Какво направих днес за себе си? - 4

• 46 875
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Пих кафе на спокойствие. Оправям маникюра, ще си направя маска на лицето. Ще почета книга. Вечерта ще излизам с познат, след това ще ходим на кино с негови приятели.

# 181
  • Countryside
Аз мисля, че висенето в офиса по 10 и повече часа на ден приключва след появата на децата. Може да си доработваш от вкъщи, ако има нещо чак толкова спешно, но не и да седиш всеки ден до 22ч. То не знам и как си ефективен след толкова часове работа. Ако имаш бавачка или баба/дядо на разположение може и да стане. Макар че някак не си представям ежедневно като се прибирам късно от работа и детето вече да спи. Кога ще го гледам, ще общуваме, ще му се радвам?
Хубаво си се осъзнала,  за мен кариерата е само прах в очите, за да те амбицират да работиш много часове и да се раздаваш. Ако нещо стане с теб веднага ще те заменят и даже няма да се сетят че някога си им бил служител. А пък и последствията от стреса никак не са безобидни и дават отражение в здравето дори и в дългосрочен план.

# 182
Аз мисля, че висенето в офиса по 10 и повече часа на ден приключва след появата на децата. Може да си доработваш от вкъщи, ако има нещо чак толкова спешно, но не и да седиш всеки ден до 22ч. То не знам и как си ефективен след толкова часове работа. Ако имаш бавачка или баба/дядо на разположение може и да стане. Макар че някак не си представям ежедневно като се прибирам късно от работа и детето вече да спи. Кога ще го гледам, ще общуваме, ще му се радвам?
Хубаво си се осъзнала,  за мен кариерата е само прах в очите, за да те амбицират да работиш много часове и да се раздаваш. Ако нещо стане с теб веднага ще те заменят и даже няма да се сетят че някога си им бил служител. А пък и последствията от стреса никак не са безобидни и дават отражение в здравето дори и в дългосрочен план.

Напълно съм съгласна.
А по темата вчера си направих маска на косата и лицето. Отложих излизане, за да гледам любим сериал. Grinning

# 183
  • Пловдив
Направих си резервация за  почивка.

# 184

Много правилни думи, но с едно не съм съгласна - висенето в офиса по 10 и повече часа на ден приключва след появата на децата. Масово ставам свидетел на амбициозни колежки и мениджърки, които имат по две деца и си прекарват времето в офиса. Наели са си бавачки или редовно си водят децата да ги изчакват в офиса да си доработят...
Имам една колежка, която си прекъсна майчинството, когато бебето и беше на 3 месеца и баба му го гледа, тръгва си от работа в 19-20 часа, това бебе едва ли е будно. Не знам кога го вижда и му обръща внимание. Просто виждам как губи ценни моменти със семейството си, а в същото време и си съсипва нервната система (наскоро и откриха хашимото в следствие на стрес). Но тя продължава.
Аз съм на 27, все още нямам деца, но дал Господ когато имам, за нищо на света няма да позволя това да се случи. Да, едва ли ще се затворя в къщи с тях (защото съм много дейна), но със сигурност ще се занимавам с нещо, което правя лично за себе си.
Забелязвам, обаче че доста от колегите ми (които също не стават по цял ден от лап топа, дори и за обяд), когато стана да се разходя или си отделя 15 мин, в които да не правя нищо, тръгна си навреме, някак си ме гледат странно.
Като цяло да - както каза - кариерата е само прах в очите, за да те амбицират да работиш много часове и да се раздаваш. Ако нещо стане с теб веднага ще те заменят и даже няма да се сетят че някога си им бил служител. Жалко е, че много млади хора са хукнали да се раздават и да правят кариера, като си мислят, ч етова става като прекарваш часове в офиса и си мълчиш и не казваш нищо, докато те затрупват с работа. Та, така... отклонихме се.

Аз тази вечер смятам да су направя една процедура с фотоепилатора и да се насладя на чаша вино Simple Smile

# 185
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Преди повече от седмица си харесах една блузка , но магазина все още не беше отворен.Днес намерих време да мина да си я взема. Blush

# 186

Много правилни думи, но с едно не съм съгласна - висенето в офиса по 10 и повече часа на ден приключва след появата на децата. Масово ставам свидетел на амбициозни колежки и мениджърки, които имат по две деца и си прекарват времето в офиса. Наели са си бавачки или редовно си водят децата да ги изчакват в офиса да си доработят...
Имам една колежка, която си прекъсна майчинството, когато бебето и беше на 3 месеца и баба му го гледа, тръгва си от работа в 19-20 часа, това бебе едва ли е будно. Не знам кога го вижда и му обръща внимание. Просто виждам как губи ценни моменти със семейството си, а в същото време и си съсипва нервната система (наскоро и откриха хашимото в следствие на стрес). Но тя продължава.

Ми да си висят като им харесва, работата не е самоцел, тя е за да имаш пари да живееш,....а животът в офиса не е най интересното нещо! Изкарвам си работното време и дим да ме няма, докато съм там се старая да съм ефективна и да си свърша работата, ама да се натягам, за да съм товарния кон и да градя кариера, мерси! Животът си минава и освен работа човек иска и книга да прочете, да поспортува, да отиде на театър, кино...все пак не сме магарета само да ядем, работим и спим! В светлината на това днес бях след работа на маникюр, имам искрящо червени нокти и щастливо настроение!

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 15:19 от mimi.7299

# 187
Точно! Но защо обикновено хората осъзнават това късно?

# 188
Точно! Но защо обикновено хората осъзнават това късно?

Въпрос на приоритети в дадения момент от живота вероятно.

# 189
Поръчах си рокля.

# 190
Не ми се готвеха яхнии, супи и т.н, та направих пица за вечеря. И си похапнах стабилно и без угризения. После и децата се заиграха, та сварих и един сериал да изгледам😊

# 191
Водих детето в детски център, купихме си билети за театър с майка ми ( за пиеса , която тя много иска да гледа), поспах добре следобеда с детето и вечерта се разходихме в мола. Не е нещо конкретно за мен, но си е сравнително спокоен ден, което се отразява добре на мен

# 192
  • Street of Dreams
Легнах си в 20:30 тази вечер. Гледам комедийки и си цъкам из нета. Simple Smile

# 193
  • Countryside
Всеки сам решава как да си гледа децата и колко му е важно да прекарва времето си с тях. Аз лично не мога да работя всеки ден по над 10ч и да съм ефективна. А приоритет за една майка би следвало да е детето/децата й. Не казвам да не работи или да се скатава, а да разграничава "върша си работата и ми плащат за това" от "работя всеки ден над 10ч и съм супер кадър". Пак може да си ценен служител и без да спиш в офиса.

# 194
Всеки сам решава как да си гледа децата и колко му е важно да прекарва времето си с тях. Аз лично не мога да работя всеки ден по над 10ч и да съм ефективна. А приоритет за една майка би следвало да е детето/децата й. Не казвам да не работи или да се скатава, а да разграничава "върша си работата и ми плащат за това" от "работя всеки ден над 10ч и съм супер кадър". Пак може да си ценен служител и без да спиш в офиса.

Именно това е моята идея, че не висенето в офиса те прави ценен. Можеш да работиш и по 4 часа на ден и да бъдеш два пъти по-ценен.

Общи условия

Активация на акаунт