GoT 38 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Дракарис! /13.05-19.05/

• 65 552
  • 2 540
  •   1
Отговори
# 255
Варис най-вероятно е писал до
Скрит текст:
старчоците в Цитаделата. Нали така се казваше мястото, дето се обучават за майстери? Те поддържат топла връзка с всички домове, поне така бе загатнато в сериала, в книгите не помня как беше. Веднъж след като те знаят, смятайте, че е научил цял свят.

Много вероятно. За съжаление и тях ги забравиха,откакто няма подлънка от книгите.
Скрит текст:
Остана само Сам и Кийбърн, а те дори не са майстери. Всички останали се изпариха и ни звук ни стон 

# 256
Така първо да ви кажа въпреки, че вече е късно. Като отговаряте на спойлер да си скривате и вашия коментар. Така без да съм цъкнал нито един път, прочетох за камбаните, сега и за Бран.

Това ли е гочиво сладкия финал ?
Скрит текст:
Епизода беше много добре заснет и показан, нищо общо с еп3.

Също смятам, че Тирион трябваше да си иде с Варис. Прекалено много грешки и прекалено много прошка от страна на Дани, пак пусна Джайм, но той не допринесе с нищо за тия камбани, поне си отиде отидоха 2-мата както всички предполагаха. И пак искаше да ги спаси и 2мата въпреки заповедите си.

Варис дали се опитваше да отрови Денерис ?
Прати ли ги тия писма или само ни показваха как я предава ?

Джони да не се прави на голям моралист, щото на кораба сам отиде, пък сега ти си ми леля. Белята вече стана.

Типично по холивудски, мега силното оръжие и флота не свършиха никаква работа. Но пък и Денерис нападна както трябва, със слънцето зад гърба си и с бръснещи полети.
Повечето очакваха битката при портите и не гледаха назад, повечето балисти ги изгори отзад.
Както и горкия Хари Стрикланд, цялата златна дружина не разбра от къде им дойде, а той самия не уби дори 1 враг.

До тук епизода беше хубав.
После започна падението. Не разбирам защо трябваше да изгаря хората и да руши целия град. Дракона ги буташе тия сгради като захарен памук (пресилено). По едно време наистина нямаше значение кой е от долу.
Ако това е лудост, къде е логиката да изперка точно сега от едни камбани. Пълна противоположност на образа и граден до сега.
Церсей пък седя в ступор и гледа падението си.
Размениха ролите на 2те кралици.

Хареса ми Церсей, когато осъзна, че загуби. И Кибърн с равен тон както винаги и съобщава какво се случва. Той поне си го получи от творението си.

Клегейн боула беше хубав, но излишен, Хрътката поне си отдие получил своето възмездие.

Аря прекалено много време и отделиха за нищо. Може би искаха да покажат ужаса и разрушенията чрез нея.

Не знам какво ни готвят за "големия" финал, но няма да ми хареса Simple Smile

# 257
  • Разпиляна във въображението
Мириел,
не разбрах, каква измама?
Скрит текст:
в смисъл Тирион искаше да пощади невинните граждани и да се бият камбаните, което означава капитулация. Впоследствие умоляваше и Джайм за това като спаси сестра си. Всички очакваха камбаните, Церсей от това което видях не искаше да бият и се изписа разочарованието на лицето и, защото чак тогава осъзна, че губи. Тирион, Джон, Давос се облекчение чуха този звън. Но не и Сив червей. Вижте го през цялото време как гледаше. Явно са се разбрали предварително с Денерис да колят и бесят навред и пуснаха Тирион по пързалката. Измамения всъщност се оказа Тирион. Предаде Варис и сега никога няма да си го прости. И той е много виновен за случилото се. Тоо пътя към Ада е постлан с добри намерения.

Аниш писа за измамата и аз попитах каква е, но в бързината съм изпуснала ?

# 258
Скрит текст:
То и за предположих, че Варис може да е писал или на ЖБ или на Дорн, но никой не изкоментира, освен предположение, че може да е писал на Бран, което за мен няма много смисъл, защото той вижда.
Скрит текст:
Варис писа на доста хора. Изгори само последното, за да не разберат какво е писал. За него няма друг полезен ход, освен да разгласи произхода на Джон но колкото си може повече заинтересовани страни, с цел да предизвика нова криза за трона - т.е. да противопостави Денерис и Джон независимо от отношенията им. Т.е. ще се опита да направи Джон реален претендент за трона, въпреки неговия отказ.
Цитат
Скрит текст:
И каква е била измамата на Тирион за камбаните. Мисля, че Джон и компания и Тирион почувстваха облекчение, че ги чуха. В крайна сметка всичко застина, войните хвърлиха оръжие.
Скрит текст:
Церсей не се предаде и Тирион знаеше, че няма да се предаде. Затова се опита да изиграе Денерис първо в тронната зала на ДК, с молбата, ако градът се предаде, тя да отмени щурма. После зад гърба й, и без да има изричното съгласие на кралицата си, разпространи нареждането, ако чуят камбаните, да преустановят. Но има един малък проблем: градът е под властта на Церсей. Ако ще капитулира, то Церсей трябва да го направи. Денерис изчака до последно с Дрогон, но тя така и не го направи. Но камбаните бият - значи Тирион се опитва да я измами и да защити сестра си.
п.п.
Скрит текст:
Впрочем градът беше миниран с адски огън. Предвид предишните изпълнения на Церсей с взривяването на половината аристрокрация на Седемте кралства, е лесно да се предположи, че ако Денерис пощади града, Церсей ще предизвика експлозии. Хубаво да се анализира разговора между Тирион и Денерис в ДК. Ясно му даде да разбере, че знае на какво е способна Церсей.
Е, поне Дро деактивира заложения адски огън.

Последна редакция: пн, 13 май 2019, 11:22 от Аниш

# 259
  • София
Мириел
Скрит текст:
споед мен писмото бе заминало вече. Пишеше друго, защото липсваше капсулата за гълъбите. Не се знае до кой е писал. Има няколко варианта: ЖБ, Дорн, ЗХ, Долината, може и до всичките... Дали ще има нова финална битка в последния епизод или някой ще я убие Данито преди това. Не изключвам и самоубийство ама като я видях как величествено се изтъпанчи пред богтворящата я тъла почти го изключвам като вариант.

# 260
  • Бургас
хахахахах този коментар ме разби. Право в десятката!

Скрит текст:

В крайна сметка мотот на Таргериъните е "Fire and Blood". Дани е Тарг и си взима нейното.

Кой "Велик" владетел е построил Империя без насилие - убийства, изнасилвания и т.н. После историята го знае като " Едикой си Велики"

А, а точно и на място за коментара! Ей, тъй се чувствам 1 към 1 за  Церсей.

Дяволо,
Скрит текст:
А, защо пък Дрогон не се върне на Север за последно дракарис? Това не е изключено също.

# 261
Тия сценаристи дали ще отърват катрана и перушината след финала на сериала...
Зависи как ще се приеме финала от масовия американец...
Няма да ги оперушинят, споко. Така както са го замислили ще е политкоректно. Няма как да обяснявам без отново да вкарам спойлер от 6 епизод.

Балерион, не е това горчиво-сладкият финал. Първо ни дават горчилката, после ще подсладят.

# 262
  • Варна
Дрезден не е нападнат от Сталин!

Тъй де, ти със сигурност си по-добра в имената, годините от мен. Така и не ми стана сила тази история. Имена бъркам, области, дати... затова и се извиних предварително, че не съм историк и сигурно глупости пиша.
Скрит текст:
Идеята ми беше, че е имало в реалността такова едно наистина брутално нападение над мирни граждани. Не е бил точно Сталин, ония там ингилиши и още по-тъпите им клонинги американците май са го унищожили до основи, но си остава факт за мен лично, че са го сторили без грам човечност и съвсем показно. А относно мустакатото рускоговорящо и то не е стока ама хич. Той пък бие рекорда за най-много пожертвани. Собствения си народ едва ли не е избил и пратил на сигурна смърт в името на тъпата победа. Данката какво направи с дотраките преди битката с мъртвите.
  Тъпата победа - е това не е истина. Говоря за реалността.Нали не го мислиш реално.

Кое пък толкова те възмути? Леко пиперливия ми изказ и употребата на цветущи епитети ли? Така ги виждам нещата, така си ги интерпретирам, такава прилика и аналогия с минали събития видях и просто си изкоментирах. Тъпа ми се вижда всяка една победа, когато е постигната на всяка цена и с тази тъпа мисъл ще си умра. Сбъсък на титани, покрай който сблъсък прекалено много жертвите, които не оправдават по никакъв начин постиженията им, а по-скоро ми иде като септа Унела да задрънча с една камбанка "Шейм! Шейм! Шейм...". Един дол дренки с думи кратки казано ми идват всичките. Мизантропи и фанатици от класа! И Цецката, и Данката, и Хитлерчо, и Сталинчо, и Чърчилчо и Мао Дзъдун...

# 263
  • Сидни
Относно спойлерът за финала:

Скрит текст:
По каква логика Бран е крал? Кой го избира и защо? На какво основание?
А това Брон да му е съветник, ако се окаже истина просто изгарям книгите! Няма такава тъпня!
Джон защо отива на Вала...там какво ще прави? И Най-голямата мисия на живота му беше да спи с леля си и после да я зареже ( убие)...е няма що! Браво Регаре, Браво Лиана....да се беше омъжила за Робърт, сигурно всичйо щеше да е мирно!

# 264
  • Разпиляна във въображението
Аниш,
Скрит текст:
Градът се предаде. Свалиха оръжие, всички викаха за камбаните за предаване. Гражданите викаха за предаване. А Денерис можеше да отиде до прозореца и да й дъхне на Церсей. Вместо това започна масово и методично изтребление - улица по улица, сграда по сграда. И да, Сив червей явно имаше заповед да продължат, следеше и Джон.

А боготворящата тълпа от сиви червеи и смутени северняци сигурно ще е в началото на епизода Simple Smile

Тирион искаше да бият камбаните, за да се спаси града, а и семейството му да се спаси, бягайки от града.

# 265
  • София
Аниш, не мисля, че толкова сложно и дълбоко са мислели ДиД. Иначе има логика в това което казваш, но какво значи
Скрит текст:
Церсей да се предаде. Лично ли? Тя да ходи да бие камбаната или да се предаде на Денерис, за да я изгори жива. Значи, камбаните бият, войниците хвърлят мечовете, Церсей вече никой не я бръсне за нищо. Останаха и само Кибърн и Планината. Аз доколкото си спомням Тирион помоли Денеирс да не атакува града и да го пощади ако входа рухне и бият камбаните и тогава дадоха как Денрис кимна, че е съгласна. Аз поне така го изтълкувах.

# 266
  • Сидни
Мое мнение:

Скрит текст:
Като забиха камбаните и малко преди това, тя чакаше и обмисляше и накрая според мен реши, че й е писнало от всички да я предават и да действа на своя глава. Най-накрая мъдро решение. Ако трябва да сме откровени, шансът Церсей пак да измисли някоя дяволия, ако уж доброволно се е предала е много голям. На Денерис не й се рискуваше повече.

# 267
  • Бургас
Забавлявам се с коментари:

Скрит текст:
Jatin Mendiratta: The Mountain resisted Death better than Night King. LMAO😂

И този за мен е точно в десятката.

# 268
Аниш, не мисля, че толкова сложно и дълбоко са мислели ДиД. Иначе има логика в това което казваш, но какво значи
Скрит текст:
Церсей да се предаде. Лично ли? Тя да ходи да бие камбаната или да се предаде на Денерис, за да я изгори жива. Значи, камбаните бият, войниците хвърлят мечовете, Церсей вече никой не я бръсне за нищо. Останаха и само Кибърн и Планината. Аз доколкото си спомням Тирион помоли Денеирс да не атакува града и да го пощади ако входа рухне и бият камбаните и тогава дадоха как Денрис кимна, че е съгласна. Аз поне така го изтълкувах.
Не,
Скрит текст:
Церсей беше минирала КЧ с адски огън.
Виж послеписа на предходния ми пост.

# 269
  • Варна
Абе, много се палите за това

Скрит текст:
горене на града и хората, майки с деца и т.н.

ама и Церса не беше по стока като гръмна адския огън в септата. Там да не би да изгоряха само виновните? Пална си ги всичките, без да й пука виновни, невинни.

Балерион, страхотен коментар, право в целта. Особено частта за Джон.

Общи условия

Активация на акаунт