GoT 39 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кралица на пепелища /19.05-26.05/

• 29 770
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 345
Скрит текст:
Тирион - най ме е яд на него. Вече не му вярвам за нищо. Такава лопата е. Как се надяваше , че няма да намери Джаим и Церсей. Надяваше се, че ще са успели да избягат. Церсей - другото чудовище. Но нали му е сестра - мила му е. Проми мозък Джонов - че по добре било за човечеството.
Исках ги заедно, щастливи. Много ми е Шекспирово. 

# 346
  • Чужбина
Джон взе правилното решение да я убие. Ще повторя, че за мен Дани не е луда, но вече беше започнала наистина да се има за Бог.

Денерис (това лигаво Дани кой го измисли изобщо) в последния сезон е копие на Робеспиер. Екзекуциите, новия ред, борбата за нов по-добър свят, арестите на най-близките му, умопомрачението от власт. Всеки запознат с Френската революция може да направи паралелите.
Преди да вземат решението за ареста му, в апогея на умопомрачението си, той прави Culte de l'Être suprême (Festival of the Supreme Being), където представя новата религия без богове.

Иначе финалът, както последните няколко сезона оценявам като холивудски, посредствени и претупани. Радвам се, че този финал е coup de grace за сериала като цяло, не си заслужаваше да се мъчи още.

Категорично съгласна.

За Робеспиер мислех още в предишния епизод.

Имаше и допълнителни аналогии, които се набиваха на очи.

# 347
А добре, че ме подсети, някой писа за сняг
Скрит текст:
покрил Дрогон. Твърдо не, няма сняг, всичко това бе пепел.

Скрит текст:
за мен си беше сняг. Съвсем логично беше след пепелта причинена от Денерис и опустошителните последствия от пристигането ѝ в КЧ, да завали сняг. Символ на самия Джон и предстоящите му действия, символ и пречистването и поставянето на новото начало. Плюс това пепелта е една идея по сивкава.

# 348
И за мен беше сняг.

# 349
А добре, че ме подсети, някой писа за сняг
Скрит текст:
покрил Дрогон. Твърдо не, няма сняг, всичко това бе пепел.

Скрит текст:
за мен си беше сняг. Съвсем логично беше след пепелта причинена от Денерис и опустошителните последствия от пристигането ѝ в КЧ, да завали сняг. Символ на самия Джон и предстоящите му действия, символ и пречистването и поставянето на новото начало. Плюс това пепелта е една идея по сивкава.

Скрит текст:
ДА, сняг си беше,не пепел

# 350
Сняг си беше - ядрена зима.
В кръга на шегата:
Скрит текст:
Аря сигурно замина, защото във Вестерос не остана никой за убиване. Grinning

# 351
Един спойлер съм отворила тази седмица и се оказа верен Laughing, а се пазех.
Скрит текст:
Като цяло: ДОВОЛНА
Стана ми много мъчн за джонката че го прокудиха. Не исках да се качва на трона. Исках да го направят крал, а той да им тегли майн*та и да отиде на север при Тормунд и да си намери някоя червенокоса Игрит. Можеше поне една усмивка да има за края, да го видя щастлив.
 Част от нещата станаха както предполагах: Джон, Сам, Тормунд, Аря.
Тирион не очаквах да оживее

# 352
Привет Flowers Hibiscus !

Не съм писала от две седмици. Усетих, че филмът почва жестоко да се намесва в ежедневието ми.
Когато една сутрин пресякох на (кърваво) червено, разбрах, че не отиват на добре работите. Simple Smile
И се спрях.

Иначе изгледах и аз.

Сякаш съм била на най-невероятното пиршество часове наред и съм се наслаждавала на мистични вкусове и дълбоки аромати, а накрая ...

Скрит текст:
някой ми се из*ка в десерта ...

Съжалявам. Аз такива думи по принцип не използвам.
Но точно така се чувствам.Ще споделя по-подробно сигурно утре.
Иначе - както винаги - чета Ви с удоволствие!

# 353
  • Русе
Благодаря на всички, с които заедно сформирахме такава хубава общност около това приключение.

Бяха великолепни 8+1 години. Но всичко хубаво рано или късно стига до своя край. Както и всичко лошо.

По-емоционалните нека не забравят, че всеки край означава същевременно началото на нещо ново Simple Smile

ПП:
Скрит текст:
Щом приказките и историите са толкова важно умение за един крал, заставам изцяло и категорично зад баба Нан като единствената истинска кралица. Всичко останало бе сведено до една басня, от която поуката е „Логика тук всяка оставете, а кат не щеш колело, на ти две“.

# 354
Откровено, съжалявам, че филмът свърши,

Скрит текст:
въпреки финала. Разочарована съм, че претупаха толкова целия 8ми сезон - дългата нощ, образът на Денерис рухна за миг.. Очаквах повече развитие, дълбочина на характерите. От целия сезон единствено видяхме преобръщането на Денерис - отчаянието, предателството. Борбата на Джон дали да я убие - тук ми е неестествено- как може да остане и капка вярност към кралицата, която изпотрепа толкова невинни.
Уж, всеки получи това, което "иска" - Санса - кралица още от сезон 1, Бриен попълни в книгата за Джейми, Аря - свобода, Джон - също. Аз не го виждах крал. Въпреки полагащото му се право, човечността и тн. Още в предишните сезони, казваше, че мястото му е на север, че принадлежи на севера. Още повече, че и покрай диваците и Игрид, и той усети свободата.
Дори откровено си мислех, че това ще е големият финал - разпадането на монархията и тн. Все пак нали това беше цялата идея, около която се градеше образът на Денерис. В допълнение - разрушаването на трона от Дрогон - от една страна стремежът към този трон, стана причина за смъртта на Денерис, от друга - ако Денерис няма да стои на него, то и никой друг няма да седне. Силна серия до момента на отнасянето на Денерис от Дрогон и момента с писането на Бриен в книгата. Съветът за избор на крал - много, много постно. Дори смешно.
Хич не ми се връзва Бран - крал. Просто не мога да го приема... Ще чакам, ако пуснат, анализ на ДиД, както за 5та серия, в стил "какво е искал да каже авторът", но за сега той си стоя от страни, изчака всички да се изтрепят .., не знам, няма логика.

И нека гледането на сезоните отново да започне сега Simple Smile

# 355

Джон го чаках да започне да:

Скрит текст:
крещи и да се нахвърля върху Дани. Да крещи, да вика, да се възмущава.

Можеше да го има тоя разговор с Тирион, но в друг дух. По-скоро като обвинение, че е подкрепял тоя откровен дизастер. Можеше също да сподели, че се притеснява за семейството си - Санса, Аря и Бран не са в безопасност, докато Дани вилнее.

Скрит текст:
Ели, кога си виждала Джон да крещи, да вика, да се възмущава? Аз не си спомням, може и да е имало такива моменти, но не са били много. Не му е в природата такова нещо.
Джон е човек на дълга. До последно искаше да остане верен на клетвите си. Нямаше как да побеснее и да хукне да убива Денерис. Зададе й въпроси, разбра, че тя няма да се спре и направи, каквото трябваше.
Това за разума и любовта беше много хубаво. И примерът с Джайм също.
Любовта убива дълга, но сега дълга уби любовта. Изобщо Тирион е най-умният от всички герои в сериала според мен.

Сега за серията да кажа две думи.
Оцеляха хората, които харесвам най-много  - Джон, Аря и Тирион. И Давос, и Бриен... повече не ми трябва. Joy
Аря тръгна да търси края на света. Нямаше как да стои във Вестерос и да не прави нищо или пък да стане лейди на Бурен край. Joy Щеше да е нелепо. Търсейки края на света тя ще бъде истински щастлива.

Джон уби Денерис и за да има мир го пратиха на Вала. Чудесно - той там се чувства у дома. Там най-после се усмихна с онази усмивка на човек намерил своето място и завърнал се у дома. Сигурна съм, че с Дух и свободният народ ще е щастлив. Ако си намери и една нова Игрит ще е супер.

Тирион също оцеля и има голяма заслуга за смъртта на Денерис. Не искаше да е Ръка, но пак стана. Мъдър човек е той. Много хубава беше сцената, когато намери брат си и сестра си. Въпреки всичко те бяха негово семейство. Никой не избира роднините си, нали?

Много ме подразни Сив червей. Дошъл отнякъде си, в чужда държава и тръгнал да раздава правосъдие, дори след като Денерис умря.
Не дадоха какво става с дотраките. Не ги виждам да живеят добре във Вестерос. Това не е тяхното място.

Денерис си получи заслуженото. Нямаше как да остане жива. Това щеше да означава още много невинни хора да умрат заради това, че тя си има някаква нейна представа за добро и представите на другите хора за добро нямат никакво значение. Освободила ги от тираните, все едно тя е нещо различно.

Санса - ми браво на момичето. Умница се оказа и тя. Пък и връзкарка Joy

Изобщо финалът беше супер за Старките. Kissing Heart Така и трябваше да стане... поне според мен. Joy

а, забравих за онова недоаразумение Едмур Тъли. JoyJoyJoyJoy Баси смешника. Искаше да става крал. Joy

Относно петицията - няма как всички да са доволни. Но дори и от 2 млн да се подпише, все тая. Излиза, че на 18 човека, двама се недоволни. Което си е добър резултат. За мен, както съм казвала много пъти, с всичките му недостатъци сериала си беше нещо уникално и едва ли някога ще видим нещо такова по телевизията. Изрично го подчертавам последното. Joy
Надявам се, ама наистина много се надявам сериалите по Властелина и Колелото да го надминат. Но едва ли...
По първата книга има великолепен филм, който вече е създал някакви представи за героите и ще е много, много трудно сериала да ги пребори. А Колелото.. не знам.. не вярвам, че ще успее някой да се справи с тази поредица.
За други такива големи поредици в момента не се сещам.

# 356
  • Чужбина
Ани, душа, права си за Джон, но моето недоволство е свързано с това, че го направиха пълен тъпак.

Спомням си го като Лорд Командир, как вземаше решения. А той ги вземаше, без страх.

Убеждаването на Тирион за мен бе моментът, в който поисках да не съм си пускала епизода (гледах го през нощта). А аз съм от хората, които мрънкаха много малко до края на 5-и епизод от развитието на нещата, защото ми изглеждаха до голяма степен логични.

Но Тирион
Скрит текст:
да убеждава Джон, че трябва да приключи нещата. Не! Този разговор трябваше да бъде по-скоро като дискусия, как да го направят. Без никакво съмнение, че не е правилно.

# 357
Какво казал актьора на Бран, като прочел сценария: 😂😂😂
Скрит текст:

# 358
Ели,
Скрит текст:
та той до последно не беше убеден, че е постъпил правилно.

Такъв човек е... освен, че се беше клел тя да му е кралица,  я обичаше. Нямаше как да реши с лека ръка да я убие. Трудно решение беше. Това, че Тирион спомена сестрите му натежа според мен.

# 359
Скрит текст:
какво стана със зелени очи, които Аря трябваше да затвори?

Общи условия

Активация на акаунт