АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 292
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
Днес,ходих до магазина на Комсед,имат намаление на количка 3 в 1 Лорели-Миа,имате ли мнение за нея?Споделете къде има намаления,че списъка с покупки е дълъг!

# 331
Скрит текст:
Ерос, ами аз малко напосоки стрелях, с първото дете не ползвах нито колан, нито такива гащи, така че не съм сигурна че точно тези са удачен вариант, но бяха по паунд и нещо, как да не взема, хаха. Линк не мога да копирам, защото съм през приложението им, но може да ги потърсиш по снимката или заглавието:)
Мисля, че тези никаква работа не вършат, но да не те разочаровам Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 мар 2019, 13:13 от AnMary

# 332
Напълно е възможно и да не вършат, ще ги видим Simple Smile

# 333
Днес,ходих до магазина на Комсед,имат намаление на количка 3 в 1 Лорели-Миа,имате ли мнение за нея?Споделете къде има намаления,че списъка с покупки е дълъг!
На мен са ми казвали, че Лорели са тежки колички. Няколко познати гледам,че бутат такива и всички се оплакват,че са тежки и трудни 🙄

# 334
  • Пловдив
За Лорели нямам лично мнение,но от момичета,които са работили с фирмата знам,че не са много добър продукт по отношение качество.

За дрехи за бременни - когато Лидл пускат,вече ще съм в 7 в магазина. Много съм доволна от сегашните клинове и дънкова туника , пък дано пуснат и ефирни рокли по-нататък. Друга опция са дрехите на Ганг - индийските са памучни и приятни,със свободна кройка. 2-3 познати така си изкараха летните месеци от бременността.

Днес бях на АГ и официално съм качила 5 кг . Но пък според лекарката изглеждам добре,което си е успокоявящо 😁  Беба е добре,правеше опити да ритне ехографа

# 335
Каква марка колички Ви препоръчаха или каква вече купихте?Моля споделете мнения и цена!

# 336
Каква марка колички Ви препоръчаха или каква вече купихте?Моля споделете мнения и цена!
Има отделна тема за количките във форума, също сме го и коментирали малко по-назад. Може да погледнеш.

# 337
Момичета, предварително се извинявам за дългия пост! Имам хиляди въпроси и вече не издържам, съмнявам се в лекаря който съм избрала и като цяло от ден на ден започвам да се шашкам за различни неща.
Вие сами ли се записвате на МФ или лекаря от ЖК ви казва кога да го направите? Също така вие сами ли организирате изследвания си? Чета темата постоянно и забелязвам че всяка една пише че си е пускала кръвни изследвания или микробиология.. Моят лекар ми пусна кръвни само веднъж, когато ми прави картон. Сама ли трябва да ходя да се изследвам или той трябва да ми назначи? Ходя на ЖК при д-р Славов в Авис Медика Плевен, като за 40лв на преглед мисля че трябва да ме изследва за подобни неща?! Thinking

Друго също се чудя, коремът ми порасна изключително много. Дали и при вас е така?
Снимка преди :
Скрит текст:
Снимка след:
Скрит текст:
Това бебче вече прекалено много взе да ми тежи. А коремът ми е като за 9ти месец.

Моля ви, кажете какво да правя с този лекар? Вика ме веднъж месечно и честно казано никога не ми достига времето да си задам всичките въпроси. Сама ли да търся къде да правя МФ или той трябва да ми каже? Ясно е, че първата сме изпуснали, но като цяло е важно и искам поне 2рата да направя, да видим дали всичко е наред. Някоя от вас имала ли е подобен случай? Да сменя ли лекаря и как става това?

П.С. Благодаря много за отговорите, много ме успокойхте! Като цяло малкия е доста активен и това ме успокоява, щом рита значи е добре... Самоназачих си магнерот, защото връзка с лекаря нямам, а нямаше свободни часове по-рано от оговорения 08.04. Ще изчакам дотогава да видя какво ще стане, ще ме изследва ли за нещо, няма ли... Sweat

Последна редакция: сб, 30 мар 2019, 13:14 от AnMary

# 338
Маги, и моята лекарка на ЖК ми пусна изследвания само в началото когато ми направи картона. Но нямам оплаквания (поне така си мисля) На мен пари не ми взима за преглед даже ми обясни и че таксата от 3лв не плащам защото съм бременна. Аз ходя всеки месец на частно при лекаря който ни прави инвитрото и той ме насочи за ФМ. Втората се прави между 19-22сед. Така че можеш да си провериш и да се запишеш. Аз лично съм в Марковс, за първи път ми е и се надявам да са добри(то по важното е бебето да е добре) Ако нямаш доверие на твоя лекар по добре го смени, най важното е да си спокойна. Хубава вечер и успех, дано да съм ти била от полза въпреки че нямам опит все пак ми е първа бременност. 😘

# 339
Здравейте и от мен! Вчера мина и моята ФМ, всичко с бебка е наред, но за разлика от първата ФМ, вчера беше ни обърнала гръб.
Нещото, което ме притесни, въпреки че докторката каза, че няма място за притеснение е, че плацентата ми била "доста странна". Обясни ми по следния начин:по принцип формата на плацентата е като питка, но твоята е с различна форма, предна(не превия), която продължава и отзад(но е една цяла) и предимно разположена в дясно. Каза, че ще усещам бебка предимно в ляво, тъй като там е доста малко. Случвало ли се е на някоя от вас да и кажат подобно нещо, относно разположението на плацентата? Слънчев ден на всички!
Здрасти, аз съм от темата на юлските мами. Моята плацента е същата. Предна, но продължава и назад. Снощи бях на преглед при доктор Амалиев в Селена и каза, че е доста рядко, но няма нищо страшно и също, че към 30 седмица би трябвало да се намести.

Супер, много благодаря! Леко бременеене!

# 340
Маги,по принцип на ЖК се ходи по веднъж на месец при нормално протичаща бременност,та си е нормално само по веднъж да се виждате,ако нямаш проблеми. За изследванията моя док обясни,че ако нямам оплаквания ,освен при записването на ЖК няма смисъл да ме "бърка" често и ще правим МБ само 3 пъти в 3-ти , 6-ти и после чак 9-ти месец. Иначе кръв и урина по-честичко когато той прецени.
Ако си здравно осигурена и си записана на ЖК не трябва да плащаш за преглед. Щом не се чувстваш спокойна ,най-добре вземи направление от личния за преизбор и се насочи към друг лекар

# 341
Маги,по принцип на ЖК се ходи по веднъж на месец при нормално протичаща бременност,та си е нормално само по веднъж да се виждате,ако нямаш проблеми. За изследванията моя док обясни,че ако нямам оплаквания ,освен при записването на ЖК няма смисъл да ме "бърка" често и ще правим МБ само 3 пъти в 3-ти , 6-ти и после чак 9-ти месец. Иначе кръв и урина по-честичко когато той прецени.
Ако си здравно осигурена и си записана на ЖК не трябва да плащаш за преглед. Щом не се чувстваш спокойна ,най-добре вземи направление от личния за преизбор и се насочи към друг лекар

Д-р Славов не работи със здравната каса, затова плащам всеки път. Благодаря за отговора, а за МФ сама ли избираш кога и при кого да отидеш?

# 342
Следящият ме лекар е специалист по ФМ и не ходя другаде, той си ми я прави. Когато наближи ме пита ще правим ли и ако реша ,само да предупредя на регистратурата за да ми предвидят повече време за прегледа.
Защо не се запишеш някъде на ЖК поне за изследвания да не плащаш,кръв и урина ги поема ЗК,а пак да си ходиш и на частно,така и честичко ще се виждате с бебчето 😉

# 343
Маги, аз за двете ФМ се записвах сама, защото АГ от ЖК не се занимава с това и си избрах друг лекар от друг град.

Щом този в Авис Медика не работи със ЗК, запиши се някъде по каса. Ще можеш там да си пускаш нещата, на които имаш право по касата, а отделно можеш да си ходиш и на частно. Но както и другите са ти казали - ако нямаш проблеми, веднъж месечно е достатъчно, аз също ходя така. И ако не си спокойна с този лекар, намери друг! Simple Smile

# 344
Аз да се включа..днес си купихме количка..Оказа се, че един от най-големите бебешки магазини в моя град имат супер промоция днес и утре, като си мислех, че е фалшива работа като в БГ, ама се оказа доста добре..Взехме Mutsy Evo Farmer, заедно с Maxi Cosi за 350 евро..Стори ми се доста прилично, имайки предвид, че всички, които гледах бяха около 800-1000 евро..Само трябва да си купим някои аксесоари като адапторите за Maxi Cosi..Количката е доста маневрена и удобна, лесно се сгъва и е доста лекичка..Надявам се да е добро попадение Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт