Съвет за изневяра

• 9 882
  • 111
  •   1
Отговори
# 15
Gabz, за разлика от другите, които сега ще ти наскачат защо си му ровила в телефона, аз ще ти кажа че те разбирам. Доверието е нещо, което човек трябва да заслужи и се доказва във времето. Да, на теория не е хубаво да ровиш в телефона на друг човек (може да има лични разговори с роднини ако щеш), но именно липсата на доверие те е подтикнало. Съветвам те да не му казваш нищо, да не го изнудваш, да не го притискаш. Казваш и че връзката ви е от скоро. Дай му малко време, през което обаче бъди нащрек за червени ламички, които ще ти покажат дали има намерение да бъде с теб и връзката ви да стане сериозна или просто си прекарвате приятно. Не се чувствай обидена или излъгана, защото най—обикновен чат с друго момиче може да не означава абсолютно нищо. Може тя да му е писала, може да се познават отдавна, нали не пише «оооо, секса беше супер, нямам търпение да повторим» (примерно).

Сега видях, че си писала че се познават от «социалните мрежи». Голяма досада са тези «социални мрежи». Вместо човек да се съсреодоточи върху реалните си познанства и приятелства, пилее ресурси с разни повърхностни отношения с непознати. Ами дай си време да го опознаеш по—добре и ако видиш че мозъка му е все някъде из виртуалното пространство, махай го и продължавай нататък.

# 16
Gabz, за разлика от другите, които сега ще ти наскачат защо си му ровила в телефона, аз ще ти кажа че те разбирам. Доверието е нещо, което човек трябва да заслужи и се доказва във времето. Да, на теория не е хубаво да ровиш в телефона на друг човек (може да има лични разговори с роднини ако щеш), но именно липсата на доверие те е подтикнало. Съветвам те да не му казваш нищо, да не го изнудваш, да не го притискаш. Казваш и че връзката ви е от скоро. Дай му малко време, през което обаче бъди нащрек за червени ламички, които ще ти покажат дали има намерение да бъде с теб и връзката ви да стане сериозна или просто си прекарвате приятно. Не се чувствай обидена или излъгана, защото най—обикновен чат с друго момиче може да не означава абсолютно нищо. Може тя да му е писала, може да се познават отдавна, нали не пише «оооо, секса беше супер, нямам търпение да повторим» (примерно).

Сега видях, че си писала че се познават от «социалните мрежи». Голяма досада са тези «социални мрежи». Вместо човек да се съсреодоточи върху реалните си познанства и приятелства, пилее ресурси с разни повърхностни отношения с непознати. Ами дай си време да го опознаеш по—добре и ако видиш че мозъка му е все някъде из виртуалното пространство, махай го и продължавай нататък.
Ами попринцип не,като е с мен не си гледа телефона, единственото което ме тормози е ,че са си звъняли много пъти и се чудя защо? какво толкова си говорят хора без никакъв интерес един към друг УЖ .Много тежко приемам предателството и затова гледам навреме да разбера нещо,за да съм подготвена

# 17
ММ наскоро ми показа как негова колежка, доста по-възрастна от него, му се е обяснявала ''в любов''. Естествено, той я е отрязал директно, но ако бях прочела сама сигурно щях да си набия някакъв филм в главата. Спри да го мислиш, времето ще покаже. И надали щом са водили само някакъв базов разговор ти изневерява. Не прибързвай със заключенията.

# 18
Е, щом си говорят, значи има за какво. Вероятно имат някакви общи интереси.Може да се опиташ деликатно да подразбереш какво го кара да си говори с другото момиче.
Той споделял ли ти е за разговорите си с въпросната? Ако никога нищо не ти е казвал за нея и ти не я познаваш, не е на добре.Първата червена лампичка. Но опитай да поговориш с него.

# 19
Ревността е мнооого гадно нещо... ама то ти си знаеш, реално човърка само теб... кофти работа!
Не знам как ще подхванеш темата за това момиче с приятелят ти без да разбере, че си му чела чата!
Не е готино това да се рови в чужд телефон, защото който търси- намира. Не го прави повече, за себе си, ти се нараняваш (съвет просто)
Задължително трябва да подхванеш някак тема за тази мацка. Ако примерно са си харесвали много снимки един на друг го питай “Абе ти и Пенка много си лайвате снимки, защо така?” Илиии, ако той не знае, че с момичето се познавате е идеално, може да го питаш “абе ти Пенка ли познаваш, я колко интересно, от къде?”
Хахаха това ми роди на първо четене мозъка 😂.
Ако не се чувстваш комфортно във връзката си с този човек и си твърде недоверчива говори с него, обясни му как се чувстваш, пък той ако е твоя човек ще те разбере и ще се опита да е по- открит... но се опитай и ти да си по-самоуверена! Обичай себе си, тогава ще знаеш, че ако някой ти изневери е просто глупак, който не те оценява и граааам не е за теб, той губи! Както се пее в една песен “thank you- next” 😝

# 20
Това с ровенето на телефона хич не ми харесва. Това с информирането за пароли и прочие също. Като си във връзка с някого трябва да му вярваш, но явно ти си от ревнивите.
Трай си и спри да се вкарваш във филми, не е приятно гаджето ти да ти иска отчет... с кой си пишеш, защо, за какво Rolling Eyes За 10 години връзка с мм нито веднъж не съм му ровила из електронните у-ва, даже и паролата за телефона не му знам и не ме интересува.
Аз съм много ларж Joy може би затова си живеем щастливо десетилетие Relieved

# 21
На 19 години без деца и семейство да имате да му ровиш в телефона - за какво? Той е на 25, има и други познати хора.

Ако сте с брак, деца и чувстваш някакви яки лъжи, бива, ама сега е просто странно.

# 22
Това, че са си писали "как си"  е нищо. Съвсем нормален разговор.
За ровенето из телефоните и аз съм съгласна, че е грозно.
Знаеш ли кой от двамата е предложил приятелство в соц. мрежа?
Колко често си звънят? На теб може да ти се струва често, а да не е така.
Въобще ли не са се познавали преди мрежата?

# 23
Това, че са си писали "как си"  е нищо. Съвсем нормален разговор.
За ровенето из телефоните и аз съм съгласна, че е грозно.
Знаеш ли кой от двамата е предложил приятелство в соц. мрежа?
Колко често си звънят? На теб може да ти се струва често, а да не е така.
Въобще ли не са се познавали преди мрежата?
Ами не знам кой пръв е започнал разговора,но със сигурност той е.И не успях да видя колко често си звънят амс беше около 3 4 последователни пъти..А и последното съобщение което видях от нея е "вече съм си у нас"  ... Не знам ама ще трябва да гадая, Попринцип аз винаги каквото предполагам това и става

# 24
  • София
Нямаш работа близо до телефона му, таблета му, компютъра му, бележника му и всички подобни лични вещи по абсолютно същия начин, по който няма работа да рови в чекмеджето ти със сутиени и бикини. Как би реагирала, ако го хванеш с ръчички, които ровят из бельото ти? Сигурно ще го изхвърлиш като мръсно коте...
Доверието не "се заслужава" - това не са медали и шестици. Напротив, тръгваш в нова връзка с доверие и ако то бъде разклатено - тогава се съмняваш. Ако ще започваш нова връзка с идеята да изпитваш някакъв човечец като пред черна дъска - по-добре недей.
А близостта с приятели е различна от близостта с гаджето. Да, понякога може да ти се струва, че е по-близък с някоя приятелка, отколкото с теб. Нещо повече, в някои аспекти може да е така, което не означава да изпадаш в истерии, да му ровиш в устройствата и да правиш глупости. Ревността в нездрави граници е една от гаранциите за съсипана връзка.

# 25
След като прочетох темата ми се загнезди в главата песента на Lukas Graham "Ordinary things" - обърни внимание на текста. Точно мъжката гледна точка. Замисли се дали искаш да компрометираш връзката си...

# 26
Gabz, лично на мен ми идват малко вповечко такива чести разговори и чак такива подробности “вече съм си у нас”. Едно е да пишеш на твоя позната “ами уча, работя, еди какво си, а при вас в Сливен как е времето”, друго е да пишеш такива подробности “у нас съм си, излегнала съм се...” Не, не е изневяра все още, но аз на човек от когото не се интересувам особено не бих давала такъв отчет. Имай си едно на ум, мисля че скоро ще се разбере накъде клонят нещата.

Споделям нещо за всички, които са много “ларж”. Преди (доста) години тъкмо бях почнала да се виждам с едно момче от друг град - много мил, много любвеобилен, направо влюбен изглеждаше. Беше ми дошъл на гости да се видим. Докато се къпеше на телефона получава съобщение от някакво женско име. Изкуших се да го прочета. Видях съобщения в които той й пишеше “еди коя си, извинявай но няма да можем да се видим, другия път като идвам ще ти се обадя”. Вече не помня точно разговора, но смисълът беше ясен. Ами хайде марш от тук. Като излезе от банята му казах, че му давам точно 5 минути да напусне, иначе му изнасям багажа пред вратата (беше дошъл с куфарче с лични принадлежности). Ама защо, ама как, хич не му обясних. Направо го изгоних, блокрах и приключих. Никога не съм съжалявала. По принцип не съм ревнивка и не следя под лупа, но в началото на една връзка не знам кого имам насреща и не желая да си губя времето. Ако не бях попаднала на този разговор щях да загубя време с някакъв лъжец. Всеки решава за себе си, аз съм така.

# 27
А от къде си сигурна, че дамата не е роднина да речем, а веднага за паралелна връзка си мислиш, Анастасия?
Тъкмо си започнала да се виждаш с него, следователно едва ли познаваш родата след брат/сестра максимум.

# 28
  • София
И аз това си помислих. По принцип съм много крайна относно изневяра ( никога не ми се е случвало, БНД се овладя и се събраха след като се разделихме, за което го уважавам и до днес). Но такова нещо няма да простя и директно ще дам начална скорост, независимо дали сме от 5 минути заедно или от 5 години. Но се замислих - аз се виждам със стари колеги, бивши съученици, спокойно бих пратила такова съобщение, ако съм възпрепятствана, за да я наясно човекът. И си представям партньорът ми да ме изхвърли, щото решил, че му изневерявам. Всъщност по-добре, нямам работа с човек, който ми няма доверие Simple Smile
П.С. Никога не съм ровила в телефони и прочее. Това според мен би скапало всяка връзка изначално

# 29
  • София
Аз не знам дали съм много "ларж", но...
Докато се къпе младежът, ти спокойно може да си до магазина, например, и да не видиш, че получава съобщение. Сега, на мен самата идея, че ще видя нечий телефон да звъни и ще посегна да видя кой и какво е, е немислима, но хора (най-вече жени) всякакви явно. Както и да е...
Та ти си до магазина, примерно, той си получава съобщенията, прочита ги, отговаря и ти нямаш никаква идея за това. Как тогава щеше да се спасиш от този "долен лъжец"? Ще му искаш телефона регулярно за проверка ли? Аз познавам хора, чийто телефон рядко напуска джоба/ чантата им. Там не знам вече как ще процедираш...
Да не говорим, че в съобщението, което си написала, явно е спестено нещо адски важно, защото звучи напълно невинно. В "Няма да можем да се видим, ще звънна другия път" смисълът наистина е ясен... И той е "Няма да можем да се видим, ще ти звънна другия път". Може да е роднина, приятелка, позната, любовница - всякаква. С тези думи тази жена може да е буквално всякаква. Може да е майка му с това съобщение.
Освен това според мен преди една връзка да се установи като сериозна, няма причина за чак такова тръшкане, че си пише с други. Почти винаги има един период на срещи и опознаване, в който, хайде да си признаем, и ние не спираме да се оглеждаме дали това е най-доброто на пазара. Има жени, които от минута едно решават, че "Край, това е ТОЙ!", сега сигурно ще се изредят една камара жени, които са заживели с мъжа си на първата секунда и са се оженили на втората, но в много случаи не се случва така.

Общи условия

Активация на акаунт