Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 14

• 45 379
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, ето резултатите на майка ми:

Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
ОГТТ-0,60,120                      
     Глюкоза        4.92       mmol/l    2.8 - 6.1   
     Глюкоза        8.09       mmol/l       
     Глюкоза        4.80       mmol/l    3.5 -7.8   
Гликиран хемоглобин                     
     Гликиран хемоглобин              %    < 5.7   
     Гликиран хемоглобин              mmol/mol    20 - 42   
Хормони
Име на теста(изследване)       Резултат      Единици   Референтна стойност   Метод
HOMA индекс        4.35       %     IR<2.5 нормален; 2.55.0 инсулинова резистентност   
     Глюкоза        4.92       mmol/l    2.8 - 6.1   
     Инсулин        19.9       uIU/ml    2.6 - 24.9   
ОГТТ-0,60,120                      
     Инсулин        19.9       uIU/ml    2.6 - 24.9   
     Инсулин        147.3       uIU/ml       
     Инсулин        95.5       uIU/ml    2.6 - 24.9

Моля ви за мнение  Cry Струва ми се направо трагично положението?!
Не е добре, но съвсем не е толкова трагично. Доста от пишещите в темата са били много по-зле.
Така че по-спокойно, да яде каквото трябва и вече лекар да реши дали да пие метформин.
Гликираният хемоглобин не го виждам.

# 541
Гликираният хемоглобин не е изследван, не знам защо. В последното й кръвно изследване (скоро беше) пише Хемоглобин 135 при референтни стойности 120-160. Но това е друго предполагам. Най-много ме притеснява яденето на каквото трябва. Как да убедиш човек на 64 години да смени хранителните си навици на 180 градуса?!

П.С. Сега се разрових, не са й изследвали гликирания хемоглобин погрешка. Вторник ще отиде пак да даде кръв. Sad

Последна редакция: чт, 25 апр 2019, 11:23 от ~Tony~

# 542
Сменя се. Мъж на 65 свикнал и картофите с хляб да яде и един литър сладолед вечер пред телевизора се промени. Като каза доктора "диабет 2" веднага мина на ВМ НВХ.Аз се хранех така много преди това и си имаше познания

# 543
  • Перник
Аз да се похваля месец на режим 4 кг надолу. След прадниците съм решила контролно да пусна захар и инсулин да видя мръднали ли са малко поне надолу.

# 544
Сменя се. Мъж на 65 свикнал и картофите с хляб да яде и един литър сладолед вечер пред телевизора се промени. Като каза доктора "диабет 2" веднага мина на ВМ НВХ.Аз се хранех така много преди това и си имаше познания

Дано и при майка ми се случи. Благодаря за мнението!

# 545
При моята майка не се получи. Тя е на 70г.

# 546
Браво neji_s,  но споерд мен изчакай да достигнеш някакво плато в свалянето на кг и тогава се изследвай. В процес си на горене на мазнинките и резултатите могат да те уплашат в този момент.

# 547
Браво neji_s,  но споерд мен изчакай да достигнеш някакво плато в свалянето на кг и тогава се изследвай. В процес си на горене на мазнинките и резултатите могат да те уплашат в този момент.
В смисъл да са завишени ли? Защото и аз съм на режим от месец и съм свалила 3-4 кг, но сега се изследвах и КЗ на гладно ми беше 5,8, а преди 5,1 и това много ме учуди.

# 548
  • Перник
В смисъл да са завишени ли? Защото и аз съм на режим от месец и съм свалила 3-4 кг, но сега се изследвах и КЗ на гладно ми беше 5,8, а преди 5,1 и това много ме учуди.
А инсулина как е?

# 549
А инсулина как е?

8,5

# 550
Променят се навиците... ако човек иска и е убеден че това е в негова полза. Ако не вярва че така ще стане, вече няма как.
И на мен ми се чудят приятели как съм "издържала" толкова време на "диета". Ами лесно, аз не се чувствам на диета, приела съм че за да съм здрава, трябва да се храня така през голяма част от времето, а неща извън режима да са ми изключения и да не са често. Много ми хареса нещо, което прочетох някъде наскоро - че е по-добре да не се мисли какво не можем да ядем, а да се мисли колко много неща можем да ядем.
Най-трудното е някой дето е свикнал да яде много "пълнеж" като хляб, картофи и ориз да се убеди че няма да остава гладен дори и да не си пълни стомаха с тях. Доста хора се съпротивляват на мисълта дори да пробват. Ами те като са с нагласата че няма да се наядат, само си мислят че трябва да ядат още, а това пречи и създава и стрес допълнително.

Вчера най-сетне се претеглих, не бях го правила буквално откакто минах на режим лятото. Същият кантар, който удари 91 кила тогава, сега казва че съм 77,5. Ами доволна съм, много. От талията 12-13см липсват също, нищо общо с корема дето имах тогава, ако и да не е плосък и сега. А "на око" никой не вярва че съм повече от 65 кила, аз съм с едра структура и не ми личат като цяло.
Това го пиша не само да се похваля, ами и за тези, които питат кой какви резултати има. Повечето от това тегло е свалено в рамките на половин година, напоследък свалям доста по-бавно вече. И никога не съм била изцяло стриктна, просто гледам в едни 90% от времето да се храня правилно и съм приела че от време на време ще се случва и да не го правя.

# 551
  • Перник
А инсулина как е?

8,5
От колко в началото?

# 552
Триглицериди,  пикочна к-на,  холестерол ще са завишени в процеса на горене на мазнини от тяло.  Така съм чела някъде.

# 553
В началото нямам база за сравнение. Правих натоварване, но не ендото не ми пусна инсулин . От темата разбрах за ИР и си я сложих тази диагноза при резултати от натоварване
0 мин -5,1
60 мин-12
120 мин-7
Докато чаках изпуших и три цигари и сериозно се съмнявам в достоверността на резултатите, но като не ми обясни ендото и като не прочетох това е ситуацията. Сега вече съм доста по-информирана, но натоварване няма да си причинявам повече.

# 554
  • Пловдив
Тъкмо се връщам от аптеката - бях да си взема глюкоза в пакетче 75 гр
Миналата година го разстворих в 0,500 мл вода /бутилка /
Сега девойката ми разправя че това количество било за 3 литра вода ?
Аз ли нещо бъркам ?????

Общи условия

Активация на акаунт