Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Затворени жилищни комплекси близо до София

 • 13 755
 • 64
 •   1
Отговори

Анкета

Кой комплекс бихте избрали за семейството си?

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

# 45
 • Мнения: 28
OKOL Lake Park

https://okollakepark.bg/bg/

Скрит текст:
ОБЩА ПЛОЩ
3000 дка
Обща площ на проекта

ГОЛФ ИГРИЩЕ
650 дка
Управлявано от IMG

5* ХОТЕЛ PULLMAN
149 ключа
Управляван от AccorHotels

ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ
230 дка
Линеен парк, Лесо парк, Брандиран парк

ФЕРМА
20 дка
Животновъдно стопанство, зеленчукова градина, конна база

ИНФРАСТРУКТУРА
23 км
Изцяло новоизградена, вкл. Пътища, електрозахранване, водоснабдяване и канализация

СПОРТНА БАЗА
50 дка
Спортно-приключенски център, Приключенски парк

ОБРАЗОВАТЕЛЕН КОМПЛЕКС
15 дка
Детска градина и училище

ОБЩЕСТВЕНА И ТЪРГОВСКА ЗОНА
30 дка
Офисни зони, фермерски пазар, ресторанти, медицински център, услуги


МАСТЪР ПЛАН
ГРАДОУСТРОЙСТВЕНА ВИЗИЯ
Мастър планът на Okol Lake Park е разработен през 2014 г. от водещата френска компания за урбанистично планиране Egis Group, съвместно с Аtelier Villes & Paysages и голф архитектите на European Golf Design.

Мастър планът на Okol Lake Park е разработен комплексно с цел осигуряването на синергичен ефект между отделните проектови елементи и оптимално позициониране на голф игрището, публичните и жилищните зони. Местоположението на жилищните зони е съобразено с изискванията за удобство, достъпност, ослънченост и максимална експозиция към живописните панорами.

Различните зони с техните функции са дефинирани съобразно съществуващите природни дадености и желанието на инвеститора да създаде предпоставки за развитие на целия регион чрез обособяване на „отворена“ общност, която да взаимодейства с околната среда и местните общности.

Egis Group е международно признат строително-инженерингов холдинг, който в своята област се нарежда сред първите 10 в Европа и сред първите 20 в световен мащаб.

НАШИТЕ
ПАРТНЬОРИ
Egis Group е водеща френска компания за урбанистично планиране, транспортни системи и инфраструктура, архитектура и ландшафтно планиране, промишлено и инфраструктурно строителство в сектори води, околна среда и енергетика. Компанията е и автор на Mастър планa, създаден съвместно с Atelier Villes & Paysages.

Egis е единственият френски строително-инженерингов холдинг, който се нарежда сред първите 10 Европейски холдинга в своята област и сред първите 20 в световен мащаб.

European Golf Design (EGD) е водещо голф проектантско бюро, създадено през 1992 г. като Joint Venture между European Tour и IMG, автор на проекта за голф игрището на Okol Lake Park.

European Golf Design има реализирани проекти както в Европа, така и в Африка, Близкия изток и Азия. Три от игрищата, проектирани от EGD са печелили наградата Best New Course in Europe, пет са класирани две в Топ 100 на Европа, две – в Топ 100 на Света. Celtic Manor Resort в Уелс, проектирано от EGD, е домакин на Ryder Cup през 2010г.

International Management Group (IMG) – световен лидер в света на спорта, развлекателната индустрия и медиите, част от ENDEAVOR, оператор на голф игрището, Клуб Хауса и Голф Академията, в рамките на Okol Lake Park. IMG представлява и менажира кариерите на над 1000 от най-големите спортни фигури и модни икони, ежегодно организира стотици събития и развлекателни мероприятия, и е водещ независим продуцент и дистрибутор на спортни и развлекателни предавания. IMG е специализирана в спортната подготовка на атлети и студенти, развитие на шампионати, лицензиране и управление на спортни марки и спортни организации.

AccorHotels – най-големият хотелски оператор в Европа и водеща световна група, оператор на петзвездния Pullman Хотел и Pullman брандирани жилища. AccorHotels управлява 4 900 хотела от 39 бранда в 110 страни, в които работят 280 000 човека. Групата има повече от 50 години опит, изключително портфолио от брандове – от икономични до луксозни, и една от най-атрактивните програми за лоялност в световен мащаб. Опазването на околната среда и социалната отговорност са изключително приоритетни за Accor. Свидетелство за това са техните програми Planet 21, Acting Here и Accor Solidarity Endowment Fund.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ИНВЕСТИТОР
Инвеститор в проекта Okol Lake Park е „Маркан Холдинг“ АД. Дружеството е учредено през 2014 г., като понастоящем управлява инвестиционен портфейл от активи в България и има участия в над 15 предприятия от различни сектори на икономиката.
Съвместно с другите дъщерни дружества от групата, холдингът покрива пълния набор от дейности в областта на строителството – предпроектово проучване и развитие, проектиране, изграждане и поддръжка на електро, ВиК и ОВиК инсталации, интериорен дизайн.

Основен двигател на групата е „Маркан“ ЕООД. Тя е основана през 1993 г. и е една от най-успешните строителни компании в България, с внушително портфолио от реализирани проекти и безупречна репутация.
Следвайки визията си за разработване на проекти на световно ниво, „Маркан Холдинг“ работи по проекта Okol Lake Park в партньорство с водещи международни компании и специалисти.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 11:17 от AnMary

# 46
 • Мнения: 14
Здравейте,

Виждам, че лятото сте обсъждали комплекс River park. Някой ходил ли е на допълнителен разговор с тях в офиса им? Може ли да споделите повече впечатления, ако имате такива?

Благодаря!

# 47
 • Мнения: X
Те по мейл ни застреляха с цени на зелено, дето и на построено са височки, пък кога ще почнат да строят не се знае...та с две думи аз поне не видях смисъл да си говоря с тях на този етап и при тези им мераци. Ще чакаме да понапреднат и да ги видим тогава какви ще са им мераците за удряне на кьоравото.

# 48
 • Мнения: 75
Те по мейл ни застреляха с цени на зелено, дето и на построено са височки, пък кога ще почнат да строят не се знае...та с две думи аз поне не видях смисъл да си говоря с тях на този етап и при тези им мераци. Ще чакаме да понапреднат и да ги видим тогава какви ще са им мераците за удряне на кьоравото.

И нас ни застреляха с цени, даже ще ги приложа, за тези, който имат интерес.

 "Проектът представлява комплекс от затворен тип с 352 къщи, който ще се развива на 3 фази:

•            Фаза 1 - състои се от 110 редови и къщи близнаци. Начало на строителствотото Март 2020, очаквано завършване на Фаза 1 - първата половина на 2022;

•            Фаза 2  - състои се от 131 редови, близнаци и самостоятелни къщи;

•            Фаза 3 - състои се от 117 редови, близнаци и самостоятелни къщи;

Удобства в комплекса - 24/7 охрана, 182 000 кв.м. зелени площи, алеи за разходки и бягане, детски площадки и игрища, дворове за лично ползване, зони за отдих. В линка ще намерите ситуация на комплекса с маркирани всички зони.
Видове къщи и информация:
Редови къщи:

•            Използваема площ  от 184.48 кв. м. и 190.61 кв.м.;

•            Таванско помещение с допълнителна използваема площ от около 40 кв. м.;

•            Етажна плоча от 89 до 93 кв.м.;

•            Дворове от 56.7 кв. м. до 378 кв. м.;

•            Брой спални - 3;

•            Две паркоместа пред къщата;

•            Цени от 276 000 евро без ДДС;

•            Разпределения може да свалите от тук.

Къщи близнаци:

•            Площ от 328.99 кв.м. вкл. подземно ниво със складова площ и гараж;

•            Таванско помещение с допълнителна използваема площ - между 46 и 63 кв.м;

•            Етажна плоча - 107 кв.м.;

•            Дворове от 98 кв. м. до 389 кв. м.;

•            Брой спални - 4;

•            Две паркоместа пред къщата и подземен гараж за 2 коли;

•            Цени от 423 000 евро без ДДС;

•            Разпределения може да свалите от тук.

Ще се радвам да се видим, за да коментираме в повече детайли в удобно за вас време през следващата седмица."

 Лично за мен е безумно, с оглед това, че не са стартирали дори и не се знаее какво е качеството.

# 49
 • Мнения: X
А не се знае и дали ще го завършат като се има предвид, че веднъж вече беше построено почти до покрив и после беше зарязано за 10г., а сега бутнато. Кой знае тогава колко ентусиасти на зелено са изгорели.
Между другото скоро се разхождах до там. Не бях забелязала, но високото напрежение минава на метри от началото на комплекса. Мен лично не ме кефи на 20-50 метра от главата ми да минава високо напрежение. От чисто здравословна гледна точка. Надали ще го махнат Sad

# 50
 • Мнения: 14
Много благодаря на всички за коментарите. Както винаги сте доста полезни. Това за високото напрежение въобще не ми беше хрумвало.

# 51
 • Мнения: 75
Да, това не съм го забелязала, ами незнам и те и комплекса Гора в кв Хладилника ни застреляха от цени.Аз това, което недоумявам е как са изкупени, защото цената ми беше дадена юли за апартамент с 3 спални, на сайта вече има доста изкупени.
"Здравейте,

Цената на ап. Г – 8 е 1680 евро/кв.м или с обща цена 341 110 евро с вкл. ддс.

Цените на двоен гараж в сграда Г са в диапазона на  36 000 евро – 45 000 евро с вкл. ДДС, като цената зависи от квадратурата.
Начин на плащане:
-             20% при предварителен договор
-             30% при завършен груб строеж - Акт 14
-             20% при монтирана дограма на сградата
-             20% при Акт 15
-             10% при Акт 16
Срок на завършване: 04.2021г.
Оставаме на разположение за въпроси."
Незнам как ви се струва, ама на мен страшно и лутането продължава.

# 52
 • Мнения: X
а мислите ли, че наистина са изкупени?

# 53
 • Мнения: 2 691
Гората са изкупени, те са малко.

# 54
 • Мнения: 54
За мен най-важното на тези комплекси е да са екологично чисти. Днес бях до с. Лозен и там е някаква страхотна смрад от печките на въглища, чак ни стана лошо. Незнам как живеят така тия хора....Дори направих снимки на които се вижда смока който стига чак до София. Само за това си заслужава човек да отиде в комплексите, поне съседите там няма да се отопляват на въглища.

# 55
 • Мнения: 75
За мен най-важното на тези комплекси е да са екологично чисти. Днес бях до с. Лозен и там е някаква страхотна смрад от печките на въглища, чак ни стана лошо. Незнам как живеят така тия хора....Дори направих снимки на които се вижда смока който стига чак до София. Само за това си заслужава човек да отиде в комплексите, поне съседите там няма да се отопляват на въглища.

Оле, наистина ли, аз отново започнах да поглеждам къщи и парцели в Лозен. С всички тези комплекси, който щ се изградят там, ще се облагороди много. Аз бях на някакъв РД в Лозенец една вечер, ами задушаваща миризма, там също има доста малки кооперации и къщи и всичко се топли на въглища и като сложиш и газовете от колите цеогодишно..... много е сложно човек да избере.

# 56
 • Мнения: 438
Здравейте,
днес ми попадна комплексът Морени клуб резиденс над ринг мол-а. Някой има ли впечатления от него? В сайта пише, че даже трябва да са започнали строителството вече?

# 57
 • Мнения: 779
Не са започнали. На етап проектиране са. Изглежда обещаващо, но дали изобщо ще го започнат.... ако някой е получил оферта и срокове за изпълнение, ще е супер ако ги сподели тук

# 58
 • Мнения: 14
Здравейте, какво мислите, че ще стане с всички тези проекти сега с пандемията?

# 59
 • Мнения: 779
Вчера ходих до Ринг мол. Нищо не е започнало по Морени. А при Ривър парк също не забелязвам съществена промяна. С две думи може и да не ги започнат скоро, особено ако разчитат и на продажби на зелено

Общи условия

Активация на акаунт