Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 034
  • 791
  •   1
Отговори
# 555
Хайде стига с тая мантра, че жените умишлено си търсят лека и нископлатена работа, а от мъжете искат да носят парите. Има и такива, но съвсем не е масово. Да не говорим, че аз лично имах сериозни спънки да започне работа, като директно ми се казваше, че не искат жени. Е, понеже съм инат, та успях и скоро шефът ми каза, че не е бил прав и се справям даже по-добре от мъжете. 😁 Това беше минутката за реклама. 😁

# 556
Как така не са искали жени, а са те наели? По-скоро шефът е искал да те мотивира още от интервюто и е успял без да разбереш 😁 Да впрегнеш жена да се доказва по този начин си е доста хитро от неговата страна 😁

# 557
Шефове са се опитвали да ме "мотивират" да работя дългогодишно за тях с безплатна нова кола или апартамент под наем без наем, ама хич не съм се връзвала. После що жените били такива.. Ми то на мъжете (повечето) явно им е удобно и им се иска да са такива, че е по-лесно. Grinning

# 558
Това къде го гледаш? При мен се вижда само общата бройка.

# 559
Хайде стига с тая мантра, че жените умишлено си търсят лека и нископлатена работа, а от мъжете искат да носят парите. Има и такива, но съвсем не е масово. Да не говорим, че аз лично имах сериозни спънки да започне работа, като директно ми се казваше, че не искат жени. Е, понеже съм инат, та успях и скоро шефът ми каза, че не е бил прав и се справям даже по-добре от мъжете. 😁 Това беше минутката за реклама. 😁
Нали, аз също вече се прозявам, четейки как жените се проявяват като едни мамини глезанки, работещи лека и ненатоварваща работа в мечти как ще дойде майчинството, за да си лежат още повече вкъщи. Grinning И да си почиват. А навън, странно, срещам все забързани жени, интересно появяващи се в часовете между 5 и 7 следобед, които бързат да напазаруват след работа или бързат да вземат децата от училище. И някакси, колкото и да е изумително, всичките ми приятелки и познати, и далечни познати от женски пол работят по 8-9-10 часа на ден, независимо от наличието на деца. Сигурно някъде там има по един мъж за всяка, който разправя в бг-татко: "А, тя моята й е лек живота, ходи си там на работа за кеф, клати си краката зад бюрото, а аз..."
... а той прави същото, но неговото е по-хард, защото е той. Grinning

Бях се наканила да пиша нещо на Пирончето след един негов пост, посветен на бившата му, но вече не съм убедена, че има смисъл след като на преден план дойде казармата и доводите за мързеливите жени.

# 560
Ооо, казармата е страшен аргумент! Жалко, че младите не могат да го използват.
За Братан - не става въпрос за 1 и същ шеф, а за работа, за която години ме отрязваха. Този, който все пак ме взе, каза, че е било от немай къде, поради липса на хора, но в последствие си е променил мнение. За мен явно не това е било мотивация, защото още съм на тази работа, е на различни места и позиции.

# 561
Аз все още се чудя за тая митична приятелка на Пирончето и невероятното й търпение. Не мисля, че е станала комерсиална, но и самата тя се е усетила, че с годините на нископлатена работа и 2(!) висши с неясно пласиране, е можело по-добре да си оползотвори времето. Тоест и двамата са живели години наред в някакво балонче от романтика, без да забележат и решат належащите проблеми, а именно да се измъкнат и да намерят по-зелени пасища. И са си стояли на гадни работи с години, полагайки усилия за тоя, дето клати гората...

А все повече не разбирам хората, дето взимат по 2, че и 3 висши, вместо да вземат следващата степен или специализирани курсове, ми се връщат в първи клас наново.

# 562
Счупено пиронче, не знам от къде да те "захвана", наистина.

Код:
[b]Дори и при отглеждането на вече роденото бебе повечето майки не са заети с него 24/7[/b]. Simple Smile Думите ти биха били верни, ако напълно лишиш една такава майка от срещи и разговори с приятелки, гледане на филми и предавания, слушане на музика, излизане навън, зяпане в телефона; разходки из паркове, детски площадки, по магазини; пътуване на излети и т.н. Simple Smile Не ги пиша тези неща, за да се заяждам, [b]а да бъдем по-точни в изказванията си и без чак такива преувеличения от типа "24/7[/b]". Първите няколко месеца са по-натоварени и го зная покрай мои роднини с бебета преди години и приятели с бебета сега. Живял съм под един покрив с бебе преди и съм наясно за безсънието и тревогите покрай него. 

Първо, когато родиш едно дете и го избуташ до 2 годишна възраст, тогава ми обяснявай, че вниманието ти не е изцяло върху него 24/7. Освен това, за да сме "точни в изказванията си", аз казах, че майката е на разположение 24/7 , което е 100% така. Това не означава, че не спи, не яде, няма пулс и не живее. Но означава, че във всяко едно време от денонощието тя е на полусъединител и организмът й е готов за моментално действие, което предполага едно постоянно вътрешно напрежение, което само по себе си изтощава.
Така че, наистина, не се изказвай неподготвен. Няма мъж, който да усети майчинството такова, каквото го усеща майката, дори и да участва активно в гледането на детето. Не ми се иска да влизам в лични примери, но дори мъжът ми, който доста ми е помагал при гледането на детето ни, и сме спали тримата в една стая, на сутринта като му разказвам какви неща са се случвали, колко пъти детето се е събуждало, колко пъти съм го кърмила и т.н., той сякаш не е бил в същата стая - нито е чул, нито помни. Аз (и почти всяка майка) се будех при всяко движение на детето, въпреки, че само няколко месеца преди това съм имала сън на мечка, докато бащата няма чак такива инстинкти.

Код:
Не отричам, че има и бебета, изискващи много по-учестена грижа, но не бива да се обобваща и отсича така категорично как едва ли не няма и минутка почивка за една майка.

Разбира се, че има време за почивки, то оставаше и да няма. Но неща като "фризьор", "маникюр", "вечерно излизане" и т.н.. са лукс за много майки и то не защото нямат пари или 1 час, а защото през този един час трябва да ангажират някой да им гледа детето, няма как да го завлачат в салона и някъде другаде, защото това не е кукла, която да седи и мълчи, а може по всяко едно време да ревне, например или да поиска внимание. И ако няма такъв човек (което при мен е било в 90% от времето), такива своеобразни почивки за мен са били върховният лукс. Дори ходенето до магазина сама ми се е струвало като нещо специално и различно.
Тук държа с 2 черти да подчертая, че грам не се оплаквам. За мен това е било страхотно време. Майчинството не е някаква тежест или бреме, когато детето е желано и се е появило в точното време, и не съм преживявала толкова драматично тези "липси". Но умората е системна и животът е съвсем, съвсем различен.

Код:
Основните причини повечето татковци да не го правят, са две:
1. Майките твърдо настояват те да си стоят вкъщи и да отглеждат детето, а мъжът им да работи и да носи пари.
2. Почти всички от майките не печелят достатъчно като татковците, защото:
а) още от завършване на гимназията* и след това не са направили необходимото да се развият в професията, която са избрали.
б) избрали са професия, която поначало не е доходоносна, само защото са предпочели тя да е възможно по-лека и спокойна, осъзнавайки ниското заплащане.

*Работещите студентки са многократно по-малък дял от работещите студенти. Вторите до голяма степен са подтикнати да работят и поради нуждата да имат повече пари за жени - почерпки, таксита и/или поддръжка на кола, подаръци, билети за кино и т.н.. Повечето студентки, от друга страна, разчитат на каквото пратят мама и тате, плюс споменатите почерпки и други харчове от страна на мъжете.

Bullshit! Simple Smile
Майките твърдо настояват те да си стоят вкъщи и да отглеждат детето, а мъжът им да работи и да носи пари.

Майките гледат децата си, защото за майки - нито един баща не може да замести грижата на майката. Това е природа, пич. Можеш ли да го накърмиш? (тук само не ми отговаряй с тъпотии от сорта на "мога да го нахраня с адаптирано мляко", защото не това е идеята). Можеш ли да накараш тялото си да излъчва същата миризма, която е усещало бебето още в утробата на майката? Съмнявам се Simple Smile Айде да не влизам в подробности за анатомия и биология, защото ще стане тегаво.
Не случайно се казва "майчинство". Не, че при някакви крайни ситуации детето не може да бъде изгледано от друг, но ако търсиш най-доброто за него, то трябва да бъде гледано от майката през първите две години.
Освен това
Код:
никой уважаващ себе си мъж
няма да хване метлата, парцала, бебето под мишница и да се превърне в сръчна домакиня, докато майката бачка за заплата след като 9 месеца тялото и се е трансформирало и е извадило човек.. Извинявай, ама ако наистина има такива мъже, които с отворено сърце и съзнание да предпочетат да си сменят мястото с жената, то аз не съм сигурна с какво самочувствие могат да се нарекат "мъже".

По т.2. не знам дали изобщо да си правя труда да коментирам. Как точно реши, че жените нямат търпение да завършат гимназия, за да започнат да се провалят в живота, при положение, че във всеки един университет, във всяка една специалност има определен брой мъже и жени, които ще бъдат приети и съответно учат и завършват заедно. Тук тезата ти малко куца.
Код:
избрали са професия, която поначало не е доходоносна, само защото са предпочели тя да е възможно по-лека и спокойна, осъзнавайки ниското заплащане
- първо, смятам, че не са много студентите, които започват да учат и избират специалността/професията си, след задълбочено проучване на пазара на труда. Ако някой го направи, вероятно ще е с цел по-дпбро заплащане, а не "чакай да си избера нещо за 500-600 лв, че не ми се работи много"... Освен това, за 4-5 години, през които се учи, толкова неща могат да се променят, че никой не може да ти гарантира къде точно ще се реализираш и колко заплата ще получаваш. Да не говорим, че учители взимат в пъти повече от сервитьори (примерно) в някой вървежен клуб.. Така, че пак няма много смисъл в думите ти.

Работещите студентки са многократно по-малък дял от работещите студенти. - това не го приемам за геройство. Никой на никого не е виновен, че нечии родители могат да си позволят да издържат децата си, докато учат, а други нямат тази възможност. В моето семейство, например, винаги е имало твърди принципи по въпроса с ученето и работата. Баща ми буквално ми беше забранил да работя, докато уча и докато той може да си позволи да ме издържа, не защото съм била лигавена или мързелива, или пък защото не ми се е работило. А защото за него работата по време на учене предполага риск за самото ми обучение, тъй като децата на много негови познати не завършиха, защото нямаха време да учат и да бачкат едновременно, влачеха изпити и т.н. Изкарала съм цялото си студентство с минимални доходи, но без да работя и съответно съм завършила с отличен, и съм се реализираша доста успешно няколко месеца след това. Така че..айде моля без да идеализираме работата по време на учене, защото не е никакво геройство.

А по въпроса с "почерпките и харчовете от страна на мъжете", винаги ще твърдя, че ако попадате на такива жени, то вие сте си виновни за това Wink Не знам защо някои мъже го чувстват като дълг, но се напъват да се доказват предимно с това, а после викат - абе тая само я черпя.. Ами, не я черпи, покажи й нещо друго. Ако все попадаш на меркантилни жени, помисли си дали не търсиш все такива.

# 563
Пирончо е много зле, аз не му отговорих на един въпрос, няма и да отговарям повече и на други, като гледам има достатъчно желаещи.

# 564
Аз все още се чудя за тая митична приятелка на Пирончето и невероятното й търпение. Не мисля, че е станала комерсиална, но и самата тя се е усетила, че с годините на нископлатена работа и 2(!) висши с неясно пласиране, е можело по-добре да си оползотвори времето. Тоест и двамата са живели години наред в някакво балонче от романтика, без да забележат и решат належащите проблеми, а именно да се измъкнат и да намерят по-зелени пасища. И са си стояли на гадни работи с години, полагайки усилия за тоя, дето клати гората...

А все повече не разбирам хората, дето взимат по 2, че и 3 висши, вместо да вземат следващата степен или специализирани курсове, ми се връщат в първи клас наново.
И аз мисля нещо подобно на болднатото. Метнала се е от едната крайност в другата и затова не й е провървяло. Иначе за каква комерсиалност изобщо може да се говори при дадените примери. В смисъл... и аз изминавам по 8-12 км почти всеки ден, но защото обичам да бягам/ходя, а не, защото не мога да си позволя билет за ГТ. Някакси едно е да си бодра спортна натура, а съвсем друго е да знаеш, че независимо изтощена, болна, на -15 градуса, в проливен дъжд или на 33 градуса лятото все щеш не щеш си пешачката от недоимък. Това не е промяна от скромност към материализъм, а към отчаяние и неистово желание да живееш нормален живот, последвало в още по-кофти житейски избори. Не е идеята да си търсиш "богат" мъж, а по-скоро човек с мерак за развите и дружно да бутате напред всеки според възможностите. Това заседяване на едно място е смазващо не само във финансов аспект, а попринцип. И е логично да се засили с времето - първо, натрупват се бедни години, което е натоварващо и второ, с възрастта хората лека полека искат и малко повечко комфорт, да могат да си позволят нещо да ги улесни, да обърнат внимание на друго. Представят си вече и среда за отглеждане на потомство, някакво спокойствие, че при форсмажорни обстоятелства ще имат възможността да отреагират... Много е важно да имаш адекватен партньор в този момент. Да даде едно рамо и да се постарае заедно с теб, а не да опява как жените са привилигировани и те е взел скромно, свито пиленце, доволно на кофичка кисело мляко за закуска и почивка в парка, а си станала хищна орлица, мислеща за дом, кола и как ще гледаш бъдещото орленце на минимална заплата.

# 565
Аз пък днес научих, че има хижа Братан.

Иначе има и двойки, които си стоят на едно ниво. И си имат евтини забавления - ходят по хижи. Готини са, но и от един момент много натоварващи, защото за всичко се мисли адски на дребно. Просто не са вписани в ритъма на живота, малко са настрана. Или пък двойка, в която жената е толкова ерудирана и отдадена на някакво учене, че е вече чак неадекватна, ако се сещаш оня специфичен прашасал вид.

И да, от неудачник на мутра не е хубав скок, идваш от свят, в който парите са ти непознати и не може да разбереш всичко наред ли е или не. Даже нямаш адекватна мяра за "много пари".

# 566
Google76, аз не бих могла да го кажа по-добре.
Не искам да обиждам пирончето, но подозирам, че начинът му на мислене и изказване е следствие от това, че "начетената кака" му е видяла сметката на няколко нива. Но няма кой да я вини за това, според мен даже много време му е отделила. И аз, ако съм инвестирала време в себе си, да се самоизграждам и дърпам напред, за да си осигуря по-добър живот, не бих се примирила с човек, който години наред дава вид на безперспективен тип и ме дърпа назад. Абсолютно нормално е да търсиш човек, който е на ниво, близко до твоето. И ако дадеш шанс на някой, който в момента видимо и за двамата не ти "приляга", то това определено е "даване на шанс" и не бива да се злоупотребява с него.
Определено едно от най-отблъскващите неща е неамбициозен мъж, и ако той е давал вид на такъв тогава, няма на кого да се сърди. Така че аз подкрепям момата за решението й да не губи повече време в такава връзка, не подкрепям това, че е залитнала в друга крайност. Но бас ловя, че ако нещата са се движили по един нормален начин с първия, нямаше да стигне до това и сега щяха да са много напред.
За мен също "мерак за развите и дружно да бутате напред всеки според възможностите" е печелившата формула за стабилна и щастлива връзка, а не тънко сметкаджийство кой колко вади и какво плаща.

# 567
  • София
Да впрегнеш жена да се доказва по този начин си е доста хитро от неговата страна 😁
Тук съм съгласна. И според мен това е станало.
Жалко, и аз бих се хванала. Само че ще натяквам Joy

забързани жени, интересно появяващи се в часовете между 5 и 7 следобед, които бързат да напазаруват
Пак не си разбрала. Това е времето за раздвижване, след като си се подпирала цял ден на кълка. Бързат да се приберат, щото тогава започват турските сериали. И риалититата. Е, ама значи. Научете си мантрата. Жените са мързеливи, не работят. Мъжете са работливи и работят.

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 13:08 от The Catcher in the Rye

# 568
Другото, което се чудя е какво се има предвид под грижовен мъж. Щото грижата не е да ти връзва шалчето и да се държи с теб все едно си дете, а да е адекватна. Тоест искам сушилня за купчините дрехи на децата, не да ме гушне и да ми каже браво, че в студа простирам, примерно.

Но за някои хора явно нормалните неща изглеждат като буйно сметкаджийство. Аз бях така с първия мъж - аз искам да дърпаме напред, той хем можеше да се включи, хем дърпа  назад.

# 569
Другото, което се чудя е какво се има предвид под грижовен мъж. Щото грижата не е да ти връзва шалчето и да се държи с теб все едно си дете, а да е адекватна. Тоест искам сушилня за купчините дрехи на децата, не да ме гушне и да ми каже браво, че в студа простирам, примерно.

Но за някои хора явно нормалните неща изглеждат като буйно сметкаджийство. Аз бях така с първия мъж - аз искам да дърпаме напред, той хем можеше да се включи, хем дърпа  назад.
Grinning Grinning Grinning
Това ми напомни за един форумен субект (не помня ника) дето обясняваше как тествал потенциалната жИна като я карал да пере в леген със сапун за пране и я водел в гадни заведения с мухи и салмонела, за да види дали е меркантилна и дали ще се оплаче. Grinning Хилила съм се на глас с тази душичка. Сигурно, ако премине тези тестове, дамата отива на ниво 2, в което я слагат в саркофага с хлебарки, за да свикне с дома на младоженеца. Grinning

Кечър, да бе, права си. И аз живея в едни заблуди. То след толкова почивка през майчинството как да не ти се хукне по магазини в пиков час, малко да видиш свят, хора... все пак 1-2 години си карала на дивана с Cosmopolitan и Жената Днес, хрупайки безглутенови джаджи, докато бебето спи едни 20 часа на ден. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт