Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 14

• 44 562
  • 744
  •   2
Отговори
# 465
Само недей да палиш. Повтаряй си че и това е до време и скоро ще отмине. Едно момиче беше споделило че ментата и помага. Пробвай с чай, дъвки, бонбони... 2 месеца си устискала. Ще е жалко ако се предадеш сега. Стискам палци  Peace

# 466
Никакви бонбони. Няма и кила да боря.

# 467
Ментов чай без захар  Wink

# 468
Това е друго  Grinning Hug

# 469
Добро утро:coffee:
И аз си мислех за бонбони без захар, накрая нищо не взех - аз де, мъжа ми не ме изтърпя каква нерва бях и отиде до магазина да ми купи цигари. Бях пред цикъл и с отказването, ужасна комбинация. Приличах на дух, говори ми нещо а аз все едно го чувам в просъница. Като ми се накара, че така не се правело, че било стрес за организма и да го направя постепенно. Ми онази вечер изпуших 1 цигара и нито помен от световъртеж, да му се невиди и дрогата:persevere:
Вчера 2 цигари за деня. Някак си се чувствам по-добре психически като знам, че имам цигари и никой не ме спира, въпрос на воля. Ще видя до къде ще я докарам тази седмица.  Пия си кафето без проблем без цигара което си е нещо. Това за 1 пушач е нааййй най...

# 470
Здравей.
Според мен за всеки случай като се почувстваш пак така вземи си измери кръвното. Много ми прилича на ниско кръвно това което описваш или евентуално ниска кръвна захар. Понякога и от стрес кръвното може да пада, а явно твоят организъм реагира по -бурно на никотиновия глад.  Пробвай , ако не ти е противопоказно нещо, следващият път вместо цигара да изпиеш един Редбул. Хем ще те изкара от унесеното състояние, хем вместо никотин ще подадеш висока доза кофеин и това може да залъже организма и да спре симптомите.
  Щом се чувстваш по-спокойна, не е лошо да си носиш цигари във себе си. Просто се постарай да не ги изпушиш  Wink

Аз продължавам да се скатавам и вече ще се самонакажа в ъгъла  Tired

# 471
Ами аз съм си с ниско кръвно по принцип, но по принцип пия млако с нес и тем подобни, но онзи ден пих даже кафе от машина умишлено и изобщо не ми подейства. Ето и сега усещам, не съм пушила и почва вече да ми се върти главата. Откачена работа. А не ми се пуши дори. Ще уведомявам за развитието и какво се случва. Полезно е даима всякакви коментари.

# 472
 Аз продължавам да се скатавам и вече ще се самонакажа в ъгъла  Tired
[/quote]

Искаш да ги откажеш, но не става ли? Или?

# 473
Все отлагам за утре  Mr. Green Embarassed

При теб явно основно проблемът е с кръвното. Кафето невинаги помага /от личен опит/. Пробвай да увеличиш солта. Както и повече айран със сол - доказано помага. Хапвай също сирена, маслинки... По малко и на често. По принцип лятото е кофти период за ниското кръвно, зимата ще си по-добре.

# 474
Момичета, вясвам се при вас, защото преди година именно тази тема ми помогна да сложа край на този ужасен навик!
Година, нямам идея кога мина, вече изобщо не се сещам дори за цигара, а ако някой пуши около мен хич не ми минава през ум да му искам една, по-скоро гледам да се махна, защото димът ми стана крайно противен.
И аз като строшено радио ще кажа, че книгата на Алън Кар ми помогна, като аз реших, че ги спирам и тогава я прочетох. Не вярвам в подобни неща, просто в случая погледнах от една гледна точка, която ми липсваше, а се оказа, че точно това ми трябва. Ще поясня, че я започнах ей така, да видя какво толкова я хвалят, дори не съм пушила докато я четох, въпреки насърченията в самата книга.
В началото-първите месеци, в компания и алкохол(рядко пия) палех цигара, но ми беше кофти(и физически и психически) и на следващия ден не съществуваше варианта да отида и да си купя кутия. Това  беше моя начин да ги спра, а не да се заробвам, че дори и една цигара е враг и че ако пуша една значи край-започнала съм ги отново. Виждам, че много от вас го правят - пушат една и все едно си се предал - "ми не става, значи си пуша пак". Ми.. не.. изкушил си се, изпушил си една, това защо значи, че трябва да изпушиш и останалите 19 в кутията?
И това което ми помогна беше, че се самонавивах и като ми се припуши си казвах "И ся кво, не можеш да издържиш без една цигара ли? Какво ще ти стане ако не я изпушиш?" докато си го повториш пет пъти и си засечеш на часовника 10 минути - забравил си, че ти се пуши. Това ми е съветът, ако тооолкова ви се е прищяло, че сте готови да се откажете - засечете си 10 минути, пък после се питайте "Е, толкова ли ми се пуши? Какво ще ми стане ако не изпуша една сега?"

# 475
Цял следобед ми се пуши. В 19:40 ч. реших, че ще сляза да си купя. Облякох се, отидох на терасата подишах малко чист въздух и се отказах. Сега съм доволна от себе си Joy Продължавам напред!

# 476
Някой запек от отказа да е имал?
Аз принципно съм си запеканка и чайове пия - зелен китайски. Ама вече не действа. Даже и майчиния лист не действа.
Не знам от цигарите ли е.
Ще ходя на лекар.
Чудя се дали да не изпуша една да видя ще ми дойде ли.
Ама пък не искам. Тъпо ми е.

# 477
Puppa, браво! 😁🤗

Елора, ще ти дойде - почти съм сигурна, но защо да разваляме хубавата работа...
Не съм имала дълготраен запек, но забавяне на храносмилането - определено да. Можем да наблягаме на някои така да се каже прочистващи продукти - зеле, леща, пълнозърнести и др.
При мен специално лещата вършеше (и все още върши) чудесна работа на сутринта. При теб може да е друго. Но със сигурност има продукт, който ще помогне.

# 478
Би било хубаво да съм като Хибискус и да пуша чат пат.
Ама аз не мога така. Знам, че ако почна, трудно мога да спра. Първия ден мога да изпуша 3, на втория ще станат 5, на третия 10. Нямам спирачка, като дете съм.
Гларус, с болна щитовидна съм и инсулинова резистентност. Проблем с двете нули имам от малка, но осезаемо след 20-та година.
Но какви пълнозърнести, какви лещи. Няма да стане.
Леща може, но тестени неща не мога да си позволя да ям. Ще напълнея отново. Предпочитам да пуша цигари пред това отново да съм дебела.
Толкова съм зле, че нито майчин лист, нито зеления  китайски помагат.
Рициново масло пих три дни. Нищо. Изкарвах с мъка разни неща.
Купих си за 15 лв едно силно очистително. Нищичко.
Та ще ходя на лекар в понеделник.
Не искам да пропушвам. Но не искам и запек. Не издържам психически да не ходя по-голяма нужда.

# 479
Не знаех, че е толкова сериозно положението... Пожелавам ти скорошно подобрение.
Предполагам вода пиеш достатъчно литри.
Стискам палци бързичко пренастройката на организма ти да приключи. И да не се налага лекарят да изписва силни химически илачи.
Това е - плащаме някаква цена, за да успеем да се измъкнем. Но всяка крачка си струва.

Общи условия

Активация на акаунт