Чук, чук яйчице, нека в мен да забие малко сърчице!

• 29 399
  • 704
  •   1
Отговори
# 105
Винаги имам такава силна и нетърпима болка по време на О.
Не се притеснявай.
Успех!
Момичета в овулация съм и правим опити тези дни, но днес изпитах ужасно силна болка ниско в корема. Толкова ме болеше, че ми се догади от болка. Не ми се е случвало преди и не знам дали е възможно опитите ни да са довели дотова. На някой случвало ли се е? Сега пък се притесних.

# 106
Рошелка, аз не си падам по тези неща, но вчера по друг повод се озовах в Рупите. Мястото е вълшебно и всеки трябва поне веднъж да го почуства. Това е идея от мен.

От мен бърз ъпдейт- още не ми е дошло ( трябваше вчера), но скоро имах 6 дни закъснение и накрая.... нищо....та и сега не смея да се надявам. Утре може би ще дойде, а може би ще купя тест след работа...

# 107
Какво прекрасно време днес! Макар че на мен нещо ми се върти главата и иска да ми е лошо, ама аз не се давам. Grinning

Днес с ММ ходихме на текето в Оброчище, наша позната ходила там преди време и твърди, че оставила бебешка дрешка за през нощта, на следващия ден си я взела и скоро забременяла. Интересна история има това място - едновременно почитано от християни и мюсюлмани. Говори се, че св. Атанас, който бил влюбен в мюсюлманка бил погребан там, вероятно след като се е самоубил или е бил убит от нейни близки. В същото време мюсюлманите почитат свой светец, който е погребан там. Интересно, никога не бях чувала за това място.

Иначе мислим да посетим манастирът св. Мина край София, въпросната наша позната ни беше донесла осветени гривнички от там. През цялата бременност не я свалих, даже още я нося. Искам ми се все пак да си вземем нови, предполагам за нова надежда...

Има ли подобни места, на които сте ходили за измолване на детенце или поне, за които сте чували? Не искам да разводнявам темата, просто си мисля различни неща всеки ден и не смея да ги споделям с близките, та викам да притесня вас, момичета. Grinning Hug

Ходила съм няколко пъти в параклиса на Св.Петка край Трън. На Рупите бяхме лятото. Началото на ноември се помолихме на Богородичка от Соколския манастир. Същия месец забременях.
Миналия месец бях в Руската църква на гроба на Св.Серафим. - казват, че помагал да се сбъднат желанията. Преди 2 месеца бяхме и в Рибната църква в Асеновград, а в Араповския манастир ми четоха молитва малко след аборта за забременяване и износване.

# 108
  • Dope Reach
treio, много ти благодаря! За някои от местата бях чувала, за други не бях, но си струва да се отиде навсякъде. Simple Smile

# 109
Точно днес четох темата за Иконата на Света Богородица Златната ябълка в Асеновград Simple Smile там дават ябълка, коланче и четат молитва, мога да дам координати, но не съм звъняла все още Simple Smile
Септември месец отидохме с ММ до Св. Мина манастира в София, същия месец забременях, беше за кратко но ми даде надежда Heart наскоро Rosse беше споделила и нейната история, дано се включи Hug
Не искам да натрапвам моето мнение. Всеки вярва и действа според вътрешното си усещане, надявам се не го приемате крайно. Желая скорошни бременни новини на всички Blush

# 110
  • Dope Reach
На този етап на това се надявам, Божурче! Аз съм вярващ човек, ММ хич не е, но след загубата ни даже той предложи да отидем в св. Мина. Стопли ми душичката. Simple Smile

Пиши като звъннеш, отидеш... дори да е на лични. Иска ми се лятото да отидем на такъв "тематичен" туризъм из България. Правихте ли нещо специфично в св. Мина или само посетихте?

# 111
Ние само се помолихме в манастира. Има свещеник, който чете молитва,ако решите Simple Smile
Ще пиша задължително, когато разбера повече Blue Heart

# 112
Аз съм ходила на Бачковския манастир , помолих се на чудотворната икона в много важен за мен момент , на следващия ден се случин това , за което бях се помолила . Може би е просто съвпадение , но аз вярвам , че има нещо магично в тази икона .

# 113
Моята икона вкъщи е от Бачковския манастир и е малко копие на Бачковската. Между другото днес беше шествието в Бачково. Прави се всяка година на Втория ден на Великден. Ходила съм само веднъж. Заслужава си! Не може да се опише с думи.. Тази икона наистина помага Simple Smile

# 114
И аз съм ходила на шествието и наистина е много завладяващо . Всяка година има страшно много хора от всички краища на България . Аз съм чакала часове да се добера до тази икона . Ходила съм и на скалния параклис , пак на Бачково . До него се стига посредством извита стълба , врязана в скалата . Там навремето монаси са скрили чудотворната икона , по време на турското робство , сега иконата е в манастира , а в скалния параклис има други икони и тетрадка , в която хората оставят послания и молитви . По-нагоре е параклисът на Св. Архангел и Михаил . За съжаление не е в много добро състояние , защото върху иконите по стените има драсканици от сорта - еди кой си беше тук , надявам се все някога да го реставрират , все пак е светилище .  Писна  ми да слушам как се дали незнам си колко си милярда да се построи някаква тъпа кула в Пловдив , която след два дни беше бутната и без това , а такива святи места да пустеят и да се рушат . Лицемерие и безхаберие !!!

# 115
Добър вечер . Поздравления за темата!👌👌👌
Мога да споделя че в Италия има доста свещени места. Един от тя се казва. Madona dell peteruto там има много свещеници. Голям параклис.  Голяма стоя на Дева Мария .
Другото  свещено място е много на високо на една скала в една гора и там е Дева Мария,  и нещо като тунел минаваш под него и си пожелаваш нещо.
Има много красиви места..

# 116
Здравейте, момичета,
Чета ви отдавна, всъщност откогато се случи това, за което сега ще ви напиша. С моя годеник горе долу преди една година направихме уж плахи опити за бебе, аз в началото избягвах точно овулацията по календара на телефона, но се отпуснах веднъж по нея и на следващия цикъл боли, минава, пак боли - втора бледа черта, така и се зарибих по този форум. 5 дни и тиха радост - дойде ми много гадно, тогава не знаех какво се случва, сега благодарение на вас знам какво се е случило точно. Дотогава вярвах, че щом поискам става на момента, зодии смятах, след това видях, че моите виждания са смешни пред съдбата. После няколко опита с тестове - нищо. До септември, тогава ни налегнаха семейни проблеми, преустановихме, после решихме, че ще се женим - сватбата е юни, а аз по редица причини не желая да съм бременна булка и прекъснахме. А и като цяло се вглъбих - от овулация до цикъл дните бяха безкрайни и реших, че това трябва да спре и да се успокоя по бебешката тема.
Това беше представянето ми, а повода е местата, които се обсъждате сега в темата. Септември майка ми заради моите притеснения ни заведе в село Златолист, храмът на Преподобна Стойна, “Свети Георги”, молихме се в храма и в двора има люлка, за която се вярва, че като се полюлееш - на бебе е, на самата ми майка се е случвало да седне без такава умисъл, казали са й близките, които са я завели, но тя не е повярвала и после е забременяла неочаквано и нежелано. Затова и ме заведе там, за жалост по стечение на обстоятелствата след това не сме опитвали и чакам своя миг. ❤ Казвали са ми, че има и кукли там, може да вземеш и след като желанието се сбъдне да върнеш.

Последна редакция: вт, 30 апр 2019, 02:25 от Анонимен

# 117
  • Dope Reach
Здравей, Хриси! Прекрасна сватба ти пожелавам и успешно бебеправене след това!

# 118
Здравейте, момичета.
Рокетче, недей така унивай. Вярно, че си е напрежение, но и 8 месеца не са кой знае колко време. Де да ставаше от първия път...
Скрит текст:
За свещените места аз съм малко скептична (особено за Рупите). В черквата, в която аз съм кръстена и ми е най-близо до дома, а именно св. Мина, когато бях кума и ми трябваше кръщелно (защото го бях загубила), попът ми каза, че най-голямата грешка е венчавката да бъде на Рупите. Черквата не е призната от Синода. Жената на попа ми каза, че много двойки, венчани там, се връщат в св. Мина, за да молят светеца за бебе. Съвпадение, може би, но при приятелката ми не се получава.
При мен, която пък ходя на всеки празник, понякога и без повод, в св. Мина, пак не се получава. Ходила съм и на Златолист, пак не става.
Атеистите как се радват на деца?!
Не знам дали съм се преваърнала в такъв, но не смятам, че заблудата, че ще ми помогне някаква невидима сила, ще ме успокои и видиш ли като забременея, няма да е от оплодена яйцеклетка.
Не искам да оказвам влияние на никого, даже не смятах да разводнявам темата, защото тя не е за това, но нека бъдем реалисти. Някъде бях чела глупостта, че жена без матка е забременяла, защото е вярвала, че Господ ще я дари с дете?!?
Има ли физиологичен проблем, няма как да стане. Ако ще всички черкви и джамии  в света да обиколим, все тая. До скоро и аз вярвах! Не разсъждавам сега така, защото съм изгубила надежда, напротив, зная, че съвсем скоро ще стане, но не защото Бог е рекъл,  а защото ще настъпи моментът.
Шансът всеки месец е много малък. Да уцелиш овулацията, сперматозоидите да чакат на точното място. Нито по-рано, нито по-късно, а в точното време, което е кратко.
Мисля че се чувствам по-спокойна вече. И не се питам защо Господ не ми помага, не се обвинявам, че нещо съм сгрешила пред него. Ако беше така, грешниците щяха да плащат. Нямаше да има безнаказаност!

# 119
Миглена, точно в тази посока са и моите мисли, за това казах, че не си падам по тези неща.
На Рупите ми харесва, но да поседя на някоя пейка и да помълча, в храма не влизам. Не чувствам потребност да го направя.

Аз още чакам, взех да се напрягам... Сигурно ще взема тест вече. Точно този месец имаме числом и словом два опита, ще е чудо да сме оцелели момента.

Общи условия

Активация на акаунт