Февруарчето порастна,още малко и на ясла

• 53 661
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Велико Търново
Днес ми пуснаха мухата, да запиша малкия на ясла в едно село до града. Била много хубава яслата, три групи от по 12 деца и много ги гледали. Та вече имам и ново двайсет което да умувам. А съм върл противник на яслите, но толкова търговски ме убеждаваха, че се замислих Simple Smile
Вие решили ли сте нещо за ясла?

# 541
  • София
Искам и се налага, но шансът за прием е 1:10. Така че не вярвам, ще има късмет.

# 542
Яслата не е ли от 2 години? Пък и толкова малки..

# 543
Яслата май от 10м навършени

# 544
  • София
Да, от 10 м. навършени е по принцип, но не вярвам някой да остави детето си толкова малко на ясла. Има самостоятелни ясли и яслени групи в ОДЗ.

От скоро в някой детски градини има яслени групи, които са от 2 годишна възраст.

# 545
Мен пък вчера ме питаха дали вече съм подала документи за детска градина, че на ясла няма да го дам. В близост имаме 2 градини. Вие подадохте ли документи?

# 546
Аз вчера подадох документи. Нашата градина май е смесена, защото селцето ни е малко.

# 547
Много ми стана интересна тази дума отръбне" Simple Smile
Предполагам означава отхапе,от кой край е това?
Не знам защо ама много се впечатлявам от такива странни думички,имам си и любими такива.

Малко в страни от темата...съжалявам!
Аз съм от Бургас. В случая не знам доколко е регионална тази дума. Използвях я по скоро защото наистина започва да ръба с четирите си зъба и това ръбане за мен по-различно от отхапването Stuck Out Tongue Winking Eye
За храненето на площадките не ми пречи, и аз съм давала следобедна закуска, банан и т.н., но абсолютно не докато играе или пък на люлките. Но масово щъкат дребосъци с отворени царевични пръчки или.бисквити по една във всяка ръка. Моят син опита солети именно така, аз не давах, но като видя другите че им раздават и той трябваше да опита. Големи са вече. А какво ни чака тепърва.
И за сополите - сега можем да ги дръпнем от болните деца, но след година няма да можем. И аз много се дразня. При нас е малък квартал - предиобед в парка са само "бебетата" и 2-3 деца, които не ходят на градина. Ако видя някое "ново"детенце, обезателно е болно и не е на градина, затова е в парка.
Изобщо паркът ще е една необятна тема за дълго време. Аз пък се дразня на майките, които пушат в парка и на чоплещите семки по земята...

# 548
Много ми стана интересна тази дума отръбне" Simple Smile
Предполагам означава отхапе,от кой край е това?
Не знам защо ама много се впечатлявам от такива странни думички,имам си и любими такива.

Малко в страни от темата...съжалявам!
Аз съм от Бургас. В случая не знам доколко е регионална тази дума. Използвях я по скоро защото наистина започва да ръба с четирите си зъба и това ръбане за мен по-различно от отхапването Stuck Out Tongue Winking Eye
За храненето на площадките не ми пречи, и аз съм давала следобедна закуска, банан и т.н., но абсолютно не докато играе или пък на люлките. Но масово щъкат дребосъци с отворени царевични пръчки или.бисквити по една във всяка ръка. Моят син опита солети именно така, аз не давах, но като видя другите че им раздават и той трябваше да опита. Големи са вече. А какво ни чака тепърва.
И за сополите - сега можем да ги дръпнем от болните деца, но след година няма да можем. И аз много се дразня. При нас е малък квартал - предиобед в парка са само "бебетата" и 2-3 деца, които не ходят на градина. Ако видя някое "ново"детенце, обезателно е болно и не е на градина, затова е в парка.
Изобщо паркът ще е една необятна тема за дълго време. Аз пък се дразня на майките, които пушат в парка и на чоплещите семки по земята...
И аз съм Бургаска мама 😛🌻

# 549
  • София, България
Мен пък вчера ме питаха дали вече съм подала документи за детска градина, че на ясла няма да го дам. В близост имаме 2 градини. Вие подадохте ли документи?

Даже вече подписахме договор с частна ясла... За съжаление в нашия квартал има много деца,и макар и да няма малко детски градини и ясли,без да го изкараме болен или да се разведем фиктивно за допълнителни точки,нямаме шанс да го приемат. А аз Септември искам да се върна на работа,макар и главно от вкъщи. Тогава ще е на 1г. и 7 месеца и се надявам да не е прекалено малък. На Запад ги засилват по детските заведения и на 6 месеца (мисля,че имаме две такива мами в темата, живеещи в държави,в които това е нормата) и пак оцеляват. А и по добре да си "намери" средата, не може само с мен и с единственото си приятелче от парка.

# 550
  • София
Не сравнявай нашите ясли с тези в чужбина. Тук 2 медицински сестри, които се застъпват на работа от 11.30 - 13.00 ч. и един помощник възпитател от 8.00 - 17.00 работят с около 25 деца, даже и повече. За София говоря. Моя приятелка в Белгия даде детето в ясла топно на 1 годинка, но на дете и половина се падаше 1 възрастен.

Иначе на 1.7 год. си мисля, че вече ще му бъде интересно да бъде с други деца 🙂.

# 551
Много са ми противоречиви настроенията за яслите все още. От една страна ми се иска да го пробвам есента още, от друга си мисля, че няма смисъл да бързам и мога да изчакам да навърши 2. Хем искам да се социализира, възможно най-рано, хем ме е страх от безкрайните вируси и бацили, който ще съпроводят социалнизацията. Така или иначе вероятно ще ползвам услугите на частна ясла май, за това ще изчакам да видя неговото “настроение” какво ще е на есен.

# 552
  • пловдив
Нашето бебче ми се струва на този етап,че ще й е рано да тръгва тази есен. По-дребна е ,още не ходи и се притеснявам от боледуванията. Иска ми се да изчакаме до две години

# 553
  • София, България
Не сравнявай нашите ясли с тези в чужбина. Тук 2 медицински сестри, които се застъпват на работа от 11.30 - 13.00 ч. и един помощник възпитател от 8.00 - 17.00 работят с около 25 деца, даже и повече. За София говоря. Моя приятелка в Белгия даде детето в ясла топно на 1 годинка, но на дете и половина се падаше 1 възрастен.

М.,в случая говоря за частна ясла, където групите са по-малки (това беше и втората причина да не мислим за държавна) Иначе ясно, съгласна съм с теб,а и да не говорим,че тази година нали внесоха промени и групите станаха по 30 деца,ако не се лъжа. За мен е пълно безумие да сложиш 4 възпитатели на 30 деца (особено по-малки такива) и резултатите да са нещо повече от отбиване на номера.

# 554
На мен точно болестите са ми най притеснителни,а за социалните контакти..има време, мен като са ме дали на ясла на 1.9г не съм от най социалните 😄 така че всичко си е до човек,характер,зодия .

Да питам след ваксината За Морбили колко дни има вероятност от проява на някаква реакция ,и да няма много контакти с хора?

Общи условия

Активация на акаунт