Болни деца в ясли и градини?

• 9 502
  • 279
  •   1
Отговори
# 255
Най-голямата неадекватност, която наблюдавам е че децата се навличат излишно. Слънцето грее и майката е по тениска, а детето е навлечено с зимното яке и е с дебелата зимна шапка на главата. Не е нормално родителите да са съблечени, защото им е горещо, а детето да е облечено, защото ще настине.   

# 256
Има деца, които търпят да са навлечени, моето получава нервна криза, почва да си дърпа дрехите. Да не говорим, че не спи в спален чувал, защото почва да рита с крака и се изнервя още повече и се събужда. Спи с одеало и сигурно пред половината нощ е отвита, ама да спи, както иска.

# 257
  • Куциндрел
Моето дете съм го оставила само да си преценява колко да е облечено. Казва си отдавна дали му е топло или студено.

# 258
На мен ми направи най-голямо впечатление как като се прибираме за Великден и вече времето е обозримо топло, и виждам бебета в количките завити с онези дебели одеала от изкуствена материя, забравих как се казваше. И това е масово. В нашата култура навличането на децата, особено от баби, продължава да си битува.

# 259
  • София - Рим и обратно
Абе то да беше само от баби, както и да е. Масово са майките орлици - Гошеее, не тичай, че ше се ИЗПОТИШ! Шок и ужас! Или пък - Гоше, излизай от водата... -Що, мамо, студено ли ми е или съм гладен?....

# 260
Скоро гледах снимка на детето от предишен рожден ден в детската градина- рожденичката по къс ръкав а до нея детето с дебела блуза дълъг ръкав + елек. Родена е май месец.

# 261
Обличам децата така, както обличам себе си - гледам да им е комфортно и да се чувстват добре, нито да им е много топло, нито студено. А по принцип едно дете, което тича наоколо трябва да бъде малко по-леко облечено, отколкото възрастен човек, който стои на едно място, това ми го е казвала и една много добра лекарка.

Иначе схващането на някой мускул не е настинка, настинките са вируси, които засягат горните дихателни пътища. И естествено, че не е хубаво да оставиш нещо студено да ти духа дълго време в една точка, то и аз бих се схванала от такова нещо, да не говорим, че още преди това би ми станало некомфортно. Климатик, вентилатор винаги ги нагласям така, че да не духат директно.

# 262
  • Countryside
То това е един омагьосан кръг - колкото повече се пазиш да не те духне, толкова повече се изнежваш и тръшваш от най-малкото. Поне децата не ги обричайте на същото. Никога не съм преобличала изпотено дете, ама никога. И не е имало случай това да се е превърнало в проблем. А гледах майки - търчат с потници, тениски, салфетки ръгат да попиват.....и децата им все болни.
Всеки си знае дереджето. Масово родители на деца, които се потят малко и рядко не разбират и се чудят, ама как така, аз моето дете...твоето дете не е моето. И не става въпрос да го пазиш да не се изпоти или да не го духа, а да вземеш адекватни мерки, когато това се случи.

# 263
  • София - Рим и обратно
Нищо няма да се случи, особено ако не се скача всеки път с новия кат дрехи. Колко да се поти повече от нормалното? Не казвам да се ветрее с потна глава на минусови температури, тогава няма да настине, а менингит ще хване. Но и другата крайност не е в полза на детето.

# 264
  • Countryside
Аз определено мисля, че постоянните сополи и кашлици са по-голям проблем. Преоблича се детето, като приключи с играта и то само ако има нужда. И не е крайност, а разум.

# 265
  • Куциндрел
Като се заговори за преобличане все се сещам за това как една баба сложи ританки на гърба и гърдите под блузата на внучето си и го пусна да скача на надуваемия замък. Детето беше като Робокоп.  Joy Joy Joy

# 266
  • Countryside
Като се заговори за преобличане все се сещам за това как една баба сложи ританки на гърба и гърдите под блузата на внучето си и го пусна да скача на надуваемия замък. Детето беше като Робокоп.  Joy Joy Joy
Не схванах, с каква цел?

# 267
  • Най-красивата страна
Обикновено децата боледуват,защото са се заразили .Или ще е вирусна инфекция или ще е бактериална...

Поне около мен е така.

# 268
  • Куциндрел
Не схванах, с каква цел?
Като скача на надуваемия замък ще се изпоти и му слага тези неща да попиват потта.

# 269
  • Countryside
Ох Joy ако се изпоти ще го преоблече. Така сигурно ще се изпоти още повече.

Общи условия

Активация на акаунт