Време много не остана, иде ЮНИ ще стана мама! Тема 6

• 26 611
  • 736
  •   1
Отговори
# 690
  • София
И аз все още използвам носко, само ско има сополи. Иначе за профилактика физ. р-р и клечка.

# 691
  • Sofia
Аз съм много доволна от аспиратора за прахосмукачка Носко. Даже още го ползвам за детето въпреки, че може сам да си духа носа понякога има едни такива сополи, които само с аспиратора излизат.
Nikolaja не му се притеснясай на мъжа ти
 Те мъжете са си такива ако е част за колата или за нещо, което ги късае веднага тичат ама за бебета са много трудни. Моят въпреки, че ще ни е второ още си е един муден и все вика има време ама аз хич не му се впечатлявам и си карам както реша аз. Междудругото аз имам записано секцио на 29.05 в болница Надежда макар, че ми се изкаше дата около 22,23 ама моя доктор не дава едвам се разбрахме за 29ти, че той преди 30 не дава. На теб кога ти определиха и при кой доктор?

И аз ще раждам секцио в Надежда и имам дата за 28.05 Simple Smile. Аз пък исках 30, но моята док не отряза че било мн близо до термина, който ми е на 05.06. Явно ще се засечем Wink

# 692
С баткото ползвах един аспиратор,който с уста издърпваш сополките.След време му установиха алергичен ренит,в последствие и астма,вечно беше сополив.Алергологът при който ходим ми каза че е задължителна носната хигиена,но малко хора държат на това.Баткото от над 5г си му ползвам физиологичен разтвор под формата на спрей поне веднъж на ден.Мисля и с бебчо да капвам редовно за да се пречиства нослето.

# 693
  • София
Спрея също е незаменим. Ползвам го всеки ден по веднъж, а ако е сополив и по много пъти. Имало и бебешки (по-слаба струя), ма аз от къде да знам, та от едногодишен му пръскам за големи. Иначе тоя аспиратор с уста много ме измъчваше, а и по-силно дърпа от този с прахосмукачката и му беше ужасно неприятно. Сега уж сам духа, ама чат пат ако е много запушен дърпам с него.

# 694
  • Сандански
За аспираторите за нос аз до 4-5месец ползвах такъв дето сополите се издърпват с уста. След 5 месец по препоръка на педиатъра почнах да ползвам такъв за прахосмукачка. Страшно доволна съм от него, но и този път първите месеци ще си ползвам такъв за уста, защото тогава педи ми обясни, че ноздрите са по чувствителни с тънка кожа и с този за прахосмукачката е по вероятно да ги разраня и да спукам някое капилярче, и че се изсушавала носната лигавица. Та в началото трябва с по щадящ аспиратор да се действа.
 А за физиологичния разтвор всеки ден си правех промивки след баня преди нощния сън.

# 695
  • София
Видях, че коментирате превръзките за след раждане и за гърди. Та да ви кажа купих тези неща и ми се видяха на далавера като цена:
https://moebebe.com/za-majkata/sledrodilni-higienni-prevrazki-ca … igienni-prevrazki

Ссамо,че промоцията на подплънките е свършила, бяха 80бр за 10лв

https://moebebe.com/za-majkata/podplanki-za-karma-40br-canpol

# 696
Здравейте, аз да се оплача. Събуждам се сутринта и нахапана от бълхи. 😞 Не съм чула да е опасно, но все пак да питам.

# 697
Аз също си купих еднократни гащи и превръзки за родилки на Канпол, не знам дали ще ми трябват за Щерев, но поне са ми готови (аз съм в 33+2 днес) и стискам палци да си е нормално износено бебе до 36-та седмица.

# 698
При нас искаха лигнин за визитациите. Иначе си взех по-големи бикини и ползвах нощтни превръзки always. Така или иначе постоянно се миех и сменях. Момичето в стаята ми беше с такива гащи еднократни ама изглеждаха супер неудобно и спарващо. А самия еднократен чаршав под дупето ми достатъчно ме спарваше Simple Smile

# 699
  • София
С миналото раждане много ги ползвах еднократните гащи и големите превръзки, в болницата само с това бях. Чак вкъщи почнах с нормални.

# 700
Как се справяте с хемороиди? От вчера се сдобих с един външен не мога да си седна на дупето 😢

# 701
Да си се оплача и аз... в 33г.с. +3дни съм и вчера ме приеха в болница за болничен, но при приемането ми направиха преглед, при който установиха скъсяване на шийката с 30%.
Казаха, че можело и от началото на бременността да съм била с по-къса шийка (но пък като следящия не ме е гледал и не се знае.. ) та сега съм на магнерот 3х2 и спазмалгон 3×1

Някоя с подобен проблем?
Някъде четох, че спазмялгона не се препоръчва по време на бременност

# 702
Да си се оплача и аз... в 33г.с. +3дни съм и вчера ме приеха в болница за болничен, но при приемането ми направиха преглед, при който установиха скъсяване на шийката с 30%.
Казаха, че можело и от началото на бременността да съм била с по-къса шийка (но пък като следящия не ме е гледал и не се знае.. ) та сега съм на магнерот 3х2 и спазмалгон 3×1

Някоя с подобен проблем?
Защо си в болница, заради скъсявянето ли? Моята шийка в петък беше 2.5см, сега съм в 32+5. Пия магнерот 3х3 и нош па 3х1 за 10 дни. После съм при док, но не съм в болница, каза повече почивка и да огранича разходките. В събота и неделя бях на сватба и доста постоях права и на стол, но от вчера доста лежа. Дано всичко е наред. Какво казват лекарите?

# 703
И мен преди месец ме приеха в болница заради скъсяване и ми слагаха и Дексаметазон за бебчето понеже има и контракции. Има някои си карат цяла бременност без да знаят, че им е скъсена и няма проблем, но все пак е хубаво да си почивате повече.
Аз от няколко дни пак подкашлям и се чудя с какво да я оправя тази кашлица. Пих геломиртол миналия път помогна ама сега не. Не мога да пия антибиотик и други лекарства.
Не знам вие как сте ама аз вече в 35+4 г.с. ми е много тежко. Толкова много ме рита, бута, върти се денонощно, че вече едвам издържам. Не мога място да си намеря нито да седна, нито да легна както и да застана блъска ли блъска. Утре съм на доплер и ще видя колко ще измерят бебето и може би ще настоявам за по ранно секцио от предвиденото.
Родилите мамчета нищо не казват как са бебчетата?

# 704

Някоя с подобен проблем?
Защо си в болница, заради скъсявянето ли? Моята шийка в петък беше 2.5см, сега съм в 32+5. Пия магнерот 3х3 и нош па 3х1 за 10 дни. После съм при док, но не съм в болница, каза повече почивка и да огранича разходките. В събота и неделя бях на сватба и доста постоях права и на стол, но от вчера доста лежа. Дано всичко е наред. Какво казват лекарите?

Постъпих вчера само за удължаване на болничния - без оплаквания.
Но като казаха, че имам скъсяване на 2 см се притесних.. аз до сега през последните месеци всеки ден си излизах на разходки и не съм имала никакви оплаквания.. сега и аз ще си лежа и ще пия магнезия и ще чакам, предполагам трябва по някое време пак ме прегледат да видим дали има още скъсяване ..

А дали веднъж скъсена шийката може да се възстанови отново на 3см с лежане и лекарства или тук вече се цели стопиране на скъсяването само

Общи условия

Активация на акаунт