Второ дете-голяма разлика

• 12 522
  • 157
  •   1
Отговори
Здравейте,
На 38 години съм, с дъщеря на 17 в 11 клас. С баща и не сме имали планове да имаме второ дете, особено пък на тази възраст. Той е на 40. В момента  и двамата сме голяма дилема дали да задържим детето, не сме споделяли на никого все още само ние знаем. В 5та седмица съм. Като цяло имаме финансови възможности много добри, детето няма да е лишено от нищо, но ни притеснява реакцията на дъщеря ни, защото догодина и предстои бал,матури,кандидатстване ... Също така, не съм на 20 и най-вероятно бременността ще бъде рискова.
Наистина съм много объркана и не знам как да взема най-доброто решение.

# 1
Има и доста майки, с големи деца, забременели отново и не виждам проблеми, ако имате възможности за отглеждане на дете. Не трябва да ви притеснява реакцията й, нали това си е вашето дете и следователно решавате какво да правите - дали да го задържите и т.н.

Дали ще е рискована бременността - има си лекари и изследвания.

# 2
Мъжът ми има 16 години разлика със сестра си - той е по-големият. Аз имам 12 години разлика с моята сестра (малката съм аз). Никой от нас не си представя живота без сестра си! Няма абсолютно никаква причина да се притеснявате за това как дъщеря ви ще реагира... тя е голямо момиче вече. А какво по-хубаво от това, да знаеш, че детето ти няма да е само, когато един ден теб те няма. Simple Smile

# 3
Баба ми има последното дете го е родила на 40-41, първото на 22. Първото е със здравословни проблеми, последното - не.

# 4
  • Terra incognita
Възрастта ви е чудесна, някои тепърва раждат първо на тези години. Тамън каката ще помага. А ако отиде студентка в друг град, няма да се чувствате самотни.

# 5
Много ми е тъжно да прочета, че семейство, в което не липсва нищо съществено се чуди дали да даде живот на бъдещото си дете - най-големият подарък от съдбата. И съществена причина за колебанията са реакцията , БАЛЪТ и матурите на единствената дъщеря.

Последна редакция: чт, 04 апр 2019, 03:01 от Anastasiya_S

# 6
  • Варна
Имате потенциал, задръжте си детето. Не виждам причина да се колебаете. Каката ще ви разбере, поговорете с нея.

Сега ми е интересно да видя на коя минута ще нахлуе някоя екзалтирана съфорумка, която да ви обясни, че това е дар от бога, че ще бъдете убийци, ако го махнете и как хиляди жени искат ама не могат да имат деца пък вие даже се чудите дали да го бъде. В тоя форум е задължително такова присъствие.

# 7
... съществена причина за колебанията са реакцията , БАЛА и матурите на единствената дъщеря.

Ей това ми е странно, все едно за ръчичка ще я държите. Балът ще мине, и матурите ще минат, дъщерята ще получи ценен урок, че не е център на Вселената и така, после ще си има брат или сестра изтърсаче.

# 8
Ако единствената причина за колебанието ви е реакцията на дъщеря ви - въобще не го мислете! Всеки тийнеджър вероятно не реагира много положително като чуе, че родителите му очакват бебе, но това е временно и напълно нормално.
Детето си е ваше, вие ще го гледате, вие решавате искате ли, можете ли. Бебето няма да пречи на бала и матурите на каката.
И наистина когато тя замине след 2 години да учи няма да остане сами, а ще се чувствате подмладени отново по площадките Simple Smile
На възрастта ви нищо й няма.

# 9
  • София
Не виждам нищо изумително във възрастта за второ дете. На днешно време е често срещана и за първо.
Дъщерята е достатъчно голяма, за да се държи адекватно.

# 10
Ако искаш второ дете го роди.
Ако не - не.

Другите фактори са без значение, не виждам нито един, който е решаващ. Всичко зависи единствено от твоето желание.

Ей това ми е странно, все едно за ръчичка ще я държите. Балът ще мине, и матурите ще минат, дъщерята ще получи ценен урок, че не е център на Вселената и така, после ще си има брат или сестра изтърсаче.
Далеч не всяко единствено дете е център на вселената. Но почти задължително това е най-малкото в семейството. Така че точно този аргумент не е много за изтъкване.

# 11
Това си е подарък от съдбата.Още повече,като имате финансови възможности.Не се тревожете за каката тя е на прага на самостоятелния си живот и като отиде да следва,няма и да се сеща за вас.

# 12
Навършвам 18 след 2 седмици.Майка ми е на 38 години и преди 2 месеца аз станах кака за втори път на прекрасно момиченце.Въпреки голямата разлика се зарадвах много. Hug Никога не съм очаквала,че ще имам още един брат или сестра и новината ме изненада много,но въпреки всичко сме щастливи и сега не можем да си представим семейството без нея.

# 13
  • София, Bulgaria
Еххх...,че хубаво...невероятно щастие Ви е сполетяло!!!
Моя приятелка има 5 деца, всичките създадени с любов и планувани. 4 момчета и последното момиченце. Най-големият и син беше на 18..19 г., когато се роди малката. Приятелката ми е много позната тук във форума с тортите,  които прави. Има блог, разгледайте го, там пише много за семейството си смятам, че ще ви помогне в решението си. https://bubolinkata.blogspot.com/p/blog-page_4046.html?m=1

# 14
Май не точно реакцията на дъщеря ви е притеснението ..
Разбирам ви, на тази възраст да си разваляш комфорта не е гот.
Решението е ваше, но моля не казвайте, че го правите заради голямата си дъщеря...... просто не е честно.

Общи условия

Активация на акаунт