"Слънцето дарява ни със топли дни, а нека нас със бебче да дари"-бъдещи мами 35+

• 33 251
  • 660
  •   1
Отговори
# 300
  • В градината...
Той е на 3 г. и 3м. Тя слуша уж но не спи сама и не заспива сама. Крещи като луда и реве по 1 час, ако я оставим. През деня също ме дебне и ако изляза от стаята, ме стряска с викове и рев. Преди малко й обличам пижамата и рев, сякаш нещо я е ухапало зверски. Подскочих. Етикетът я дразнел.... Диване.

# 301
  • Пловдив
Уф...все си мисля, че ще го израстне тя. Ама е голяма вече...може някаква защитна реакция да е това. Или че не иска да те дели с никой.
Хомеопата не помага ли в това отношение?

А при Ясен си мисля, че ще се отпуши да говори отведнъж Simple Smile
Само да са здрави!

# 302
  • В градината...
Комшийчето до 3 г.дума не било обелило.

# 303
  • гр.София
А голяма, мойто до преди половин година имаше такива моменти. Не за такива неща, но ядоса ли се за нещо пада му пердетето и въобще не го вълнуваше какво ще хвърли и се дереше като точно неконтролируем. Но, такова държание на децата, за мен е от това, че родителите не са били категорични в поставените граници. Аз виждам много грешки у нас с мм и си изядохме попарата предоволно.
Сега пак го виждам че му се иска да го направи, но вече много се срамува като се държи зле и когато му се караме за някоя тъпотията, за която и той е осъзнал че е страшна простотия. И те така...
Сигмич, какво да ти кажа, освен, че звучиш спокойна и доволна. Божеее, пораснаха децата. Късмет и здраве да имат всички.
Перу сега като ходи на градина, не му ли се е обогатил речника на Ясен?

# 304
  • В градината...
Миме, ясно е, че е от липсата на граници. Но така и не се научих как да ги поставя.
Ясен на градината дума не обелва, кротък като мушица. Само хапе наред.

# 305
  • Пловдив
Това, че хапе пак не е ок...според мен, де. Не се ли питаш що го прави?
Пак да питам...какво казва хомеопата за тези поведения? Понеже нас навремето ни питаше за какво ли не...

# 306
  • гр.София
Да примери зс късно проговорили деца под път и над път. Въпросът е ти дали ще лежиш на тия ларви. Мисля знаеш, че логопедите не се занимават само с това да ги накарат да говорят правилно. Бих те посъветвала да направиш консултация, тя ще прецени дали знае думите и просто неиска да говори или въобще му е трудно.
За границите много добре те разбирам. Има всякакви дзен съвети, ма при моето никоя нямаше ефект Joy Рядко бяха тия сцени, но ги имаше. А в семейството никой не крещи, в къщи винаги е спокойно. Явно е до темперамент и грешно наше поведение с него.
Човек се учи от грешките си.

# 307
Скоро прочетох една мисъл, която много ми хареса- в стремежа си да не допусна грешките на майка ми с мен, допуснах съвсем различни с моето дете.

# 308
  • В градината...
Не знаех за логопедите, че имат и други функции. Ще трябва да посетя, и без това скоро развеждах един.
Хомеопатичката се вижда в чудо с Ида. Но. За боледуването имаше ефект.
Наизуст научава за 2-3 повторения стихотворение или песен. Сече му пипето и явно не му дава мира тая енергия.

# 309
  • София
Перу,и синът ми проговори на възрастта на Ясен. Януари става на 4 г., двуезичен.На 3г3м тръгна на градина. Два пъти седмично идваше логопед, сега ние го водим веднъж седмично в чстния й кабинет,няма в градината. Не мога да кажа, че говори добре, никак даже, но за това време много дръпна. Вкъщи не мога да го накарам да си подрежда играчките, в градината и при логопедката е много организиран.

# 310
  • гр.София
Добро утро, коледно кафе Wink ?

Честит Игнажден, нека здравето и любовта са постоянен гост в домовете ни!
Последни напъни с работата днес и утре и след това предстоят така любими празнични дни Heart
Тази година ми мина като един миг. И не , не си внушавам, грам не я усетих. Започна гадно и като цяло беше тежка, ако се вторача в това. Но, аз избирам да запомня хубавите моменти, защото има такива, а и най-важното е, че всички около мен са живи и здрави. Та я пиша хубава година, с малко уроци Wink

# 311
  • гр.София
Весела Коледа прекрасни създания! Мир, любов, здраве и сплотеност да има във всяко семейство! И пожелание, което много харесвам "Да се сбъдне това, за което мълчим"! Heart

# 312
# 313
  • В градината...
Честито Рождество Христово! Бъдете благословени!

# 314
Весела Коледа момичета, бъдете здрави и благословени 🤗

Общи условия

Активация на акаунт