Детето ще порасне и ще го намрази.

• 17 708
  • 213
  •   1
Отговори
# 90
  • Street of Dreams
Авторке, това, което ти се случва е най-горе в класацията на най-бруталните катаклизми в живота. Определено мога да разбера драмата ти. Но дори и това не оправдава това, което ще причиниш на детето ти. Да - на детето, не на бившия ти. И наистина те превръща в чудовище. Гадно е, но ти трябва да се стегнеш. Може вече да не си съпруга, но оставаш МАЙКА. Бъди му майка на това дете, пази сърцето му, милей над него! Не го използвай за патерица. Прости на бившия си за това, че вече не те обича. Сигурно иска да те обича, но любовта не е въпрос на желание. Той сигурно въобще не е лош човек, а просто човек, спрял да обича и да се чувства добре някъде. Обаче обича детето си - не му го вземай. Вземи му вместо това половината къща. Няма значение за какво си се женила - явно не е станало така. Обаче си дала в тази връзка твоята младост и вместо кариеристка, си станала майка. Полага ти се, както и на детето. Той да плати за свободата си е нормално - няма да умре, ако отиде в апартамент. Сега може да ти се струва неправилно, но след години ще разбереш, че това е било правилното решение.

# 91
  • София
Между другото, е почти невъзможно дете да намрази родител. То ще намрази първо себе си. Така стоят нещата в психологията.

# 92
Всъщност, Агент, възможно е. Просто се случват двете неща, които ти споменаваш- детето намразва и себе си, и родителя. Или поне не се научава да обича себе си. Обикновено това се случва с децата на отровните родители.

# 93
  • София
Нещо такова, да.

# 94
Точно така е, защото децата търсят вина първо в себе си и мислят, че те са причината за всичко. А ако има и кой да налива още масло в огъня, става още по-зле...

# 95
  • Street of Dreams
Именно затова в някои държави ти отнемат детето - защото си токсична за него, колкото и да си мислиш, че му даваш любов.

# 96
  • София
Освен това, обикновено се губи социалният кръг покрай развода и майката просто се отпуска да си излее душата пред най-близкия - детето.

Признавам, и аз го правя като се скараме с мм. Доста товаря голямата понякога.

# 97
Е защо тази злоба? Защо да ми взема детето, да не би аз да съм решила да разруша всичко..
Защото синдромът на родителското отчуждаване е реално явление и е пагубно за детето. И ако мъжът се оплаче, че манипулираш детето срещу него, има опасност да го изгубиш дори в българския съд. Вече навлизат и тези неща.
"Старали сме се двамата, не се е получило. Не се притеснявай, това е между мама и татко, няма общо с теб, не си виновен, ние те обичаме." Това е, което детето трябва да чуе.
Кажи му твоята "истина" и освен мерзка постъпка ще извършиш психическо насилие над детето си. Не се шегувам. И това "татко ти не  се е старал да запази семейството" e толкова вредно за детето ти, колкото и подло да се говори зад гърба на човека. Каквото и искаш да кажеш за него - да му го беше казала в очите. Тихо сега.
Не го казвам от лошо. Повярвай ми. Рязка съм, защото е важно.

Последна редакция: нд, 10 мар 2019, 16:03 от Cherry Lady

# 98
  • France
Никой не е казал, че това което ти се случвае лесно. Но - факт - това е част от живота. Над 50% от браковете не оцеляват. Хората се обичат, после престават да се обичат и се разделят. Толкова е банално. Боли, но е банално. Това, което нямаш право да правиш е да се превърнеш в един алиениращ родител. Никое дете не го заслужава. Заради едно накърнено его. Така, че ще се повторя:
Взимай се в ръце и не съсипвай психиката на детето.

# 99
  • София
Сетих се още нещо!
Не е задължително да имам опит от развод. Баща ми мразеше майка си.
/Впрочем какво е детето? Ако е момче, те са много по-крехки от момичетата./

Та, от 7 до 19 ми набиваше в главата колко е ужасна баба ми, какво му е причинила и как аз съм като нея.
Я познайте намразих ли въпросната баба и то като не я виждах?
Ами не!
Но какво причиних на себе си, няма да разказвам. Оправих се де.

# 100
Това родителско его... Май всеки в по-малка или по-голяма степен е бил изложен на него. Вкл. това на баби, дядовци и други роднини покрай които израстваме.
Борба на егота, на амбиции и страхове.

# 101
И аз се сещам бях на около 10, когато майка ми реши да ми сподели колко злини й е причинила свекърва й. Никога няма да забравя шока който изживях и противоречивите чувства, които това ме накара да изпитвам към любимата си баба...
Разбира се, че не я намразих, но докато си отиде, съм се чудела истина ли е било казаното от майка ми или не и най-вече защо ми беше да знам "истината"...
Можеби това е заложено у всеки човек малко или много. Заслепени от болка и ненавист, не мислим как постъпките ни нараняват децата. Има обаче хора с нарцистично личностно разтройство, за които това поведение е начин на живот.

# 102
О, аз бях подлагана на многочасови емоционални лекции години наред, от различни роднини,с тяхната "истина", истории и прочие

# 103
  • София
Свекърът така, един път получи просветление и взе да плюе свекървата.
Казах му веднага да си затвори устата.

# 104
Аз бих си взела дяла от къщата квокато е обикновен човек, не за себе си а за детето си един ден, ми ако след време се ожени за друга жена, и даде къщата си по документи на нея, има и такива случаи тогава вече бих си казала "трябваше когато можеше", не за пари повярвай. Или да плаща добра издръжка ако не това.
Повече жени които са чужденки си взимат дяла, поне 50% ти се полагат.

Общи условия

Активация на акаунт