Американски колеж - шестнадесета тема

• 44 951
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
Някой има ли информация ,кога ще са файнълите за 8 клас.Питах синът ми,той все не е чул!И още нещо-какви са документите за намаляване на таксата?Ние миналата година не сме подавали и искам да ги подготвя от рано...

# 706
Някой има ли информация ,кога ще са файнълите за 8 клас.Питах синът ми,той все не е чул!И още нещо-какви са документите за намаляване на таксата?Ние миналата година не сме подавали и искам да ги подготвя от рано...

От 14-ти до 24-ти. Тук.

# 707
  • София
Ние сме от провинцията и сме записани вече...
Извинявайте, какво означава "сме записани вече"? Т.к. има краен срок за предоставяне на свидетелството за завършено основно образование, което ще издадат от настоящето училище в края на учебната година, т.е. края на м. юни. Означава ли, че са ви записали (подписали сте договор, плати ли сте част от таксата) и се очаква, в последствие да занесете само свидетелството?

# 708
Да ,точно така!Остава само свидетелството.

# 709
  • София
Много благодаря за отговора! Това при вас като изключение, за да не се разкарвате от провинцията ли е или нормална възможност? Ще попитаме днес на срещата и ние.

# 710
  • София
Това е нормална възможност. Преди 3 г. и моят син така го записахме още през май, преди края на учебната година. В нашия случай нямаше смисъл да подаваме молба за отстъпка от таксата, а нито синът ми, нито аз  искахме да учи на друго място (т.е. НВО нямаше значение), та приключихме с договори и документи рано-рано.

# 711
Здравейте, при кандидатстването след 12 класна сегашните 8-класници, каква диплома ще се взима предвид-тази от 8-10 кл, или тази 11-12, или и двете?
Матури след 12-ти клас има ли или има само след 10-ти, или след двете?
Много се извинявам за глупавите въпроси.

# 712
Здравейте, при кандидатстването след 12 класна сегашните 8-класници, каква диплома ще се взима предвид-тази от 8-10 кл, или тази 11-12, или и двете?
Прочети темата за "МОН промените продължават", коментирахме го много... като и в темата за настоящите деветокласници, първите в "експеримента" на МОН Hands V

# 713
Няма глупави въпроси. Как се кандидатства зависи от къде се кандидатства. Изискванията се различават не само между държавите, но и между университетите.
Съветът ми е да се обърнете с въпроса към някой от адвайзърите.

# 714
  • София

Това е въпросът за милион долара? Joy Имаше изявления от наши университети, че ако балообразуващ предмет не е избран за профил в 11-ти и 12-ти клас, ще се гледат оценките от удостоверението за 8-10 клас. Какво ще вземат предвид чуждите - само гадаем в момента.
ДЗИ /матури/ има само след 12-ти клас - по БЕЛ и по един от профилиращите предмети /+ матура по желание/. След 10-ти клас има НВО по Бел и МАТ.

# 715
Прочети темата за "МОН промените продължават", коментирахме го много... като и в темата за настоящите деветокласници, първите в "експеримента" на МОН Hands V

Много благодря за препратката към темата. Почнах да чета и страшно се обърках:)) Но като гледам обема страници, май не съм само аз.Sweat Smile

# 716

Това е въпросът за милион долара? Joy Имаше изявления от наши университети, че ако балообразуващ предмет не е избран за профил в 11-ти и 12-ти клас, ще се гледат оценките от удостоверението за 8-10 клас. Какво ще вземат предвид чуждите - само гадаем в момента.
ДЗИ /матури/ има само след 12-ти клас - по БЕЛ и по един от профилиращите предмети /+ матура по желание/. След 10-ти клас има НВО по Бел и МАТ.

А от кого зависи дали ще се избере балообразуващ предмет за профил в 11-ти и 12-ти клас? Т.е. ако има такъв предмет, ще се вземе предвид оценката по БЕЛ и по този предмет?
Ако такъв предмет не е избран, българските ВУЗ-ове ще вземат предвид матурата по БЕЛ и всички оценки от удостоверението за 8-10 клас ? Оценките от НВО предполагам влизат в това удостоверение?

# 717
  • София
Ripple, нищо не четеш в този форум! Joy
Профилите /трети и четвърти/ се избират от детето в края на 10-ти клас от предложените такива от училището /освен ако не са определени още при кандидатстването, което във вашия случай не е така/. Всеки университет сам си решава как ще балообразува. За повечето специалности се взимат конкретни оценки от дипломата за средно образование /напр. за медицина - химия и биология/. За някои специалности се взима средният успех от дипломата за средно образование /напр. за право/. Матурата по БЕЛ е балообразуваща само за някои специалности /напр. хуманитарните такива в СУ/. Нашите университети вероятно ще продължат да балообразуват по същия начин, като вероятно ще взимат за балообразуващи оценките от дипломата /11-12-ти клас/, а ако в нея няма оценки по съответните балообразуващи предмети - оценките от удостоверението за първи гимназиален етап /8-10 клас/. За специалностите, при които в образуването на бала се включва дипломата, вероятно ще се взима успеха от дипломата 11-12-ти клас /общ средноаритметичен успех/. Забележи обаче колко често използвам думата "вероятно". Joy Докато не завърши набор 2003г., всичко е само вероятно.

# 718
А ние вероятно детайлно ще разберем и (обещавам!) ще ви разкажем, като завършат набор 2003 Hands V
Фран, мисля, че това трябва да се премести от тази тема в темата за промените в МОН Simple Smile

# 719
  • София
Там е писано достатъчно по въпроса, а мисля, че е полезно и за участниците в тази тема. /Че някои само нея четат. WinkJoy /

Пенева, набор 2004 сме затаили дъх и чакаме да се учим на ваш гръб.

Общи условия

Активация на акаунт