[b]Дори и при отглеждането на вече роденото бебе повечето майки не са заети с него 24/7[/b]. Simple Smile Думите ти биха били верни, ако напълно лишиш една такава майка от срещи и разговори с приятелки, гледане на филми и предавания, слушане на музика, излизане навън, зяпане в телефона; разходки из паркове, детски площадки, по магазини; пътуване на излети и т.н. Simple Smile Не ги пиша тези неща, за да се заяждам, [b]а да бъдем по-точни в изказванията си и без чак такива преувеличения от типа "24/7[/b]". Първите няколко месеца са по-натоварени и го зная покрай мои роднини с бебета преди години и приятели с бебета сега. Живял съм под един покрив с бебе преди и съм наясно за безсънието и тревогите покрай него.
Не отричам, че има и бебета, изискващи много по-учестена грижа, но не бива да се обобваща и отсича така категорично как едва ли не няма и минутка почивка за една майка.
Основните причини повечето татковци да не го правят, са две:
1. Майките твърдо настояват те да си стоят вкъщи и да отглеждат детето, а мъжът им да работи и да носи пари.
2. Почти всички от майките не печелят достатъчно като татковците, защото:
а) още от завършване на гимназията* и след това не са направили необходимото да се развият в професията, която са избрали.
б) избрали са професия, която поначало не е доходоносна, само защото са предпочели тя да е възможно по-лека и спокойна, осъзнавайки ниското заплащане.
*Работещите студентки са многократно по-малък дял от работещите студенти. Вторите до голяма степен са подтикнати да работят и поради нуждата да имат повече пари за жени - почерпки, таксита и/или поддръжка на кола, подаръци, билети за кино и т.н.. Повечето студентки, от друга страна, разчитат на каквото пратят мама и тате, плюс споменатите почерпки и други харчове от страна на мъжете.
никой уважаващ себе си мъжняма да хване метлата, парцала, бебето под мишница и да се превърне в сръчна домакиня, докато майката бачка за заплата след като 9 месеца тялото и се е трансформирало и е извадило човек.. Извинявай, ама ако наистина има такива мъже, които с отворено сърце и съзнание да предпочетат да си сменят мястото с жената, то аз не съм сигурна с какво самочувствие могат да се нарекат "мъже".
избрали са професия, която поначало не е доходоносна, само защото са предпочели тя да е възможно по-лека и спокойна, осъзнавайки ниското заплащане- първо, смятам, че не са много студентите, които започват да учат и избират специалността/професията си, след задълбочено проучване на пазара на труда. Ако някой го направи, вероятно ще е с цел по-дпбро заплащане, а не "чакай да си избера нещо за 500-600 лв, че не ми се работи много"... Освен това, за 4-5 години, през които се учи, толкова неща могат да се променят, че никой не може да ти гарантира къде точно ще се реализираш и колко заплата ще получаваш. Да не говорим, че учители взимат в пъти повече от сервитьори (примерно) в някой вървежен клуб.. Така, че пак няма много смисъл в думите ти.
Препоръчани теми