Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 15

• 43 088
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • В планината / На морето
За единия ми имот и съседите  мога да разказвам много - познавам квартала, работя до блока.
Другия имот е купен обзаведен за даване под наем - за квартала мога да кажа малко, съседите не ги познавам.
Питам кандидатите с какво се занимават. Но наличието на доходи не винаги е обвързано с редовно плащане на наем и сметки... А и може да ме послъгват, знам ли.

ми като нямат доходи , как ще плащат ?

# 406
Между другото, когато писах за соц мебели, имах предвид такива обяви:
https://www.olx.bg/ad/levski-g-ednostaen-apartament-chastichno-o … T.html#4cc4cb3a76
И не мога да не добавя, чеИмоти Василев се конкурират с Титан пропъртис за първо място като най-досадни, груби, безполезни и неуслужливи служители от всички агенции.

Не само с тях се конкурират. Имоти Василев от групичката менташки агенции с фалшиви обяви като Point Marker,Брик пропъртис,Select Homes,Ринекс, Асист - последните пускат реални оферти само на сайта си а имотите, които публикуват в сайтове за обяви всичко им е фейк.
Обяви с такива имена на фирми директно ги затваряйте и не си правете труда да разглеждате снимки.
OLX го забрави, там всичко е фалшиви обяви. Истинските обяви там се броят на пръсти и то само ако някой собственик се е объркал да си пусне имота покрай обявите си за лични вещи.

# 407
https://www.olx.bg/ad/levski-g-ednostaen-apartament-chastichno-o … T.html#4cc4cb3a76
И не мога да не добавя, чеИмоти Василев се конкурират с Титан пропъртис за първо място като най-досадни, груби, безполезни и неуслужливи служители от всички агенции.

Не само с тях се конкурират. Имоти Василев от групичката менташки агенции с фалшиви обяви като Point Marker,Брик пропъртис,Select Homes,Ринекс, Асист - последните пускат реални оферти само на сайта си а имотите, които публикуват в сайтове за обяви всичко им е фейк.
Обяви с такива имена на фирми директно ги затваряйте и не си правете труда да разглеждате снимки.
OLX го забрави, там всичко е фалшиви обяви. Истинските обяви там се броят на пръсти и то само ако някой собственик се е объркал да си пусне имота покрай обявите си за лични вещи.
Полезна информация. Къде пропоръчвате да се търси и има ли начин без агенция?

# 408
Във facebook групите е най-голям шанса да се намери имот без агенция. Там трябва да се следи по-редовно ако преди всичко се търси ниска цена а не някакви луксове.
От сайтовете, имот.бг имат по-стриктен контрол и там е по-малък шанса да се попадне на фалшива обява. Но пък и там има много неактуални обяви, които са били реални към датата на публикуването но после агенциите не ги премахват. Това пак може да мине за некоректна практика но за сравнение в olx ежедневно се публикуват десетки нови 100% фалшиви обяви с крадени снимки и измислени текстове на атрактивни цени.

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 01:50 от EzzG

# 409
Аз си мислех, че в olx са предимно истински обяви, и за наеми, и за продажби. Явно некоректните брокери са се изнесли към този сайт. А този под наем в Левски Г нямам думи.

В този квартал не бих живяла, но доста пъти ми се е налагало да ходя по работа. Веднъж ме вози таксиметров шофьор, който живееше до офиса, в който отивах. Толкова си похвали квартала, че чак за зачудих за едно и също ли говорим. Все съм си мислела, че и Сухата река не е надежден и има много минуси, но скоро пък разбрах, че наш познат си е купил там апартамент. А е човек с финансови възможности, можел е и на друго място. Така че относително е.

# 410
Аз си мислех, че в olx са предимно истински обяви, и за наеми, и за продажби.

Нищо истинско вече няма тука
Скрит текст:

Като видя тоя профил и почвам да "бегам"

# 411
Аз си мислех, че в olx са предимно истински обяви, и за наеми, и за продажби. Явно некоректните брокери са се изнесли към този сайт. А този под наем в Левски Г нямам думи.

В този квартал не бих живяла, но доста пъти ми се е налагало да ходя по работа. Веднъж ме вози таксиметров шофьор, който живееше до офиса, в който отивах. Толкова си похвали квартала, че чак за зачудих за едно и също ли говорим. Все съм си мислела, че и Сухата река не е надежден и има много минуси, но скоро пък разбрах, че наш познат си е купил там апартамент. А е човек с финансови възможности, можел е и на друго място. Така че относително е.

Сухата река изобщо не е зле, особено в частта близо до парка, а и лесно и бързо се стига до центъра. Обаче за Левски няма как някой да иска такъв наем, дори и самият апартамент да е приличен, защото е много отдалечен, поне спрямо моите нужди, свързани с работа, пазаруване, развлечения. Но такава дупка, дори да е в центъра и да ми я предлагат за 200лв., няма да приема.

# 412
Левски е на един трамвай от центъра, но имаше доста като вид и брой съмнителни елементи по улиците, когато живеех там. Не бих отишла пак.

# 413
Левски е на един трамвай от центъра, но имаше доста като вид и брой съмнителни елементи по улиците, когато живеех там. Не бих отишла пак.
Зависи точно в коя част на квартала си. А и така или иначе трябва доста време да прекараш във въпросния трамвай, докато стигнеш до центъра.

# 414
Не е доста време, не повече от 20 мин Пътувала съм точно от Левски за работа, но с автобус - качвам се на първа спирка на автобус и слизам на последна - един час клатушкане. Ето това е доста време.

# 415
Левски и Левски Г са различни неща. Конкретно за Левски Г - до центъра са около 5-10 минути с кола и около 20 с тролея. Това е и основното предимство на квартала. Има изградена инфраструктура, но и там вече почва да се презастроява и пренаселва. Предвид, че в обозримо бъдеще ще има и метро кварталът е доста подходящ за инвестиции.

# 416
  • София /Абсурдистан
Преди време имаше доста цигани там. Сега не знам как е.

# 417
Не повече от другите панелни квартали.

# 418

Не е редно когато се говори за менташки агенции, да се пропуска "нещото" бети консулт!

# 419
Бети не си ли смениха пак името? Нещо ми се мяркаше скоро, но не мога в момента да се сетя.

Общи условия

Активация на акаунт