Пролетта дойде с пъстри цветове--още мъничко остана, мое МАЙско дете!

• 31 622
  • 720
  •   1
Отговори
# 105
Аз вече се предадох с тоя твърд корем. Пет различни лекари и пет мнения - колит, контракции, твърда матка. И съм с камък от 5 месец. Нито магнерот, нито системи, нито но шпа помага. Така се тътря и това е. Последно в болницата ми казаха, че матката била твърда и ако са контракции да съм го изръсила досега. Къде е истината никой не знае, но и ми писна вече да търча по спешни кабинети и да ме връщат.

# 106
  • Лондон
Чукам на дърво,но нито тази бременност,нито миналата,съм имала изобщо някакви контракции ( или пък да не съм разбрала).Нито пък киселини.Моите проблеми бяха от друго естество.
Сега ме накарахте да се замисля,и за мен месец Март беше пълен със стрес и страх.А пък толкова да го обичам този месец,и РД чествах началото на Март,но после се оказа коварен Grinning
Пиша,за да се похваля,че най-накрая се навиха за секцио,ще бъде 39та седмица,от 24-ти Април до 1-ви май.Все още нямам дата,ще звъннат да ми кажат до седмица,но съм мн happy

# 107
shakri, аз писах в миналта тема какво стана при мен:
Цитат
Каза, че има малко изоставане на коремчето, но според нея не е притеснително и драматично и бебето не изглежда да страда. Три пъти мери коремчето, накрая на листа пише 26.47 и отговаря на 30w4d, а аз съм 31w1d, тегло 1650гр.
Вчера бях на тонове - казаха, че са добре. Всяка седмица е практиката в Токуда, направо лошо ми стана като чух, че всяка седмица трябва да се тътря като пингвин натам. Другата седмица ще се видим и на ехограф, ще видим до къде сме стигнали. Моля се и се надявам да расте и да наваксва.
Иначе спазарих дата за секцио Laughing ако всичко е наред, дай Боже, 3тата седмица на май месец е моята седмица. Нямам търпение, но и умирам от шубе. Започвам и да пазарувам плахо от следващата седмица...

# 108
М, то контракциите всеки ден ме навестяват. Само да повървя малко или да направя някое и друго усилие и ме затягат. Само лежане ме оправя. Някои са неболезнени, други обаче не са точно толкова милички. Но като гледам има хора с по-големи проблеми от мен. Да не се оплаквам много. Като цяло да чукна на дърво нямам някакви съществени проблеми освен, че получавам тези контракции през целия ден, задъхването като лежа, тука в последните дни и някакво задушаване ме налегна. Ако е само това, ще избутаме още 7 седмици. Ако не се задуша някоя вечер, де.
Шакри, ние с теб сме на едно във времето, но като те чета и направо ми се изправя косата. Няма да ти помогне грам, но имаш цялото ми съчувствие за всички бълвочи и житейски гадости. И най-вече за тия намалели води. Стискам палци да поизбуташ още някоя седмичка. Не помня - на мен с предната бременност май започнаха да ми намаляват водите около 1 седмица преди секциото.
Нещо взе да ми куца самодисциплината за диетата на тоя диабет и тук-там си позволявам някакви неща от типа на да опитвам от хорските чинии с десерти и тн. Мисля, че ще отида да раждам с един буркан Нутела в чантата и пакет сухари. За подсилване след секциото. Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed Eyes
Лолита, видях за шарката, че си писала, че си се разделила с детето за 20 дни. Не разбрах ти не си я карала ли или не знаеш?

# 109
Майка ми не помнеше какво съм карала и направих тест за антитела. Нямах Sad
Благодаря на Бог, детето ми вече е при мен. Но щях да полудея, наистина. Все едно някой ми разкъса душата.

# 110
А да ви питам - от около седмица-две, през няколко дни, виждам зацапване по сутиена си. Разбирам, че  е от гърдите и сигурно е нормално, защото се подготвят (33 гс) - то е съвсем малко - капка-две, не повече.. Но трябва ли да предприемам нещо? Странно ми е.

Напълно нормално е  - нищо не трябва да се прави. Ако стане по-силно и ти пречи слагай си от подложките за кърмене. При всички положения ще ти трябват след като родиш , така че си вземи една кутия още сега.

# 111
  • Пловдив
Мами, споделете как се справяте с киселините. От няколко дена направо положението е ужасно, от всяко нещо което хапна и след това.... кошмар 😞😞😢 (Някъде прочетох, че ябълките помагали, взех си някоя друга да пробвам)

Коки, може и да не вярваш, но аз се справям доста успешно с киселините като пия сока от буркан с кисели краставички... Цели 8 месеца нямах проблеми, моментално потушава киселините. Ако не ти харесва сока, пробвай просто с няколко кисели краставички.

# 112
Мами, споделете как се справяте с киселините. От няколко дена направо положението е ужасно, от всяко нещо което хапна и след това.... кошмар 😞😞😢 (Някъде прочетох, че ябълките помагали, взех си някоя друга да пробвам)

Коки, може и да не вярваш, но аз се справям доста успешно с киселините като пия сока от буркан с кисели краставички... Цели 8 месеца нямах проблеми, моментално потушава киселините. Ако не ти харесва сока, пробвай просто с няколко кисели краставички.
Момичета, за киселини 1-2 глътки домашен ябълков оцет върши чудеса. А е и супер полезен. Аз си купувам от сайтове разни с био храни, но има и разни хора, които правят и продават.

# 113
Здравейте момичета Simple Smile аз исках да ви питам дали някоя от вас е ползвала колан за след раждане и какъв по точно? Днес попаднах и на някакъв корсет 😏 Не знам какво да си взема и дали вообще има ефект да си купувам нещо 🤷♀

# 114
Аз съм ползвала, но не помня от кога. Майка ми ми го купи от магазин за българско бельо. Но се изчаква известно време и то особено ако е раждане със секцио.

# 115
А защо се изчаква? Аз обмислям покупката на такъв, след като в болницата на Деня на отворените врати казаха, че дават и такъв колан за престоя след раждането.

# 116
  • София
в болницата на Деня на отворените врати казаха, че дават и такъв колан за престоя след раждането.
Къде дават колани?
Аз лично ходих с гащи от онези дето имат колани нагоре след първото секцио. Коремът ми се прибра супер бързо и лесно. Сега се притеснявам, че съм с 9 годинки по-голяма и ще ми се получат по-трудно нещата. Затова и аз се замислям за колан. Но мисля да купя като родя и ако преценя

# 117
А защо се изчаква? Аз обмислям покупката на такъв, след като в болницата на Деня на отворените врати казаха, че дават и такъв колан за престоя след раждането.

Просто не ми беше удобно веднага заради белега и все още ми дразнеше кожата. Отделно малкото се роди юли при 40 градуса, а аз бях 80 кг и завирах в два чифта гащури. После ги проносих.

# 118
Момичета, за корсети и.колани - може ли да качите снимки ?
Аз съм чувала,че не трябва да носим веднага след раждане, за да се „смъкнат ” пак органите ни по местата си

# 119
Здравейте момичета не съм писала скоро,та идвам да се отчета и да си задам въпросите,че нещо вече се побърках.33седмици и 3 дни съм вече,бебока е 2150,на последния преглед карах лекарката да мери няколко пъти,че го изкара,че е качил около 100 грама за 2 седмици,което ми се стори малко,мери няколко пъти и ужким е качил 200 грама,ама не знам вече,те че не мерят точно не мерят,но поне като са тръгнали или да мерят всеки път грешно или да е по-точно...Та изкараха ме с високо кръвно,прати ме на кардиолог,който каза,че всичко е наред,но моята държи,че съм с високо кръвно и ми изписа допегит.Кардиоложката каза,че може би не се чувствам спокойно при АГ и за това там го вдигам,което ми се струва напълно възможно,че не виждам кой не би се изнервил да си запише час за 16 и да влезне в кабинета към 20 или да го върнат за друг ден...Чудих се дали да ги пия тия хапчета,но не виждам голям избор.Смятам да си взема тия дни апарат за кръвно и да го следя,че ми се струва,че съм с ниско кръвно,а не високо и от тия хапчета,ако го свалям още да не стане някаква беля.Откакто ги пия се чувствам зле,отпаднало ми е,спи ми се,повръща ми се,абе пълен ужас.И исках да ви питам дали някоя от вас го е пила и се е чувствала така?

Общи условия

Активация на акаунт