GoT 37 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Да бъдеш или не.. /06.05.-12.05./

• 64 094
  • 2 992
  •   1
Отговори
# 525
Кутрето е със зелени очи, както и доста  други, които Аря е изтрепала Simple Smile
Придава се по- различен вид на предсказанието, след като уби НК, а то е просто, че ще стане асасин и ще заличи много очи, а не няколко специални чифта очи. Просто са се върнали назад и са решили да ползват това.

И според мен ще има mad queen. В последния епизод ми хареса Денерис и актрисата. А Санса ме подразни, но явно тя ще сяда на трона. Според мен не дадоха как казва на Тирион, защото под " а може да има някой по- добър" не визира Джон, а себе си.
Джейми и Сърси ще си умрат заедно. Може би няма да я убие, както мислех/ме. Предпочитах любовта между него и Бриен да остане на платонично ниво, щеше да има повече тежест и романтизъм някак.
Мислех, че Мисандей казва "дракарис", надявайки се да бъде спасена, но после осъзнах, че просто казва на Денерис "burn 'em all".
Страхотна беше Емилия в този епизод. Прекрасно предаде това усещане за нарастващо отчаяние, скръб, самота, страх и гняв. Направо ме накара да се почувствам зле - сякаш за момент се поставих на нейно място - изолирана, сама, най-близките й са мъртви, а наоколо всеки си има някого и всички празнуват.

Имаше един момент в началото:

Скрит текст:

Този втренчен поглед. Сякаш през главата й минават всички онези препятствия, през които премина, лицата на брат й, Джора и Хал Дрого, на целия й халазар... и за какво? Накрая съвсем сама.

# 526
  • Варна
Продължавам да не разбирам, защо Дани не предложи на Джон да се оженят.
МОже би защото очаква той да направи това? Страхувала се че ще я сполети същото като Джендри.

# 527
Продължавам да не разбирам, защо Дани не предложи на Джон да се оженят. Префектно я устройваше. Първо - решаваше се проблема с надслеството. Щяха да бъдат равни.  Тя все някога трябва да се омъжи. Джон е лорд-протектор на Севера и в същото време Полу-Таргариен, с кръвта на Първите хора. Достатъчно престижно е- Лордовете щяха да са по-спокойно, като знаеха че той е до нея.  Санса щеше да е по-спокойна като знаеше, че братовчед й е крал на ЖТ, а съпруга й - Ръка. напрежението между нея и Дани щеше да изчезне. Дани щеше да си върже Севера и Долината на панделка.
с времето с брака, може би щеше да улегне.
А сега вместо това ще пази тайни, при положение, че въпросната "тайна" вече се знаеше от трима души освен от нея УАУ!
Освен това макар да не обичам клетвопрестъпничеството, предвид близките отношения м-у  Санса и Тирион мога да разбера, че му каза. Нормално е съпрузи да споделят такива неща(също е нормално и дългогодишни любовници да си ги споделят.).
Защото омъжи ли се, няма как да е сигурна, че ще слушат нея, а не Джон.
Иска си властта Данито. Ако беше само за доброто на хората щеше да отстъпи и да го подкрепи като крал.

Последна редакция: пн, 06 май 2019, 22:12 от EsmeWeatherwax

# 528
  • Бургас
Защо пустото дракарис на Мисандей не би могло да значи просто вик за помощ? Защо задължително да има подтекст за мъст или нещо друго?
Най - просто и каза или помогни ми или споразумение няма (готова съм). Двете крайности са, но не виждам причина да дава акъли на Денерис за отмъщение и атака. Тя си познава кралицата, не би и дала наклон.

Аря, оцени Денерис и армията и, защото видя за какво иде реч. Санса от криптата идея няма какъв ад е било. И думата си е дума. Денерис застана до Севера, сега ред да върнат. Тя не е ученик на Кутрето. И най - искрено заяви, че и няма доверие. Без интриги и излишества.

# 529
  • Вестерос
Но както писах Тирион го каза,Джон е отгледан като Старк и не е нормално за него да се женят леля/племенник. Но пък се награбиха за малко

# 530
Защо пустото дракарис на Мисандей не би можло да значи просто вик за помощ? Защо задължително да има подтекст за мъст или нещо друго?
Най - просто и каза или помогни ми или споразумение няма (готова съм). Двете крайности са, но не виждам причина да дава акъли на Денерис за отмъщение и атака. Тя си познава кралицата, не би и дала наклон.

Аря, оцени Денерис и армията и, защото видя за какво иде реч. Санса от криптата идея няма какъв ад е било. И думата си е дума. Денерис застана до Севера, сега ред да върнат. Тя не е ученик на Кутрето. И най - искрено заяви, че и няма доверие. Без интриги и излишества.

Не беше вик за помощ. Ако имаше надежда за живота си, щеше да извика help или surrender. Знаеше, че няма шанс и призова Дани да ги изгори и да отмъсти за нея.

# 531
Защо Дани беше сама на пира, нали Мисандей примерно беше жива. Голямата й приятелка, уж.
Аря също беше сама, ама не рева. Дани си каза де, че иска да я гледат с обожание.
Мисандей трябва да е била със Сив червей. На Аря така й се празнуваше. Дани усети какво е да я обичат, когато прави добро, опита се и помогна, пожертва почти всичко, никой не й обръщаше внимание, само Аря разбра колко безценна е била помощта й.

Елминдра проблема е, че Дани е "външна". Всички имаха или семейства или приятели. Тирион и Джайм семейство, Подрик - бивш оръженосец на Тирион, после на Бриен, Бриен - гадже на Джайм. Нормална бе тази маса.

Тормунд създаде приятелство с Джон, Джон си имаше семейството, а Хрътката имаше отношенията си с Аря и Санса. Денерис бе "Външна". Джора изгоря, Баристан умря, други приятели от Вестерос тя нямаше, а доколкото създаде някои като Тирион се дистанцира от тях, демонстрирайки че е владетелка.

Джон, Санса и Бран дълги години ги приемаха като част от Севера и лордовете един вид "народни" лорд-гаранти.
Дани се дистанцира от всичик седеше централно на масата. Защо например не отиде на масата на Тирион който й бе Ръка и Джайм да поговори с тях, поне за две минути? Не може да стоиш като изтукана и после да се сърдиш, че хората не те обичат.

# 532
Защо пустото дракарис на Мисандей не би могло да значи просто вик за помощ? Защо задължително да има подтекст за мъст или нещо друго?

Тя е младо, влюбено момиче, което мечтаеше да напусне Вестерос с любимия си, идва от най-миролюбивия град, отнемат й живота по такъв начин - родена в окови и я убиха в окови. Гневна е, разбира се. Искаше да каже на Денерис, че друг начин няма. Само огън и кръв.

# 533
  • София
Така казаха и двамцата в коментарите след епизода- "че на практика й е казала запали ги".
Но е и логично- драконът беше далеч, няма как да й се притече на помощ.
Аря ми хареса и в този епизод, а по принцип хич не я харесвах. Но има чест в нея. А Санса е змия. Жалко, че трябва да я изнасилят, че да й дойде акълът и да не e little bird. А на някои хора им идва акълът и просто така. За кутрето беше права- попила е всичко.

Олена беше много права. Тирион и Варис могат да са съветници на някого, чиято сила е в тактиката, а не на някого, чиято сила е в драконите. Нямат опит да съветват такава кралица.

# 534
Защо пустото дракарис на Мисандей не би можло да значи просто вик за помощ? Защо задължително да има подтекст за мъст или нещо друго?

А защо да няма подтик към мъст? Това е война.
Мисандей не е някоя кифла да се моли за помощ.
За мен си беше ясно, че иска Денерис да отмъсти за нея. Може би точно защото си познава кралицата го каза.
И  какво споразумение зависи от Мисандей? Реално тя е една пешка.
Можеше да каже - Изгори ги всички, но предпочете на друг език да го направи. Ясно е защо.
Както и да е, имаме различно виждане за тази сцена. Приключвам.

# 535
Така казаха и двамцата в коментарите след епизода- "че на практика й е казала запали ги".
Но е и логично- драконът беше далеч, няма как да й се притече на помощ.
Аря ми хареса и в този епизод, а по принцип хич не я харесвах. Но има чест в нея. А Санса е змия. Жалко, че трябва да я изнасилят, че да й дойде акълът и да не e little bird. А на някои хора им идва акълът и просто така. За кутрето беше права- попила е всичко.
Едва ли Санса се радва, че я изнасилиха и едва ли си мисли, че това и помогнало да поумнее.
Просто ако беше тръгнала с Хрътката, никого нямаше да се прибере у дома и да се събере със семейството си.

# 536
Разбира се, че беше призив за отмъщение. Но не сега и веднага. Разбраха се с очи. Този е есин от малкото случаи, я които Денерис успя да се овлдее. Ако беше напдала в този мом, беше загубена. Мен ме подразни, че използва самата дума.

И аз си го помислих, че Аря ще вземе лицето на Хрътката и ще убие Планината.

# 537
Продължавам да не разбирам, защо Дани не предложи на Джон да се оженят. Префектно я устройваше. Първо - решаваше се проблема с надслеството. Щяха да бъдат равни.  Тя все някога трябва да се омъжи. Джон е лорд-протектор на Севера и в същото време Полу-Таргариен, с кръвта на Първите хора. Достатъчно престижно е- Лордовете щяха да са по-спокойно, като знаеха че той е до нея.  Санса щеше да е по-спокойна като знаеше, че братовчед й е крал на ЖТ, а съпруга й - Ръка. напрежението между нея и Дани щеше да изчезне. Дани щеше да си върже Севера и Долината на панделка.
с времето с брака, може би щеше да улегне.
А сега вместо това ще пази тайни, при положение, че въпросната "тайна" вече се знаеше от трима души освен от нея УАУ!
Освен това макар да не обичам клетвопрестъпничеството, предвид близките отношения м-у  Санса и Тирион мога да разбера, че му каза. Нормално е съпрузи да споделят такива неща(също е нормално и дългогодишни любовници да си ги споделят.).
Защото омъжи ли си, няма как да е сигурна, че ще слушат нея, а не Джон.
Есме, тя е длъжна да се омъжи за доброто на кралството, за да дари наследник. Иначе ще има война за престола, като умре
Джон засега не дава заявка, че ще е деспот и не би я слушал ако се омъжи за него. Друг е въпросът ако тя иска някакво влечуго, което само да й се кланя, дори когато греши.
Да, няма как да е сигурна, но живота предлага несигурности.
Това за предопределението  беше много тъпо. Всичко в живота е Свободна Воля. Денерис също имаше избор - избора да не се опитва да съживи Дрого, а да приеме предопределението; Тогава  драконите нямаше да се излюпят, а нея щяха да я отведат в Вес Дотрак. Дани направи своя избор и той бе решаващ. Така че да не ми говори за предопределение.
Иска си властта Данито. Ако беше само за доброто на хората щеше да отстъпи и да го подкрепи като крал.
[/quote]

# 538
  • София
Не съм и намеквала, че се радва, просто го представи като част от пътя си към осъзнаване. Но умните хора се учат и от чуждите грешки, няма нужда да се слива с отрепките, за да извърви този път.

Няма какво да се разбира и спори. Сценаристите го казаха в прав текст какво е искала с "дракарис".

# 539
  • София
Никога не съм вярвал, че  Варис ще ми стане симпатичен.
Между впрочем, все повече се убеждавам, че с Тирион сме на един акъл

"Дракарис" на Мисандей можем да го преведем най-общо като "избий всички". Мисандей беше наясно, че ще мре и искаше да бъде отмъстена, видя се по изражението й. Това хич не ми съдпада с нежната и чувствителна героиня, но съм виждал и по-странни неща в този сериал.
Мисандей имаше и измъчен вид. То е ясно да е уплашена и стрестната, ама май   Церсито и физическа сила беше употреби Ла. За това беше.. и призива и.
Отмъсти за мен.. Унищожи ги...

Общи условия

Активация на акаунт