Болни деца в ясли и градини?

• 9 542
  • 279
  •   1
Отговори
# 195
  • София - Рим и обратно
Да ви кажа, аз и за съучениците на детето не мисля. Периодично завъжда леки сополи, но аз не го спирам от училище.
А, така, Цецо, призна ли си най-после. Отдавна те подозирам, че си пратила детето в училище, за да сее зарази и сополи да хвърля, с никаква друга цел. Биологично оръжие, терористка!

# 196
  • Куциндрел
Кафе, нищо не признавам. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 197
Продължението на темата ще е: как да извиня отсъствията на детето от училище, че госпожата се заяжда и не признава извинителни бележки😂❓

# 198
  • Куциндрел
Къде са тези госпожи, които не признават извинителни бележки?

# 199
Много буквално го разбрахте, те ги признават, но има лимит над който предприемат последващи действия.

# 200
  • Куциндрел
Да, над определен брок отсъствия, включително извинени, трябва да се обърнат към социалните.

# 201
На някого хрумвало ли му е , че понякога може би няма как родителите постоянно да отсъстват от работа и да пускат болничен ( наистина има работодатели, които не позволяват) или пък няма баба/дядо, които да го вземат и да го пазят вкъщи? Мисля че това също е фактор , каращ хората да водят болни деца на детска/ясла.

Това дали имате или нямате е ваш проблем  .ДГ не е санаториум за долекуване.От подобни разсъждения просто ми се повдига .И защо повечето родители смятат че като почистят сополите дадът АБ от вкъщи придружено с бележка КЗ и смятат че персонала е сляп??Докато се въртят подобни разсъждения порочния кръг ще продължава ☹☹но за сметка на децата .

# 202
  • Варна
Ползвайте частни ясли и градини тогава, няма да ви се повдига изобщо. Там родителите нямат проблеми да плащат няколко стотака за услугата, значи са сравнително стабилни финансово, не се боят, че ще останат без работа, по тая логика няма проблеми да си гледат децата вкъщи и не ги водят болни. И проблемът е решен. А вие какви неприятности си причинявате като водите детето си на общинска ясла/градина и се налага да гледате осторожно и да слухите за сопол, кашлица и блестящи от температура очи. Че и ви се повдига в добавка. Кофти работа. Аз не бих си го причинила.

# 203
Мислех да записвам дъщеря си на частна градина миналата година и ходихме няколко пъти. Директорката още първият път изрично ни предупреди, че болни деца не допуска и ги връща независимо, че имали бележка от лекар. ТЯ решавала кое дете е болно. НЕ е медицинско лице!!!
Та, няколко дни след това една майка ми разказа как редовно връщала дъщеря й с аргумента, че е болна. Детето било оздравяло, но разбира се, имало остатъчна кашлица, предимно сутрин и когато го водела, компетентната директорка не го приемала. Жената се ядосала и помолила ЛЛ да организира комисия и й занесла бележка от трима лекаря, че детето може да посещава детско заведение, станал скандал и най - накрая разбира се го отписала. Има един тънък момент, в случая, че таксата там е твърда, не се приспада, дори и 1 ден да е ходило детето от месеца се плаща пълна такса - 300 лв. Та всеки може да си прави изводите кой какви интереси има.
Аз при това арогнатно същество не си записах детето (не заради болестите, разбира се!), но да, ето че се намират градини, в които не допускат болни деца. В някои случаи и здрави не допускат.

# 204
Аз пък бих си записала детето точно в такава градина. Иначе ако е уж излекувана и в градината смръкне или ми се разкашля и ме види учителка - направо земята да се отвори и да ме погълне, ми срам ме е да твърдя, че детето е здраво, а то да изкарва слуз от дробовете си. Впрочем ако градината е частна и на пазарен принцип, а не е социална услуга, може да важат каквито искат правила, вкл. фейс контрол и да връща зле облечени, ако й е кеф. Пазар - търсене-предлагане, частните градини са си друго нещо.

# 205
  • Варна
Ами ето! Идеално място за децата на Алекс, MM's и другите, които пеят в един хор. Пък те тръгнали да гонят гарез на общинските. Калина да даде по-точни координати на тази градина, да знаят те и съмишленичките им къде да отиват.

Последна редакция: ср, 13 мар 2019, 12:15 от HighSpeed

# 206
Да, ама де ги тия частни - и там "обикновен сопол и остатъчна кашлица" за нищо ги нямат, а майките и те са се разработили и си се въдят вируси. И хем плащаш, хем детето яко боледува.

# 207
Така е, пазар, ако има кой да плаща, нека да си се въдят градините.
Сирен, ти хубаво ще го запишеш, но нали се сещаш, че на персонала им е по - лесно да се оправят с 8 деца вместо с 12, пък да вземат пари като за пълна бройка. Та, тогава често детето ти може да се оказва "болно". И теб може да те е срам детето да се изкашля два пъти, ама трима лекари не ги е било срам да застанат с дипломите си и да напишат, че е здраво, след преглед!
Щото сега контрол, контрол, ама тия родители щом са си записали децата в градината им се иска те да я посещават от време на време.
Иначе, градината е в Русе, но вярвам, че и в другите градове може да се намерят подобни.

# 208
  • Варна
Да, ама де ги тия частни - и там "обикновен сопол и остатъчна кашлица" за нищо ги нямат, а майките и те са се разработили и си се въдят вируси. И хем плащаш, хем детето яко боледува.

Не знам къде са, Сирен, питай Лейди, защото аз по-назад си позволих да изкажа мнението, че и в частните са склонни да толерират такива неща, но тя беше категорична, че това не е така.

# 209
  • Куциндрел
Не знам какво ще правят тези възмутените, ако случайно се озоват някъде в Европа, където никой не се трогва от сопол и кашлица, та и ходенето след определена възраст на училище е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт