Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? ТЕМА 15

• 43 117
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Румка, като махнеш мазето и паркомястото, пак същото остава. Те в Люлин и Надежда щото имат паркоместа...

# 361
  • София
защото и Стрелбище няма метро, но пък има 5 транспорта за баш центъра, а там предлагат гарсониери по 500 лв?
Ще си позволя да изразя сериозно съмнение, че някой предлага гарсониера в Стрелбище за 500 лева
 Просто търсене нищо подобно не намира: https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=3&slink=4magzx&f1=1 освен ако не става дума за нещо в доста лошо състояние или за неориентиран наемодател.

# 362
С цялото ми уважение, както неведнъж се спомена в темата, евтините жилища се наемат веднага, другите стоят. Това, че не виждаш обяви, не означава, че не е имало или няма да има. Не мога да пратя линковете вече, защото просто са наети и обявите са свалени.
Аз бих се замислила кой точно е неориентиран, ако виждам със седмици идентични като вид и цена жилища в район. А не е като да не виждам. В случая не коментирам висока или ниска цена, а факта, че тези обяви просто стоят и стоят, и стоят, и продължават да стоят.

# 363
@Гал,
ти описа Пазарната икономика! Така е, изгодните обяви, са близки до т.нар. равновесна цена на пазара, и затова се взимат веднага.  В момента, тези над равновесната цена, висят празни по сайтовете. Но има и ситуация, когато евтини боклуци застоват, защото наемателите са станали по-платежоспособни и търсят лукс.

# 364
  • София
С цялото ми уважение, както неведнъж се спомена в темата, евтините жилища се наемат веднага, другите стоят. Това, че не виждаш обяви, не означава, че не е имало или няма да има. Не мога да пратя линковете вече, защото просто са наети и обявите са свалени.
Аз бих се замислила кой точно е неориентиран, ако виждам със седмици идентични като вид и цена жилища в район. А не е като да не виждам. В случая не коментирам висока или ниска цена, а факта, че тези обяви просто стоят и стоят, и стоят, и продължават да стоят.
  Toва кое колко стои примерно в Стрелбище аз не знам- знаят го наемодателите и брокерите. Вие в позицията на наемател също не знаете как стоят нещата. Това което се вижда е, че в цялото Стрелбище се предлагат само две гарсониери (тия другите два са боксониери). Няма нито обяви за двустаен нито за гарсониери под 550 лева. Очевидно предлагането на малки жилища там е ограничено. Аз може да не познавам ситуацията в Стрелбище понеже живеех доста по-нагоре (до Каблешков) но там миналата година съседи даващи гарсониери въобще не даваха за 500 и за цени от по 600 (или така поне твърдяха- колко е вярно естествено няма как да знам) отдаваха. Разни хора постоянно разпитваха за нещо под наем. Все пак Гоце Делчев едва ли е по-вървежен от Стрелбище.
 Дори и 2010 и 2011 не знам някой да падна под 400. Видимо едната от двете обяви в стрелбище виси втори месец ама тя е за 400 евро и явно тази цена е висока.
   ... а между другото може ли да попитам нещо от любопитство- за гарсониера 47 квадрата в прилично състояние на 6 етаж (непоследен) но не е преустройвана, в ЖК Овча Купел 2 до пазара (втората спирка на автобусите) какъв е според вас пазарният наем? (питам за да разбера какво е мисленето на наемателя)

# 365
Румка, като махнеш мазето и паркомястото, пак същото остава. Те в Люлин и Надежда щото имат паркоместа...
Ами, те не са "по-близо" до центъра.
В примера, който дадох, мазето е може би 2 квадрата най-много, а апартаментът е 47.  Паркомястото е плюс, но ап. Е мъниче.
Аз просто не съм убедена, че се намира лесно 2-стаен към центъра за 600. Може и да има, но... Както пишат хората по-горе, това е цената за едностаен апартамент.

# 366
Нека да уточним нещо - мисленето на наемателя идва от преглед на обяви. Наемодателите не гледат и не сравняват толкова обяви, ние гледаме и сравняваме цени. Затова и ми се видя леко... странно, че някой хвали квартал без метро за 600, но не пише кой е кварталът. А това е важно - в Иван Вазов и до НДК не са по 600, в Слатина преди 2 страници 750 му бяха много според наемодатели.
Овча Купел 2 до пазара (втората спирка на автобусите) какъв е според вас пазарният наем? (питам за да разбера какво е мисленето на наемателя)
Има от 450 до 550, зависи от състоянието. Като тези над 500 са леко барнати и с нисък клас мебели, но се заседяват, независимо от вида им.
Аз съм наела точно в района преустроена, с хубави мебели и уреди (вкл.2 климатика и аспиратор), естествен паркет, легло-не-приста и много, много място за багажа ми - за 500 лв.

# 367
Здравейте, може ли мнения за люлин 7, интересувам се от жилище под наем - спокойно ли е ако се прибираш по тъмно, има ли престъпност, срещат ли се роми и има ли техни блокове в квартала? Става въпрос за този участък от картата:

# 368
Аз бях тази, която написа, че жилищата с високите наеми заседяват повече на пазара, но да не забравяме, че един месец такъв наем избива например пет месеца разходи по жилището като отопление и т.н. Така че има си пазар и за тези жилища, всеки си преценява как да отдава, аз като гледах миналия сезон на Дом за всеки и се потресох в какъв вид се предлагат някои от жилищата там. Без врати, с мухъл по стените, с боклуци по стаите, с вещи на наемодателите, без асансьор на висок етаж.....да не изброявам повече. Всичко това сваля от наемната цена, съответно изрядно жилище с нови или поддържани добре мебели държи висока цена. Тук няколко пъти се спомена като минус мебели Виденов /не че ги знам кои са/ и Икеа като нисък клас мебели. Може ли да посочите от гледна точка на наематели кои мебели бихте одобрили, щото за мен те трябва да са нови и функционални, да се вписват стилово в жилището. А това дали са Виденов или някоя друга марка има ли такова голямо значение?

# 369
Икеа за българските доходи като цяло не са нисък клас. Имат много нисък клас на някои мебели, но има и доста по-евтини (и много по-чупливи) от тях. За Виденов малко е както случиш и както ги пазиш.

Без асансьор - неудобство е, но много стари кооперации по принцип нямат, а са на централни места. Някои хора това не ги притеснява.

# 370
  • София
Има от 450 до 550, зависи от състоянието. Като тези над 500 са леко барнати и с нисък клас мебели, но се заседяват, независимо от вида им.
Аз съм наела точно в района преустроена, с хубави мебели и уреди (вкл.2 климатика и аспиратор), естествен паркет, легло-не-приста и много, много място за багажа ми - за 500 лв.
В случая значи мнението и преценката ни съвпада ... питам защото водих спор с човек от Горна Баня отдаващ там и чудещ се защо не му го искат за 600.

# 371
То не е само до чупливо при мебелите и уредите, ами до вложението. Изглежда странно отстрани при равни други условия жилище с Виденови легла по 250 лв с матрака в тази цена и жилище с велинградски легла по 300 лв без матрака в цената - и да са на един наем. Първо заминава това с по-стабилните мебели, не с печално известния талашит.
Ако давам повече пари за наем, ще си искам и малко по-скъпо и по-поддържано обзавеждане.
В случая значи мнението и преценката ни съвпада ... питам защото водих спор с човек от Горна Баня отдаващ там и чудещ се защо не му го искат за 600.
В Карпузица имаше наскоро едностаен на нива за 550 и много го харесаха, замина веднага.
ГБ 600 за какво, гарсониера ли? Че то там няма човек откъде хляб да си купи.

# 372
  • София
В Карпузица имаше наскоро едностаен на нива за 550 и много го харесаха, замина веднага.
ГБ 600 за какво, гарсониера ли? Че то там няма човек откъде хляб да си купи.
Не че е гарсониера в ГБ- имах предвид собственик от ГБ с типичното за някои горнобанци разсъждение че ГБ е центъра на света а ОК2 е предградие на ГБ ама все пак е близо до центъра на центъра на света и трябва да е висок наема заради пешеходното разстояние до центъра на ГБ Smiley.
 Иначе не съм съгласен че няма къде хляб да си купи човек- ако е близо до центъра си е добре уредено (има си супермаркети Фреш и Оги, има си всичко необходимо). Ако говорим за вилни зони като Подлозище и Домуз Дере- там няма ама те не са Горна Баня ами са си вилни зони.

# 373
Бях на оглед само веднъж в ГБ и наблизо нямаше никакви магазини. За мене 10 мин до квартална бакалия е твърде далеч. Сега съм на 5 мин от пазарчето, 15 от Лидл и до входа ми има две бакалии. За другите не знам, но за мен е огромен минус да се налага да обикалям за хляб и две кисели млека.

# 374
Велинградските легла на мен пък не ми харесват, въпрос на вкус де...ама като видя фрезован чам направо се сещам за ранния соц. Та вярно, че за всеки влак си има пътници.

Общи условия

Активация на акаунт