С какво ви дразнят мъжете /тема №3/

• 46 930
  • 797
  •   1
Отговори
# 45
Не, няма смисъл да воюва или да прави демонстрации. Просто да си намери комфортна зона в апартамента и да си почива, правейки се на приятно разсеяна.

# 46
И от какъв зор да напуска?
То, ще стане като във вица за Иванчо, дето казал, че нямат нужда от майка му, тъй като той вече не сучел, а баща му отдавна не чукал....

Защо трябва да се води война не разбирам?
Войни се водят при млади двойки, докато се надпреварват кой да води бащина дружина.
Ама при дърти магарета, кроткото очертаване на неприкосновен периметър, съчетано с безкомпромисно защитаване, е достатъчно.
А, на когото не му изнася липсата на слугиня, да си търси решение.

Как точно става "безкомпромисното защитаване" по мирен начин? Аз мразя да е мръсно и разхвърляно. Има ли дрехи по столове и легла и чинии в мивката, откачам. Научила съм децата да си правят и подреждат прането сами, както и да си чистят стаите и мият съдовете. Не е винаги по миоя начин, разбира се, никога няма идеално. Правенето напук на децата не е в стила ми и не мисля, че мога да науча един тийнейджър да си изчисти стаята или изпере дрехите, ако го чакам да няма какво да облече. Можеби това да работи с успех за много от вас, но не е моето. Аз предпочитам да го кажа с добро и с "моля те", вместо да наказвам.

# 47
  • София
Как точно става "безкомпромисното защитаване" по мирен начин? Аз мразя да е мръсно и разхвърляно. Има ли дрехи по столове и легла и чинии в мивката, откачам. Научила съм децата да си правят и подреждат прането сами, както и да си чистят стаите и мият съдовете. Не е винаги по миоя начин, разбира се, никога няма идеално. Правенето напук на децата не е в стила ми и не мисля, че мога да науча един тийнейджър да си изчисти стаята или изпере дрехите, ако го чакам да няма какво да облече. Можеби това да работи с успех за много от вас, но не е моето. Аз предпочитам да го кажа с добро и с "моля те", вместо да наказвам.

Искаш да кажеш, че с "моля те" веднага получаваш резултат- още от първия момент, в който си го казала?
Не ти вярвам, без да се засягаш.
При едно поне, не е сработило.
И ти си продължила да переш и гладиш, и миеш, и чистиш.
И да молиш, вместо да ги оставиш да поемат отговорност за външния си вид поне.
Това ли е наказанието за теб- да заявиш, че си била дотук, защото си изтощена, защото години наред си го правила, а сега, ако те обичат поне малко, ще си поемат задълженията и ще те разтоварят?

Безкомпромисно с мирни средства се защитава с твърдост- не пипаш нищо, което те могат да свършат по собственото си обгрижване.

# 48
Идеална си на теория, Абсурд, но тези тактики рядко работят, на етап, към който ги отнасяш. Да учин някого на нещо, след години, и то принудително, докато седиш и гледаш сеир в центъра на събитията - просто ви се развихри въображението с легените и друга посуда.

# 49
И аз мисля като Дренка. На теория добре. Ще оставя стаите им да мухлясат, но извън тях? Кухнята е една. Не мога да оставя чиниите до тавана, докато няма ни една чиста. Решиш ли да правиш напук, ще обявиш война на непокорния тийнейджър.
Разбира се, че "моля те" не всеки път работи от първия път, но аз ги мисля за големи хора, с които мога да се разбера човешки без да прилагам методи в стил "ще видите кой командва парада". Както аз не бих понесла някой да ми прави напук, така и аз не искам да правя, защото ако един младеж реши да ти прави напук, несъмнено ще те победи в това, мисля аз.

# 50
  • София
Кой говори тук за тийнове?
Освен теб, която обясни в 2 поста вече как възпитаваш твоите деца, които не са пълнолетни.

Авторката говори за двама пълнолетни индивида- единият, бил вече навън и оправял се идеално сам, но върнал се при мама и качил се на главата ѝ заедно с баща си.
Спряла е да готви, жената и нито война е избухнала, нито някой се е трогнал- поръчват си, явно отвън.
По същия начин може да спре не да им пуска миялната и пералнята, а да им събира чиниите и дрехите, че да зарежда уредите.
Ще им ги изнася в хола, който са окупирали и ще си пази периметъра чист и без навлеци.

# 51
Разбира се, че човек може да се прави на приятно разсеян, без да обявява война на никого.

# 52
Кой говори тук за тийнове?
Освен теб, която обясни в 2 поста вече как възпитаваш твоите деца, които не са пълнолетни.

Авторката говори за двама пълнолетни индивида- единият, бил вече навън и оправял се идеално сам, но върнал се при мама и качил се на главата ѝ заедно с баща си.
Спряла е да готви, жената и нито война е избухнала, нито някой се е трогнал- поръчват си, явно отвън.
По същия начин може да спре не да им пуска миялната и пералнята, а да им събира чиниите и дрехите, че да зарежда уредите.
Ще им ги изнася в хола, който са окупирали и ще си пази периметъра чист и без навлеци.

Мен ако питаш, най-добре да се изнесе и да ги остави да потънат в мухъл и плесен. 🤪 Как иначе ще опази само за себе си чисто!?

# 53
 Да се изнесе - едва ли, все пак цял живот е жертва на собствените си решения. Добре че е бг мама да я спасява. Ха, дано.

# 54
  • София

Мен ако питаш, най-добре да се изнесе и да ги остави да потънат в мухъл и плесен. 🤪 Как иначе ще опази само за себе си чисто!?

Не си падам по бягствата, затова не мога да приема да си подвия опашката и да ги оставя да се ширят в жилището, което съм им направила дом и където съм ги отгледала.

Така че, ако ще се изнася някой, няма да съм аз.

# 55
  • София
Идвам да похваля мъжо. Три дни бяхме на пътешествие и почти не ме е дразнил.
Починахме си от децата.
Тийнеджърката е мега твърдоглава. Аз й трупам една купчина чисти дрехи, тя не ги подрежда и все реве "къде ми е..."
Купих една малка прахосмукачка и малкия минава с нея и много се кефи.

# 56
Ха, намерих си полезен съвет тук. Цопвам се при вас, бившият ме дразнеше, настоящият ме дразни. Абе, с високи изисквания съм си. Трудно се разбирам с мъж. Сигурно и с жена ако живеех, пак така щеше да бъде. Ето на, оплаках се. И от себе си се оплаквам, че за толкова години не му хванах цаката, но .. не съм съсредоточена върху това да го водя за носа, имам си деца за гледане. Явно си е време обаче.

# 57
  • София /Абсурдистан
Не бих се изнесла на мястото на авторката. Обслужването обаче бих спряла от раз.

# 58
  • SHOOT ME 10 $
Този случачай ми напомня един друг и отчасти ще се цитрам.
Чудиш се не си ли личи, когато проявяваш търпение(в повечето случаи струващо много нерви), че другите те мятат веднага в графата "БАЛЪЦИ". Или тези  хора са станали толкова егоцентрични, че не могат да усетят разликата...
Болно, обидно, съсипващо и разочароващо е, когато проявяваш търпение и желание в повечето моменти да си в услуга към някои, а те вземат случващото се за даденост, поглеждайки през собствената си пирамида определят, че това е нещо нормално и...изобщо не усещат, че ти скачат върху главата. И когато промениш стратегията, и тези хора се изправят пред очаквания финал на отношенията, ще изпаднат в недоумение. И няма да могат да разберат милите, че ти е писнало на...да те правят на ахмак.
Така че след толкова време е трудно да се промени ситуацията...

# 59
  • Sofia, Bulgaria
Дразни ме само като влезе в стаята, честно 😂 защото започва да ме пита “какво правиш?”, а то е видно. Иначе ме дразни,  че нощем става и тропа и ме буди. Дразни ме и че трябва да го будя, защото неможе да стане сам. Дразни ме, че все чака аз да му дам нещо си вместо да се напъне сам да го вземе. Дразни ме, че неможе да направи нещо за ядене и все аз трябва да готвя.... НО пикът беше, когато миналата седмица ми обясняваше как изобщо не работя, нищо не правя и само се оплаквам и трябвало да се взема в ръце и аз да изкарвам пари и т.н..... колкото мога правя, наистина съм хипер уморена и дезорганизирана, но такава съм си цял живот. Просто това прекъсване за 2г майчинство ме върна направо на А и Б в работата и сега наново всичко.

Общи условия

Активация на акаунт