакции. Аз много четох за физическото свързано с отказа, но сега искам да попитам за психологическото. Получавали ли сте пристъпи на тревожност, че повече няма да пушите? Както си седя, спокойно ми е, щастлива съм и изведнъж нещо ме пробожда и си мисля за цигари. Но не че имам никотинова нужда, дори не ми се пуши наистина, по скоро е някакъв страх

# 461
Нормално е. Че и паник атаки в по-тежки случаи. При нужда може да пиеш нещо билково за успокояване на нервите  Peace

# 462
Дух, да - много хора, които съвсем наскоро са се отказали от цигарите или мислят да го направят имат такива моменти. Минавай си през тях без прекалено много стрес и депресиране, защото това явление (по-точно тази илюзия) със сигурност изчезва след време. След няколко седмици се оказва, че животът може да бъде и е достатъчно пълен, интересен и смислен, без да е нужно да му добавяш никотин.
Търпение и постоянство - ще бъдат възнаградени.

# 463
Кръвта се насища с кислород и отделно се изчиства от вредните вещества, така че е нормално да има такива реакции. Аз много четох за физическото свързано с отказа, но сега искам да попитам за психологическото. Получавали ли сте пристъпи на тревожност, че повече няма да пушите? Както си седя, спокойно ми е, щастлива съм и изведнъж нещо ме пробожда и си мисля за цигари. Но не че имам никотинова нужда, дори не ми се пуши наистина, по скоро е някакъв страх

Естествено. Преди години като опитах точно тази тревожност беше много силна и ме побеждаваше, защото нямах истинско желание за спиране.
Този път не се подведох, но наистина мисълта, че няма да запаля никога ме подлудяваше на моменти.
Все ми се въртеше в акъла как пушхе сутрин с кафенце, как пушех след ядене  и други такива моменти.
Успокоих се когато установих, че не съм длъжна да не пуша винаги. Ама ако искам ще пропуша отново, кой ме спира?
И тези моменти изчезнаха.
Понякога се изкушавам като минавам покрай магазина за цигари където има на бройка. Имах няколко силни момента и си викам само една. Така и не влизам вътре и се връщам като си викам - няма да е днес  Laughing
Покрай цикъла имах доста моменти от нерви ми се пушеше. Мина и се кротнах.
Аз пушех и по улиците. Тъй като често примерно съм пушила от точка А до точка В  сега като се замисля вече от няколко дни като минавам през тези улици и места не се сещам за цигари.

# 464
Пуша от 20 години и то доста. Спрях ги преди 2 месеца, но ми се пуши много. Особено в момента....Не знам какво да правя  Disappointed

Общи условия

Активация на акаунт