С какво ви дразнят мъжете /тема №3/

• 46 710
  • 797
  •   1
Отговори
# 15
Абсурт, аз малко си редактирах поста. Не, вече никой няма своя стая. Децата са в детската, която няколко години беше само за дъщеря ми.  Ние с мъжа ми сме в хола. А багажът на сина ми е навсякъде. Според мен, при това положение, което ще е временно /колко точно, се чудя аз/, всеки трябва да направи усилие, за да се стиковаме при новите условия. Но не виждам някой да го прави. Мръсното пране прелива, синът ми и мъжът ми все обсъждат нещо в хола, където е "моето място за почивка", дъщеря ми успява да се изолира.

Последна редакция: пт, 26 апр 2019, 23:09 от Зелена салата

# 16
Щом и след като сте говорили се правят на ударени, направи, както ти писаха нагоре - наатрупа се пране, кажи веднъж - пуснете. Ако не го направят, пускаш си само твоите. Като постоят малко с мръсни дрехи, ще видиш как ще започнат да се сещат.

# 17
Децата  са ужасно големи, не си слагай на сърце никакви битовизми. Аз много обичам да готвя, но ако не ми се готви, с такива големи деца няма и да го правя.

# 18
  • Варна
След като сте преуморена, ангажирана на макс и без уважение, време е  да се  докажете. Предстоят празници . Зарязвате всякакви битовизми и почивате - културни мероприятия, приятелки, спорт, хоби и т.н. Ако ролята ви винаги е била неглижирана в семейството е лош знак. Съжалявам за критиката , но трудови навици, емпатия, взаимопомощ се възпитават в детска възраст . Доставяло ми е удоволствие да помагам на майка си , осъзнавайки нейната всеотдайност и натоварен график. На ваше място щях да си посветя уикенд - почивка или екскурзия . 

# 19
  • София
Съгласна с горното мнение- късно либе за китка. Няма да се научат, но поне можеш да абдикираш напълно от домашните задължения и то без уклончиви и оправдателни "чета си книжка". Всъщност, вече имаш пълното право да гледаш в една точка и да кажеш просто "не искам". Да не желаеш да направиш нещо (при положение, че те знаят, че ти е трудно вече, просто не им пука) е достатъчно уважителна причина. Переш си твоите дрехи. За един човек 2-3 пъти седмично идва. Готвиш си само на теб. Чистиш си своето кътче. Само чисти чаршафи ще намаже мъжът ти, щото не е гот от инат и ти да спиш в едни и същи много време.

Относно меркантилността- аз пък познавам достатъчно млади жени, които не са "меркантилни" (бъркате значението на думата, впрочем). Толкова е плоско да се мисли в мерна единица почивки, заведения и плажче. Просто като те изненада нещо и ти се струпа една камара пари за болести, примерно, осъзнаваш, че би било яко някой да може да ти удари едно рамо. А не да си кютка на скапана заплата, щото го мързи. За деца да не говорим. Ботушките всяка може да си ги купува и сама, но не е нормално да се гледа дете сама. Преди време и аз мислех, че се връщаш на работа след годинка, но всъщност е много приятно да можеш да си позволиш 2-3 години, без някой да ти пили на главата. Изобщо, отвъд баш кифлите, които искат да ги развеждат като панаирджийски мечки насам- натам, има и друга категория жени- които гледат реално на нещата и осъзнават, че мъжкото рамо дори във финансов аспект за приоритетните неща в живота е нещо напълно нормално и далеч от меркантилност.

# 20
Егоизма няма място в семейството. Ако се налага след толкова време да проявяваш егоизъм, при това сред тези, които а ти най-близки, които са част от теб, това означава че нещо много отдавна е сгрешено. Нещо, на което не му е било обърнато внимание или е било пренебрегвано с идеята след време да се оправи. В семейството трябва да има уважение и толерантност, но не и егоизъм.

Абе, алтруисте толерантен, ти колко деца отгледа до пълнолетие за да даваш неуместните си съвети с такъв категоричен тон? Пълни глупости, изтъркани клишета - уважение, толерантност. Самата дума "толерантност е толкова компроментирана, че само като чуя някой да я употребява и ми става ясно какъв е.
В семейството трябва да има само едно нещо - ясно разпределение на отговорностите по време и място. Иначе неизбежно на по-"толерантния" му се качват на главата.
А уважението, драги ми смехурко, е нещо което не се полага, а се заслужава, ежедневно, ежечасно, ежеминутно. И доста лесно се губи, особено ако причините за него не са особено убедителни.
Салатата - за жени като теб е писана поговорката - каквото си постелеш, на това ще легнеш. Свикнала си ги на лесно, трудно ще ги отучиш, не са в детската градина.

# 21
Зелена салата, на твое място бих натикала максимално количество багаж в детската стая и бих се борила за хола като зона, свободна от синове.

# 22
Егоизма няма място в семейството. Ако се налага след толкова време да проявяваш егоизъм, при това сред тези, които а ти най-близки, които са част от теб, това означава че нещо много отдавна е сгрешено. Нещо, на което не му е било обърнато внимание или е било пренебрегвано с идеята след време да се оправи. В семейството трябва да има уважение и толерантност, но не и егоизъм.

Абе, алтруисте толерантен, ти колко деца отгледа до пълнолетие за да даваш неуместните си съвети с такъв категоричен тон? Пълни глупости, изтъркани клишета - уважение, толерантност. Самата дума "толерантност е толкова компроментирана, че само като чуя някой да я употребява и ми става ясно какъв е.
В семейството трябва да има само едно нещо - ясно разпределение на отговорностите по време и място. Иначе неизбежно на по-"толерантния" му се качват на главата.
А уважението, драги ми смехурко, е нещо което не се полага, а се заслужава, ежедневно, ежечасно, ежеминутно. И доста лесно се губи, особено ако причините за него не са особено убедителни.
Салатата - за жени като теб е писана поговорката - каквото си постелеш, на това ще легнеш. Свикнала си ги на лесно, трудно ще ги отучиш, не са в детската градина.

Пак прочети няколко пъти внимателно какво съм написал, осъзнай го, питай ако нещо не ти е ясно и тогава пиши. Деца не се възпитават за един ден. И ако нещо е сгрешено в детството им ( като възпитание ) то след време се появяват следствията. Ама чукча писател, не читател ...

# 23
1."Детския "багаж отива директно в детската стая, не му е мястото в хола. 2.Разхвърляни дрехи /предмети в хола, които нямат място там, отиват :дрехите в детската на пода /по леглата им, предметите на боклука. 3. Пералня ще пускам с дрехи, които са в коша за пране/пералнята. Мръсни дрехи из къщата Не събирам. След сушилнята, по леглата, всеки да си ги прибира /глади /каквото му е кеф. Ако няма сушилня, простирам Само моите и евентуално на съпруга, "децата" да се оправят сами с техните, знаят къде е простора предполагам.  И не само си говоря, правила съм го, неведнъж.

# 24
Салата, това са големи деца, не им правиш услуга като третираш като бебета и им трепериш дали са си сгънали и дали имат изпрани дрехи. Остави ги да отговарят сами за вещите си. Те може да не искат, но им е време.
Започни да прекарваш повече време в почивка - дали вкъщи или навън, да свикнат с идеята, че и ти имаш свое време и пространство. Не чакай по тяхна инициатива да те отменят.

# 25
Салата, ако няма къде другаде, правиш си своя "бърлога" в кухнята. Останалата част от къщата подминаваш. Ама имало разхвърляни дрехи. Много важно. Прескочи ги, влез си в кухнята, затвори вратата, ако ти се готви, сготви си нещо или си направи един сандвич, налей си чаша вино и без да даваш каквито и да било обяснения, си я изпий на спокойствие. На следващия ден пак така.

# 26
  • София
Салатке, когато е било времето да ги възпташ тия деца, не си го направила, и мъжът ти също. Сега си береш плодовете. 18годишна кифла и 25 годишен мързел трудно биха влязли в крачка от раз. Късно е. И половинките им един ден ще страдат от това, защтото и тогава няма пипват нищо. А мъжът ти и него си го научила да е третото дете, ама с годините човек измалява да "носи всичко на гърба си". Ти самата си в това положение сега. Напиши им списък със задачи, ако трябва подробно кое как и с кой препарат/гъба се чисти, как се сортира пране и т.н. според това коието им трябва като знания и си дай почивка. Няма да готвиш и чистиш. Переш само твоите дрехи и то ако ти свършат чистите, а няма изпрани. Кажи им на всички, че сега ти поемаш тяхната роля , е те твоята. Bowtie Ако работата ти позволява, вземи си отпуска за 10на дена и иди някде сама или с приятелки.

# 27
  • София
Дъщеря ми е на 8 и техният кош за пране от няколко месеца е нейно задължение. Вярно, един път седмично се сеща и пак повечето правя аз, но се учи да разделя дрехи, да пуска програма, да простира и да глади. Синът на 9 се занимава с миялната - пак не без подсещане и не всеки път, но постепенно се учат. Може да покажеш това на твоите, да се позасрамят!

# 28
  • UK
Докато беше жива, на мама винаги съм й помагала с чистенето. От 10-годишна ме караха да чистя и помагам. Казвам карали, защото естествено не исках. В тийнейджърските години вече ме наказваха като не исках да чистя и помагам. В следствие ходих неизпрана навън... След това се научих да възприемам чистенето като вид тренировка, а майка ми беше толкова щастлива, че чак ми даваше по 5-10лв като изчистя всичко. В последствие осъзнах колко работи върши и винаги съм била благодарна.

# 29
Синовете си от студенти карам  и да се перат ,то ясно че храната няма да им сервирам там.Дърти магарета са вече,  но  единия тук си простира прането и съседка ме пита вярно ли е..Все едно сме сърдити и съм го  наритала и пъдя. Ами вярно е, от много години си е негова грижа.Имахме животни,крави и други, и работех и  земя, и готвя и остава и тях да мисля ,като пристигнат с по два сака пране  зимата къде се суши ,като и автоматична пералня нямах.Има къде да занесат пране  или да си изперат според  времената.
Че ме одумваха знам.Но сега ми е добре  да не мисля  и питам кое  да пера и гладя за вземане,че са за ден или два  тук.Е,той единия семеен с деца вече, не идва за много време че и да се пере,има си дом.Тях пере и глади.Другия още постоява  по няколко дни ,докато отпраши някъде.
Но  да могат сами да се обслужват си е много важно  за майката и за съпругата после.Само любовниците не касае, шегувам се де.Може и такива да има да обслужват ,но надали.

Общи условия

Активация на акаунт