Следваща крачка?

• 9 553
  • 209
  •   1
Отговори
# 15
В такъв случай най-добре за теб ще бъде да го оставиш. Кофти ще ти е със сигурност, но няма как иначе ако наистина искаш семейство. Момчето не е дорасло. Въпреки, че се чудя - задочно, пък не работи. Имам приятели, които учеха задочно е си работеха на пълен ден.  Като цяло сега е перфектен момент да намериш нов човек и да свиете гнезденце. Не го чакай повече, че времето е ценно. Успех!

# 16
Този се държи като манипулатор, който има различни приоритети от твоите, гони си ги и те залъгва, за да го търпиш.

# 17
Учи, ама задочно. Няма пречка да работи същевременно.
Нещо се скатава младежът. Не му се работи, не му се жени, не му се поемат никакви отговорности...
Като завърши, най-вероятно няма да има достатъчно хубава и добре платена работа за Негово Височество. На такъв тип ми мирише...

# 18
  • Сф
Ами според мен , той почти в прав текст и е казал, че няма очаквания към нея, но тя на какво се надява не знам!
Много точен пост на Франсоаз! Такива добрички уж, много размотават, по- скоро заблуждават насрещния и после като гръм - оп оженили се набързо.
Истината- не те смята за точният партньор, затова не действа.А не защото учи , не работи или някакви други извинения.4 години, на 25+ не бих търпяла връзка без развитие и за 1 година..Започни да излизаш с друг, да видиш че никакво усилие няма да направи или нещо стойностно да предложи, за да остане с теб.

# 19
Търси си друг, докато е време. Няма да ти се получи с този.

# 20
  • Най-красивата страна
Прав е човека.
Още учи,няма добра работа,няма стабилни доходи.Няма собствено жилище,а не може да си позволи и да плаща наем.
За да създадете семейство и да имате деца трябва и двамата да имате някакви доходи и да можете да си поемете наема и сметките.За деца да не говорим...Той няма да може да издържа деца .Разбира го и за това се дърпа..

Ние се оженихме на втората година от връзката ни.Но и двамата работехме ,а имахме и собствено жилище.

# 21
Според мен, този младеж няма амбиции за развитие в която и да е сфера в живота. На 27г още да живееш с родителите си, да нямаш работа. Учи задочно. Ще ме извинявате, но задочното в българия е още по-голяма пародия от редовното. Според мен, той просто е записал задочно, защото с минимални усилия ще запуши устата на мама и тате едни 3-4 години. Да не го тормозят да си търси работа.

Според мен, този младеж не се навива на следваша стъпка в живота, защото го мързи, няма желание и т.н. Може да си седи при родителите до 40г възраст.

Айде, един провокативен въпрос. Щом авторката изкарва добра заплата, защо не се изнесете в квартита, която тя плаща ?

# 22
  • Най-красивата страна
Е ,ако тя ще плаща квартира,сметки,храна.сама,за какво и е той тогава ?И него ли да издържа?
Ако тя забременее и излезе в майчински,кой тогава ще плаща всичко?
Тя иска семейство-тоест мъж и деца.Не домашен любимец.

# 23
Според мен, този младеж няма амбиции за развитие в която и да е сфера в живота. На 27г още да живееш с родителите си, да нямаш работа. Учи задочно. Ще ме извинявате, но задочното в българия е още по-голяма пародия от редовното. Според мен, той просто е записал задочно, защото с минимални усилия ще запуши устата на мама и тате едни 3-4 години. Да не го тормозят да си търси работа.

Според мен, този младеж не се навива на следваша стъпка в живота, защото го мързи, няма желание и т.н. Може да си седи при родителите до 40г възраст.

Айде, един провокативен въпрос. Щом авторката изкарва добра заплата, защо не се изнесете в квартита, която тя плаща ?

Да се изнеса да живея на квартира сама или да се изнеса с него и да плащам квартирата сама?
Хубаво е да има и мъже в този форум, да видим мъжката перспектива...

# 24
Да се изнеса да живея на квартира сама или да се изнеса с него и да плащам квартирата сама?

Мисълта ми беше, ако и двамата имате желание да живеете самостоятелно, а само ти имаш нужните финанси, защо не го направите ? Говорили ли сте на тази тема ? Той какво казва, когато ти споменеш, че искаш да живеете заедно ?

# 25
На мен ми идва инертен и пасивен този момък. Щом на 27 предпочита да си стои до мама, а не да се отдели и да създаде собствено семейство, не бих разчитала на стабилен партньор и за в бъдеще. Ако теб те устройва такъв мъж, който да му трябват по 10 години да направи решителна крачка в живота си – ок, важното е ти да ги усещаш така нещата. Но, ако се разминавате в усещанията за важните и за двамата неща – то тогава не виждам добра перспектива за вас като двойка.

# 26
  • София

Мъжете няма да ти помогнат особено, защото ти си тази, която наблюдава пряко неразвитието на мъжа.

Ти да излизаш на квартира без да имаш нужда, е глупаво.
Още по- глупаво ще е да го направиш, че да се опиташ да измъкнеш юнака от вкъщи и да го издържаш вместо родителите му.
Защото, няма какво да се лъжем- не му се работи, не му се поема какъвто и да е ангажимент на зрял човек.
Дори няма идея за развитие и перспектива за идните 3 години.
Това при човек на неговите години е огромен червен фар, не лампа за теб.
Наистина не ти трябва семейство и деца от мързел, който няма никакви цели и мечти на 27г.

# 27
Щом при 4-годишна връзка той не е наясно какво би предстяло след още 3....забрави! Няма ясна идея за кариера, няма хабер да се изнесе от техните...ами за 27-8 годишен човек си е доста показателно! Това е инертен човек, на който цял живот обстоятелствата ще му пречат за нещо. Остави го, така или иначе той ще го направи като почнеш да припираш за разни неща и да му разваляш безгрижния рахат. Само си губите времето.

# 28
Мисълта ми беше, ако и двамата имате желание да живеете самостоятелно, а само ти имаш нужните финанси, защо не го направите ? Говорили ли сте на тази тема ? Той какво казва, когато ти споменеш, че искаш да живеете заедно ?
[/quote]

To въпросът изобщо не е опирал до финанси... Аз дори съм се замисляла за това да поема разходи...През тези 4 години съм му давала пари назаем, черпила съм го и т.н. Не искам да намесваме материалната страна на връзката. Въпросът ми е чисто емоционален - според него му е още рано и не се чувства готов...

# 29

В обратния случай съм убеден, че това щеше да е факт и той щеше да поеме всички разходи. Познавам много такива случаи.
Но затова, че е мъж и все още не може да си оправи живота финансово, вече е калкулиран като "излишен" и много скоро ще бъде "гилотиниран"  Grin  На мъжете трябва да им се изясни, че щом нещата вече са сериозни, те не са съпрузи, половинки, любовче, любими и т.н. , а просто едни бизнес партньори/спонсори, както и че никоя жена няма да ги обича безусловно като майка им.
Както споменах, авторката не търси отговори на въпроси, а подкрепа във вече (подсъзнателно) взетото решение.

Общи условия

Активация на акаунт