Плюсове и минуси на кварталите в София - 5

• 47 458
  • 768
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Точно същото си помислих и аз - с тия пари ще си купя имот в Гърция и ще си гледам кефа...

# 481
Ехеее, има и по-малки и по-евтини къщи там за по 160-180 хил. евро. За сравнение гледах разни апартаменти в Лозенец за по 200 хил.

# 482
  • София
Като гледам Търсене на дом по ТЛС, в някои щати също не е скъпо.

# 483
На какво е най - добре и би следвало да се отоплява една къща?
Аз почти година живях в къща с отопление на ток и измръзнах. Не ме спасиха климатика, духалката и печката в банята. Grinning

# 484
Като гледам Търсене на дом по ТЛС, в някои щати също не е скъпо.

Епизодите там са от 2007-2008

# 485
  • гр. София
Локално парно, а дали ще е на газ, ток, въглища, пелети - въпрос на финанси.

# 486
Ние отопляваме къща на 2 етажа, около 250 кв.м. с общо котле на пелети в мазето, т.нар. локално парно. Топличко, чисто и не чак толкова скъпо.

# 487
Термопомпа вода-вода също не е лош вариант.

# 488
Не трябва ли да се копае много надълбоко за термопомпа? Съответно, не е ли много скъпо?

# 489
Скъпо е разбира се, но попринцип колкото повече инвестираш първоначално, толкова по-малки сметки се плащат в последствие. То и хубавите котли за твърдо гориво стигат цени от порядъка на няколко хиляди...

# 490
Да, да, разбира се. Просто не съм запозната в детайли. Действително един скъп котел може да стигне дори десетки хиляди лева. У мен е останало впечатлението, че изграждането на термопомпа е още по-скъпо. Освен това, предполагам, че трябва да се направи обследване. Сигурно не навсякъде може да бъде приложен този метод?

# 491
Имаше цяла тема с оплакване от термопомпи и други, които твърдяха, че това им е идеалното отопление. Аз си стеснявам по принцип предпочитаните квартали, защото държа на парното и топлата вода от Топлофикация.

# 492
Имаше цяла тема с оплакване от термопомпи и други, които твърдяха, че това им е идеалното отопление. Аз си стеснявам по принцип предпочитаните квартали, защото държа на парното и топлата вода от Топлофикация.
На газ също е доста добре. Няма особена разлика спрямо ТЕЦ-а. Даже може би е по-евтино.

# 493
Може ли мнение как е за живеене районът до 4-то основно училище Джон Атанасов, до езерото в Дружба 1 и срещат ли се тъмни субекти?

# 494
В тази част на Дружба 1 има мургаво население. Блокчетата с малките номера по бул. Христофор Колумб и блокчетата до МС Искър са населявани от такива. Веднъж ходих от МС Искър до Културния дом пеша - няма и 10 минути, на куп мургавелковци се натъкнах. Частта на Дружба 1 от другата страна на Христофор Колумб е по-добра за живеене според мен.

Общи условия

Активация на акаунт