Рак на белия дроб - тема 3

• 62 436
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Аз не разбрах, след операцията на дроба останал ли е тумор или не? И какво се случва с метастазите в главата? Предполагам че ракът е недребноклетъчен.
Иначе наистина интересна информация, добре би било ако имаше повечко подробности за новите изследвания.

# 211
  • София
Благодаря за инфото, SIGeor. Аз също четох  за CAR T therapy, даже мислех да проуча за майка ми, но видях, че на този етап все още не е тествано достатъчно и че е рисково. Надявам се скоро да го подобрят или да открият нов метод за излекуване.

# 212
Относно вида на рака  - недребноклетъчен. Метастазите в главата се повлияха добре от лъчетерапията проведена в “Света Марина” - Варна. Разполагат с ефикасен и нов ускорител, който даде своя ефект. Метастазите намаляха двойно както на брой, така и на размер. След проведеното лечение с ускорител, приложихме 8 цикъла на химио с Доцетаксел. Диагнозата към момента е “стабилност на заболяването” за да можем да продължим офанзивата в мозъка със скоро навлезлите лекарства за таргетна терапия “Ерлотиниб”. Те повлияват добре на белия дроб и проникват мозъчно-кръвната бариера - атакуват видоизменени клетки в мозъка. Имат своят лечебен ефект но не се очаква да бъдат окончателното решение за жалост.

Относно откритието в Израел, то е на подобен принцип като таргетната терапия но подхода е по-обхватен. Звучи направо прекалено добре за да е истина, очаква се да има ефект от ден първи, продължава не повече от месец и унищожава всички видоизменени клетки... комбинация от универсален + индивидуален подход спрямо биопсията на пациента (точните места на изменение на клетката). Много съм чел по тази тема, в световен мащаб много ги критикуват за изявлението, което направиха в началото на годината без да го подкрепят все още с официални данни и резултати от изследванията в лабораторни условия. Въпреки това те наблягат на проучването и твърдят, че ще предложат “панацеята” до края на годината.
Прилагам ви БГ статия по темата, ако потърсите и на английски ще ви излязат много - всички са от края на януари 2019 насам.

https://news.bg/world/izraelski-ucheni-tvardyat-che-do-edna-godi … -lekuvat-rak.html

# 213
  • София
Намерих и тази статия на български:

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Izraelski-ucheni-tvardiat … -leka_121309.html

# 214
  • Враца
Как сте. Аз никак не се чувствам добре от тази лъчетерапия, но кретам. Успокоява ме само, че за разлика от химиотерапията тук не срещнах нито един който да се чувства добре, а казват, че лъчетерапията се понася по- леко.
Сега малко спам. Единият котарак скача в клетката, измъкна едно малко  зайче и го изял след страшни писаци. Приятелят ми не е успял да го спаси. Беше бесен и ме накара да го хвана и го закара в подножието на могилата на разстояние около километър от нас да си намери нов дом. Това преди два дни и представете си вчера се прибра. Говорихме с него и за сега го оставя до второ провинение. Как обаче ще го отучим на този навик не зная.
Днес си ходих до нас и си набрах глухарче. Мисля да го поставя в един буркан за сок.

# 215
Голям хищник тоя котак! Ние сме оставяли в съседно село такива пакостници и пак са се връщали.
Младите листа от глухарче може да слагаш в салата. На майка даже й бяха казали където види, да къса и да яде директно, че било много полезно.

# 216
SiGeor ,Благодаря,че сподели с нас опита си!
Zigizagi,Al,  Глухарчетата за,които споменавате да не би да са младите жълтурчета?Ако е така,то в двора ни е пълно с такива.Мъжа ми ги вади със специален уред,защото вредят на тревата.

Попаднах на тази статия за химиотерапията,или по-точно за избягването на такава.
https://cosmosmagazine.com/biology/blood-test-means-some-cancer- … -could-skip-chemo

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 23:32 от emely

# 217
Емели,щом имате специален уред,значи ги отскубвате с корена.Той е още по- лечебен.Аз даже не си правя труда да ги варя,като поизсъхнат така си си ги похапвам.Малко горчи ,но се свиква.Но корените си ги вадя през лятото,сега само събирам цветчетата

# 218
  • Враца
https://www.hera.bg/s.php?n=3111 
Аз не съм много по ”треволяците”, но при мен има и набрах малко.

# 219
И аз не съм им фен ,не мисля че самостоятелно лекуват , но стига да не вредят ,що пък не . На мъжа ми зъбите му почерняха от цвеклото , но пиенето на сока му стана ритуал и се чувства добре от него .

# 220
  • Враца
На мен от сока от черен бъз ми се гади и временно ще го прекратя да видя дали е от него.

# 221
Здравейте,Много съм притеснена от разчетени скенер на баща ми.Според вас за рак ли става дума.Компютърна аксиална томография Наnхвно КТ-изследване на бял дроб и медиастинум: На фона на постспецифична фиброза върхово и су6клавикупарно вдясно с ретракционни бронхиектазии и парацикатрициален емфизем субклавикуларно се проследява паренхимен нодул с диаметьр 14 мм., съмнителен за инфиптративен нео- процес. Центрилобуларен емфизем двустранно. Трахея и главни бронхи свободнопроходими, нормална дебелина на стените. Плеврален излив вдясно. Не се установяват медиастинални Ту-маа+ и медиастинална и хилусна лимфаденопатия. Гръдна стена- в дорзален отдел на второ ребро наличие на окръглена остеолитична зона с диаметьр 8 мм.- вероятна вторична лезия.

# 222
Ал, възможно е да ти се гади от него. Детето направо повръщаше. Може да го взимаш изсушен на зърна, има в аптеките.

Ваня, напиши какво е заключението накрая на разчитането.

# 223
Съмняваха се за туберкулоза или за злокачествен рак.Направихме посявка за туберкулозата но е отрицателна.Сега ни пращат в Белодробна болница Св.София за бронхоскопия.не съм наясно въобще с темата и затова питам ако някой е по запознат с всички тези термини.

# 224
  • Враца
Ваня, аз минах по същия път. Додето не излезе бронхоскопията не може да се каже нищо със сигурност. На мен ми правиха две защото първата беше отрицателна, а лекарката в туб. диспансера много се съмняваше в резултата и поиска повторение. Втората ми я направиха в св. София.
Много се надявам баща ти да има късмет!

Общи условия

Активация на акаунт