Какво мислите за пиенето на първа среща

• 10 018
  • 271
  •   1
Отговори
# 120
Доста неща се разбират от първа среща, особено ако човек е наблюдателен и е реалист.

# 121
Бирата проблем, чаят и той проблем, не мога Grinning Grinning Grinning

Вие сериозно ли?
Аз, на пример, не пия нищо различно от чай, вода, кафе и алкохол. Няма сок, няма фреш, няма газирани. Чай, вода, кафе и алкохол. Съответно на среща в 19 ч., на която съм с кола, опциите са 2 - чай и вода (кафе по това време не пия). И?!?! Стисната ли съм, алкохоличка под прикритие ли съм или съм настинала, ако пия чай? Това, че вие не обичате и  не пиете чай, не значи, че другите хора са така. Направо умът ми не го побира какви изводи се вадят за личността на непознат човек по чашата му с пиене. Врачките пасти да ядат Grinning

За  първа среща с непознат човек аз също предпочитам среща на кафе/чай Grinning. Защото реално нямам идея този човек какъв е и ако не е от моята партия (което става ясно много бързо) вечерята е тегава, а за мен е невъзпитано да я прекъсна по средата и да си тръгна. Ако срещата потръгне винаги мога да си поръчам втори чай Grinning Или да се преместим в ресторант и т.н.

# 122
Крайните заключения от дреболии обикновено спестяват неприятности в бъдеще. Предпочитам в началото да взема крайно решение, вместо да си блъскам главата след години що не съм се доверила на първата си интуиция.

# 123
Това, в случай, че интуицията ти е правилна.

В случаят човекът е поръчал чай, което ти се струва стиснато. Коя напитка щеше да те впечатли, при положение, че той е с кола и не може да пие нищо алкохолно?

# 124
Да не говорим, че чай от 0.30 лв няма отдавна... Поне на цената на водата е, ако не и повече

# 125
  • Агент под прикритие
Аз лично, ако съм с колата, не пия нито на първа, нито на последващите срещи.

# 126
Щом пие чай е стиснат?!?!?
Някой други tips and tricks ще споделите ли? Ако си държи телефона в десния джоб какво значи? Ами ако е с кафяви обувки?

# 127
  • София
Интересно. Значи, тя да си поръчва каквото й се пие, в случая бира, и всичко е точно, ама когато мъжът си поръча чай и почвате да си вадите изводи как нещо не му е У ред?!?!? Що тия съвети не важат и за него?!

Ще ти кажа защо.
Мъжът я кани на среща, за да се запознаят, в 19 часа, време за всичко друго, но не и за чай.
Всеки мъж, уважаващ себе си поне малко, ще си поръча нещо, чиято консумация предполага достатъчно време за разговор.
Чаят е демонстрация на готовността да хукне през глава към вратата след 15 минути, а като е с непозната, че от немай къде е "жертвал" тия минути от вечерта си, а си има уговорено прекарване с други.

Показател е за липса на всякакви финанси, евентуално за алкохолизъм, за проблеми със здравето, за стиснатост и още куп неща.

На последно място, е показател за непознаване на елементарния етикет- къде и кога се пие чай, къде и по кое време- друго.

# 128
  • София
Понеже аз споменах, че среща и чай може да означава стиснатост, после написах, че това ми е гледната точка за любовна среща. Когато целта е двамата да изкарат повече време заедно, да си говорят, да се опознават, да се впечатлят взаимно и т.н. И то на вечерна среща. За такава среща е добре и да се изкоментира предварително дали някой от двамата не е гладен. Ако не си направи устата да ме пита дали съм вечеряла, явно или не му пука, или смята бързо да се разотиваме и всеки да си вечеря после сам. Ей такива дребни неща ме впечатляват. В час за вечеря да ми пие чай и да не смея да си поръчам поне една салата, ми идва прекалено. За самата символика на чая говоря. Чаят автоматично поставя бариерата. Но не и ако е непознат!
За опознавателна среща чай/кафе/вода са далеч "по-безопасни", защото дават възможност за бързо приключване на срещата при взаимно нехаресване.
Никого не обвързвам с личното ми мнение, но ми е странно мъж на 27 г. на първа среща да изпие набързо един чай и срещата да приключи.
Авторката, би ли уточнила дали коментирахте изборите ви на питиета? Коментирахте ли вкусовете си?
Ако човекът просто пие само вода и чай, нека си пие, каквото му харесва. Веднага бих обърнала темата за разговор с него към това как приема и другите да консумират алкохол. Това също е част от опознаването.

# 129
Аз и 100 грама от най-скъпото уиски мога да изпия за 20 минути и да се "спася" от среща. Даже не е задължително да си довърша питието, толкова е просто да си тръгнеш, ако човекът не ти хареса.

А представи си, по заведенията няма ограничение колко чая можеш да поръчаш. Винаги можеш да поръчаш втори!

# 130
  • София
Не е въпросът в цената, колкото в демонстрираното отношение. Ако той беше си поръчал 100 г от най-скъпото уиски (на първа любовна среща, не на опознавателна) и не се беше поинтересувал дали е гладна, жадна или нещо друго и я би оставил само на Самърсбито, щеше да покаже същото отношение (подобно на чая).
Виж, вече 100 г уиски на опознавателна среща определено ми е по-неприемливо от чая, защото явно демонстрира други липси. За опознавателна среща човекът е постъпил съвсем правилно - кратко, бързо, без застояване и с възможност после да обмисли евентуални последващи срещи, ако усети взаимен интерес.

# 131
А младежът всъщност попитал ли я дали е гладна? Или пак работим с предположения?

# 132
Когато говорим за стиснатост, очевидно проблемът е, че чаят е евтин, в сравнение с нещо друго.
Реално как е преминала срещата, не знаем, знаем само какво е пил човекът и от това да се вадят изводи колко стиснат или невъзпитан е абсурдно.
Ще си остане стара мома, ако ровичка всеки детайл по този начин.

# 133

Показател е за липса на всякакви финанси, евентуално за алкохолизъм, за проблеми със здравето, за стиснатост и още куп неща.

На последно място, е показател за непознаване на елементарния етикет- къде и кога се пие чай, къде и по кое време- друго.

Толкова е абсурдно, че даже не заслужава коментар и оборване.

Значи, Вермилиънче, разбра ли? Ти пиеш, каквото ти душа иска, както те посъветваха каките, но мноооого внимавай той какво си поръчва, пиши тук и веднага ще бъде анализиран от-до. После ще ни информираш за следващия, и по-следващия, докато не уцелиш някой, който си е поръчал правилното питие на първата среща. Но най-важното - при теб няма грешно, каквото и да си поръчаш - все ще е правилно! Хайде, успех! Sunglasses

# 134
Втора среща ще ли има?
Това е по-важното.

Общи условия

Активация на акаунт