Болни деца в ясли и градини?

• 9 560
  • 279
  •   1
Отговори
# 165
Имам 2 деца. Едното е на 10, другото на 5, много опит имам с градините. Докато голямото стане на 8 и половина си стоях вкъщи, пенсионира се баба им и аз почнах работа. Голямото ми дете изкара 3 пневмонии в 1 група, цялата 2 група си беше вкъщи, закрепи се, започна да ходи до обяд и спря да боледува. Но децата от групата му, които и тогава си ходеха уж леко болни и сега, в училище, все още боледуват доста. Те просто не са имали шанса да закрепят имунитета си, затова твърдя, че имунитет с нон- стоп сополи и без домашна почивка не се гради.

Ти даже малко си стояла вкъщи, само 8 години. Направо докато ги изпожениш, за по-сигурно. Давайки себе си за сравнение, си отговори сама на въпроса колко семейства могат да си позволят само единият родител не работи с години, било то 5 или 10?
Не разбирам защо някой потребителки си мислят, че щом те са били в по-привилегировано положение, то всички останали също са така? Или другите трябва да съобразяват житейските си избори с това как ще се отраси на вашите деца или на вас вие самите? Всеки си мисли, че на него нещо подобно няма да му се случи или дори да му се случи, той 1000% ще намери решение. Абсурно е просто.

# 166
  • Най-красивата страна
Защото детската градина не е място,където се гледат болни деца.

Аз познавам майка,която не си взе отпуска или болнични,когато детето се разболя.Остави го да ходи на градина ,докато детето направи пневмония.
Жената искаше да си използва отпуската и болничните през лятото,за да отиде на почивка и после на екскурзия.
Сега е в болницата с детето вече 10 дни ..

# 167
Добре, не стана ли ясно, че спора не е за един бистър сопол, а за откровено болни деца. Ако бухаш дълбока, отхрачваща кашлица е ясно, че не е остатъчна. Всички майки могат да я познаят. Защо изродихте и тази тема.
Има ли някой който не е съгласен, че темата е за тези, които с ясното съзнание си водят очевидно болните деца. Сега, ако пак се извъртим  "ама колко болно и по чии критери...
в първия си пост изразих и възмущението от майката на дете в нашата група. Детето е болно, спор няма. Просто нямало кой да го гледа. При наличието на родители и баби и дядовци. Как от 6 души никой не можа да отсъства още по половин ден от работа и да го оставят. Говорех за конкретна ситуация.
Е в коя детска градина водят деца с видимо влошено здравословно състояние. Каза се, че кашлицата изобщо не е критерий, който непрофесионалист може лесно да прецени. Дъщеря ми имаше период в училище от 1 до 6 клас, в който нямаше отсъствие, просто не боледуваше, през зимата на 6 клас обаче след вирусно заболяване без температура, само кашлица, кашля два месеца ужасно мъчителна и за нея, и околните, ходехме на лекари, правихме снимки - нищо, пихме АБ - нищо, кортикостероидини препарати, пак си кашляше, абе нищо не я повлияваше. Спирах я от училище няколко пъти, не защото е заразна и опасна за някого, а защото е неприятно за околните и за детето ми да бухаш цял ден и да ти правят забележка, но в крайна сметка,  няма как вечно да отсъства от училище. Накрая си ходеше с помпичката, от нея и мина и да чукна на дърво, не смея да кажа ма вече 2 години, пу, пу...

# 168
  • Куциндрел
Защото детската градина не е място,където се гледат болни деца.

Аз познавам майка,която не си взе отпуска или болнични,когато детето се разболя.Остави го да ходи на градина ,докато детето направи пневмония.
Жената искаше да си използва отпуската и болничните през лятото,за да отиде на почивка и после на екскурзия.
Сега е в болницата с детето вече 10 дни ..
Това са някакви крайни случаи. Не е правило за всички.
За мен щом съм си пуснала детето на градина/училище/детски център/площадката, то има вероятност да прихване някое вирусче. Включително и от нас може, защото и ние ходим в затворени помещения с много хора, част от които не са напълно здрави.

# 169
  • София - Рим и обратно
Добре, не стана ли ясно, че спора не е за един бистър сопол, а за откровено болни деца. Ако бухаш дълбока, отхрачваща кашлица е ясно, че не е остатъчна. Всички майки могат да я познаят.
Искаш ли да дойда да ти се изкашлям, да видиш какво къртя? И не, не съм болна, откровено здрава съм от преди повече от месец. А ти ще ми покажеш някаква диплома, за да ти повярвам на диагнозата, която ще ми поставиш.

# 170
  • Точно където трябва
Добре, не стана ли ясно, че спора не е за един бистър сопол, а за откровено болни деца. Ако бухаш дълбока, отхрачваща кашлица е ясно, че не е остатъчна. Всички майки могат да я познаят.
Искаш ли да дойда да ти се изкашлям, да видиш какво къртя? И не, не съм болна, откровено здрава съм от преди повече от месец. А ти ще ми покажеш някаква диплома, за да ти повярвам на диагнозата, която ще ми поставиш.
Твърде е вероятно да покажа.

# 171
Това са някакви крайни случаи. Не е правило за всички.
За мен щом съм си пуснала детето на градина/училище/детски център/площадката, то има вероятност да прихване някое вирусче. Включително и от нас може, защото и ние ходим в затворени помещения с много хора, част от които не са напълно здрави.

Абсолютно вярно. Децата като тръгнаха на ясла очаквах, че ще боледуват. Да си призная, бях изненадана от количеството вируси, които донесоха и от това, че възрастните нямаме имунитет, но 100% бях подготвена, че ще боледуват, защото ми е ясно вече, че е неизбежно.

Преди като бебета, в един период много ги пазех и не давах никой да ги доближава. Не очаквах другите хора да са здрави, напротив на всеки гледах като на потенциален заразоносител. Simple Smile

# 172
  • Куциндрел
Лили, то не винаги може да си убеден дали си 100% здрав. Днес може да си ОК и вечерта да вдигнеш висока Т.

# 173
А кой може да потвърди със сигурност, че бацила го е донесъл бащата от офиса, а не някое дете, нарочено от майка-орлица за болно?

# 174
.

Последна редакция: вт, 12 мар 2019, 19:15 от Анонимен

# 175
  • Куциндрел
По правилник трябва да са здрави.
Кой следи за изпълняването на правилника?

# 176
А кой може да потвърди със сигурност, че бацила го е донесъл бащата от офиса, а не някое дете, нарочено от майка-орлица за болно?

Темата ми е за майките, които са наясно, че децата им са болни, но носят фалшива бележка, че детето е здраво. Темата е за недобронамерените родители, които смятат, че щом детето им е болно, няма какво да губят, понеже то си е болно и не им пука за другите деца.

# 177
  • София - Рим и обратно
Всички майки могат да я познаят.
Твърде е вероятно да покажа.
Имах предвид медицинска диплома, а не за майка. Ако имаше такава, едва ли щеше да дрънкаш глупости по темата.

# 178

Темата ми е за майките, които са наясно, че децата им са болни, но носят фалшива бележка, че детето е здраво. Темата е за недобронамерените родители, които смятат, че щом детето им е болно, няма какво да губят, понеже то си е болно и не им пука за другите деца.
Вие не написахте ли преди малко и гледам, че изчезна този отговор впоследствие, че все още не сте се сблъсквали с въпросните институции , но сте чували от познати, какъв ужас е там

# 179

Добре. Ние майките, които пращаме децата си "болни" на градина сме чудовища, на които не им пука нито за собствените, нито за другите деца. Даже нарочно ги разболяваме и после ги пращаме на ДГ за да заразят вашите. Щото много обичаме всички около нас да кихат, кашлят и да имат температура! Даже още повече обичаме и ние самите да се разболеем, да киснем по лекари, да даваме пари за лекарства и да гоним децата с лъжица сироп. И да не спим по цели нощи. Ей тъй, щот сме гадове и искаме ако на нас ни е зле и на другите да им бъде! Така по - добре ли е?
Малко трезва и логична мисъл ако се вкарва от време на време няма да е зле...

Общи условия

Активация на акаунт